ΑρχικήΟχήματαTesla Model S P100D: νέο ρεκόρ αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση

Tesla Model S P100D: νέο ρεκόρ αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση

Tesla Model S P100D: νέο ρεκόρ αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση, οδηγώντας 1078 χιλιόμετρα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι γεγονός πως έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου τις τελευταίες δεκαετίες και περί αυτού δεν χωράει καμία αμφισβήτηση . Σήμερα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο αποδοτικά και η τελική τους ταχύτητα μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνη ενός σπορ αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένας από τους τομείς όπου χρειάζονται ακόμη βελτίωση είναι τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας, αλλά μια ομάδα από λάτρεις της Tesla από την Ιταλία έχουν διαφορετική άποψη επί του θέματος.

Η Tesla Owners Italia έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ με την οδήγηση ενός Tesla Model S P100D διανύοντας 1078 χιλιομέτρα (670 μίλια) με ένα μόνο γέμισμα της μπαταρίας. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάτι περισσότερο από το διπλάσιο των επίσημων διανυθέντων χιλιομέτρων του αυτοκινήτου. Για να κατανοήσετε το επίτευγμα που επιτεύχθηκε σας λέω το εξής, η προηγούμενη καταγραφή νέου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάνυση – κίνηση αποστάσεως με EV σε μία μόνο φόρτιση ήταν 901 χιλιόμετρα.

Για να επιτευχθεί αυτό το ορόσημο, η ομάδα έπρεπε να ξεπεράσει δύο μεγάλες προκλήσεις: αντίσταση αέρα και επιφανειακή τριβή. Χάρη στο σύστημα Autopilot της Tesla, ήταν σε θέση να ελαχιστοποιήσουν την πρόσκρουση του πρώτου οδηγώντας το αυτοκίνητο σε μια μέση ταχύτητα 40 km / h (η αντίσταση αέρα είναι ανάλογη με το τετράγωνο της ταχύτητας). Για να μειωθεί η τριβή επιφάνειας, η ομάδα χρησιμοποίησε χαμηλή αντίσταση κύλισης Τα ελαστικά, τα οποία με τη σειρά του καθιστούσαν το όχημα πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Το σύνολο της πράξης διενεργήθηκε από μια ομάδα πέντε ανθρώπων και χρειάστηκε 29 ώρες για να ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο κλιματισμός λειτουργούσε κανονικά, διότι είναι γνωστό πως απαιτείται τεράστια κατανάλωση ενέργειας για να λειτουργήσει.

Όπως και ο υπερχρονισμός της CPU που βασίζεται σε υγρό άζωτο για να επιτύχει ταχύτητες ρολογιού , η οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος χιλιάδων χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση εξακολουθεί να μην είναι πρακτική. Ευτυχώς, ο κλάδος εργάζεται πάνω σε νέες τεχνολογίες μπαταριών . Αυτό που φαίνεται τώρα ακατάλληλο, θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Επίσης το σημαντικότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο κόσμος ακόμη δεν έχει αγκαλιάσει με θέρμη τα ηλεκτρικά οχήματα, διότι δεν τα θεωρεί αξιόπιστα. Όμως με αυτά τα θεαματικά ρεκόρ σύντομα θα κατακτήσουν μία θέση στην καρδιά τους και πού ξέρεις, μπορεί να είσαι εσύ ο επόμενος ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166