ΑρχικήΕφαρμογέςΤέλος η εφαρμογή της Nike για αυτόματο δέσιμο κορδονιών στα αθλητικά παπούτσια

Τέλος η εφαρμογή της Nike για αυτόματο δέσιμο κορδονιών στα αθλητικά παπούτσια

Η Nike ανακοίνωσε την κατάργηση των αθλητικών παπουτσιών Adapt BB και της σχετικής εφαρμογής. Μέσω αυτής μπορούσε να ελέγχεται το ηλεκτρικό σύστημα δεσίματος των κορδονιών σε αυτά τα προηγμένα αθλητικά παπούτσια.

Από το 2015, η Nike παρουσίασε διάφορες σειρές αθλητικών παπουτσιών με ενσωματωμένο σύστημα δεσίματος, το οποίο λειτουργούσε μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής για τούτο το σκοπό. Η εφαρμογή και η σειρά παπουτσιών πλέον καταργούνται.

Η Nike λάνσαρε το 2015 τα Nike Mag, το 2016 τα Hyper Adapt 1.0 και στις αρχές του 2019 τα Nike Adapt BB Sneaker. Στα μέσα του 2019, ο κατασκευαστής παρουσίασε το προσαρμοσμένο μοντέλο Adapt Huarache. Μέσω των εφαρμογών, οι χρήστες μπορούσαν να ρυθμίζουν την ένταση του δεσίματος με διάφορες προκαθορισμένες ρυθμίσεις.

Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφόρησαν τελικά τα Adapt BB 2.0 ως το επόμενο μοντέλο αθλητικών παπουτσιών με αυτόματο δέσιμο, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτής της τεχνολογίας.

Τα Adapt BB αθλητικά παπούτσια προωθήθηκαν εν μέρει ως λύση για την προσβασιμότητα, καθώς διευκόλυναν τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα στο δέσιμο των παπουτσιών τους.

Η εφαρμογή εξαφανίζεται από τα App Stores στις 6 Αυγούστου

Το σύστημα αυτοματοποιημένου δεσίματος Fitadapt φτάνει στο τέλος του σύμφωνα με απόφαση της Nike. Η εφαρμογή Adapt καταργείται και δεν θα υπάρξει νέα παραγωγή Adapt παπουτσιών, όπως αναφέρει το The Verge επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της Nike. Η εφαρμογή θα αφαιρεθεί παγκοσμίως από τα καταστήματα Apple και Android στις 6 Αυγούστου 2024.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα Adapt παπούτσια της μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς την εφαρμογή, αν και με περιορισμένες λειτουργίες. Λόγω της κατάργησης της υποστήριξης της εφαρμογής, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να αλλάζουν το χρώμα του φωτισμού των αθλητικών τους παπουτσιών ή να έχουν πρόσβαση σε τυχόν μελλοντικές ενημερώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει ομολογουμένως για άλλη μια φορά τις παγίδες της τεχνολογίας που εξαρτάται από εφαρμογές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166