Συμβατά τόνερ, τι είναι και πόσο κοστίζουν

Συμβατά τόνερ, τι είναι και πόσο κοστίζουν

Σχεδόν όλοι οι εκτυπωτές, έγχρωμοι και ασπρόμαυροι, laser και συμβατικοί, για λόγους πονηριάς από μεριάς των κατασκευαστριών εταιρειών, χρησιμοποιούν τα δικά τους μελάνια ή τόνερ ώστε να εκτυπώνουν ανεμπόδιστα και απροβλημάτιστα τις σελίδες του χρήστη που αγόρασε το μηχάνημα. Είναι κοινό μυστικό πως το μεγαλύτερο κόστος σε έναν εκτυπωτή δεν είναι τόσο η αγορά του, όσο τα αναλώσιμα εκτυπωτών που έρχονται μετά.

Μάλιστα, βλέπουμε σε αρκετές περιπτώσεις να συμφέρει περισσότερο η αγορά ενός καινούργιου εκτυπωτή, παρά η αγορά ενός τόνερ, και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τεχνητή υπερκοστολόγηση των αναλώσιμων για να κερδίζει η εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρεία.

Λύση σε τούτο το πρόβλημα έρχονται να δώσουν τα συμβατά τόνερ και μελάνια. Πρόκειται για αναλώσιμα που φτιάχνονται από άλλα εργοστάσια, όχι του κατασκευαστή, και έχουν αισθητά πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι τα γνήσια τόνερ και μελάνια, όμως ετούτη η παράμετρος αγνοείται σχεδόν από την πλειονότητα των αγοραστών με συνέπεια να προβαίνει συνεχώς στο ίδιο λάθος, αγοράζοντας είτε από αμέλεια, είτε από άγνοια τα πανάκριβα των υποτιθέμενων γνήσιων που επί της ουσίας δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους το ένα με το άλλο.

Το Texnologia.Net θα σου εξηγήσει συνοπτικά το παρακάτω ζήτημα.

Συμβατά τόνερ

Τα συμβατά τόνερ κοστίζουν ελάχιστα, περίπου 10 με 20 ευρώ για ένα τόνερ που επαρκεί για 2000 εκτυπώσεις περίπου. Συνήθως κατασκευάζονται σε εργοστάσια στην Κίνα και η ποιότητα τους είναι πολύ υψηλή, και πρακτικά άμεσα συγκρίσιμη με τα γνήσια τόνερ. Τις περισσότερες φορές τα συμβατά τόνερ γίνονται από ανακυκλώσιμα υλικά και έτσι δεν επηρέαζουν περισσότερο το περιβάλλον. Τα συμβατά τόνερ βρίσκονται σε όλους τους μεγάλους έμπορους εκτυπωτών (όχι στα επίσημα δίκτυα, καθώς εκεί πουλάνε αποκλειστικά γνήσια τόνερ) και μπορείτε άμεσα και γρήγορα να τα προμηθευτείτε. Η επιλογή ενός καλού και αξιόπιστου πάροχου σε όλα τα αναλώσιμα εκτυπωτών θα σας βοηθήσει καθώς έτσι θα έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα ποιοτικά τόνερ που χρειάζεστε.

Τα συμβατά τόνερ έχουν ένα κόστος που εξαρτάται από τον τύπο του εκτυπωτή καθώς και για το πόσες σελίδες μπορούν να εκτυπώσουν. Για ένα τόνερ που εκτυπώνει περίπου 1700 με 2000 σελίδες (στο 5%) το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 15 ευρώ για συμβατότητα με HP εκτυπωτή laset (ασπρόμαυρο). Εάν έχετε έγχρωμο εκτυπωτή εκεί το κόστος του τόνερ ανεβαίνει αλλά αντίστοιχα ανεβαίνει και η διαφορά ανάμεσα στο γνήσιο και στο συμβατό. Εκεί η διαφορά μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 50% υπέρ του συμβατού τόνερ.

Συμβατά μελάνια

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τα συμβατά μελάνια – εδώ οι τιμές ξεκινάνε από 3€ περίπου για το ασπρόμαυρο μελανάκι – ανάλογα πάντα το τύπο εκτυπωτή καθώς και το πόσες σελίδες αναμένετε να εκτυπώσει. Υπάρχουν φυσικά τόσο ασπρόμαυρο όσο και έγχρωμα μελάνια.

Συμβατά τόνερ: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση συμβατών τόνερ είναι φυσικά η άμεση μείωση του κόστους, η επάρκεια στη διαθεσιμότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον, καθώς τα συμβατά τόνερ είναι πολύ πιο φιλικά στο περιβάλλον έναντι των γνήσιων τόνερ. Στα μειονεκτήματα μπορούμε να συγκαταλέξουμε ότι θα πρέπει να ξέρετε τον πάροχο που θα συνεργαστείτε καθώς υπάρχουν διάφορες ποιότητες στα συμβατα τόνερ. Γνωρίζοντας την ποιότητα της εταιρείας που θα σας προμηθεύσει, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα, με την καλύτερη δυνατή επιλογή στην ποιότητά σας!

Προηγούμενο άρθροΡοφήματα για καφετέριες, μυστικά προς μπαρίστες
Επόμενο άρθροΤεχνοτροπίες για το σπίτι με φτηνό τρόπο
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας