ΑρχικήΕιδήσειςΤεχνητή νοημοσύνη, artificial intelligence (AI), άραγε αξίζει τον κόπο;

Τεχνητή νοημοσύνη, artificial intelligence (AI), άραγε αξίζει τον κόπο;

Τεχνητή νοημοσύνη, artificial intelligence (AI), άραγε αξίζει τον κόπο; αξίζει να τον εμπιστευτούμε ή πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτήν την τεχνολογία; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τις μεγάλες εταιρείες για το αν πρέπει να τα εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Forrester προβλέπει ότι οι επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αυξηθούν κατά 300% εκατό το 2017 και μια πρόσφατη μελέτη από την Αφηγηματική Επιστήμη διαπίστωσε ότι το 68% των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν τεχνολογία AI μέχρι το 2018.

Δεν είναι μυστικό ότι η AI και η γνωστική τεχνολογία θα μεταμορφώσει κάθε τομέα. Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης, η εξυπηρέτηση των πελατών και ο δημόσιος τομέας θα μπορούσαν να αλλάξουν πέρα ​​από την αναγνώρισή του στο όχι πολύ μακρινό μέλλον – αλλά πώς αισθάνονται οι Ευρωπαίοι καταναλωτές με αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις; Αναγνωρίζουν τα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν στην καθημερινή τους ζωή;

Υπάρχουν οφέλη από την τεχνητή νοημοσύνη που στηρίζεται στο AI;

Η απάντηση είναι ναι. Είναι σαφές ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αρχίζουν να βλέπουν ζεστά την ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης και εξετάζουν πώς η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πρόσφατες έρευνές μας αποκάλυψαν ότι τα δύο τρίτα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου (66%) πιστεύουν ότι τα ρομπότ θα εργάζονται εντός της κυβέρνησης μέχρι το 2037. Ίσως πιο περίεργο είναι ότι ένας στους δέκα βρετανούς πολίτες δήλωσαν ότι τα ρομπότ θα λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την οικονομία που είναι βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη.

Ορισμένα τοπικά συμβούλια, όπως η Περιφέρεια του Λονδίνου Enfield, αγκαλιάζουν ήδη αυτήν την νέα αλλαγή. Πέρυσι, η Enfield συνεργάστηκε με την IPsoft για την ανάπτυξη της Amelia , τεχνολογίας ρομπότ αφιερωμένης στις υπηρεσίες του πρώτου συμβουλίου, όπως η λήψη ερωτημάτων των κατοίκων ή η εξακρίβωση της ταυτότητας των αδειών.

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η τεχνολογία AI έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να ενημερώσει τα αρχεία των ασθενών, να βελτιώσει την παροχή φροντίδας και να εξορθολογίσει τις διαδικασίες.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ολοένα και περισσότερο γνωστή ως η καινοτομία που έχει τεθεί για την επίτευξη περαιτέρω καινοτομιών στον τομέα. Στην πραγματικότητα, η Accenture προέβλεψε ότι η αγορά τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 10 φορές τα επόμενα πέντε χρόνια, σε περίπου 6,6 δισ. Δολάρια.

Η βασική υιοθέτηση μπορεί να είναι ακόμη πιο κάτω, αλλά οι βρετανοί καταναλωτές αναγνωρίζουν ήδη τα πιθανά οφέλη. Η έρευνά διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις πιστεύει ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ταχύτερη διάγνωση των επιθυμιών τους, από τι ένας φυσικός υπάλληλος.

Η AI έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει κάθε βιομηχανία, διότι το πελατολόγιό τους, θα εξυπηρετείται σε χρόνο μηδέν, κάτι που μεταφράζεται σε ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η γνωστική τεχνολογία ήδη δημιουργούν κύματα στην σφαίρα εξυπηρέτησης πελατών και διατηρούν τη δυνατότητα επανάστασης στη διαδικασία αλληλεπίδρασης. Για παράδειγμα, η τράπεζα Nordic bank χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογία AI για να επιταχύνει τις διαδικασίες εξυπηρέτησης πελατών της, συγκεκριμένα για να δώσει προτεραιότητα σε ερωτήσεις δανείων και εφαρμογές.

Οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου σίγουρα αρχίζουν να κάθονται και να λαμβάνουν γνώση αυτών των εξελίξεων, με πολλούς να πιστεύουν ότι ένα ρομπότ θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών απ ‘ό, τι ένας άνθρωπος. στην πραγματικότητα,

Αγκαλιάζοντας την αλλαγή που ονομάζεται artificial intelligence.

Παρά την αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην καθημερινότητά μας, εξακολουθεί να υπάρχει ένας «φόβος που περιβάλλει το άγνωστο» μεταξύ των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν εξετάζουμε το πιθανό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει η AI στην απασχόληση, με τις αφηγήσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία ρομπότ να αντικαθιστούν συχνά τις θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ η κοινωνία αγκαλιάζει την τεχνητή νοημοσύνη και υιοθετεί τον αυτοματισμό θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας, αυτή η αναστάτωση δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε.

Υπάρχει σημαντική ανοδική πορεία για τους εργαζόμενους. Από την άποψη της παραγωγικότητας, περνάμε το ένα τρίτο του χρόνου μας στη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων στο χώρο εργασίας. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε εξ ολοκλήρου να εξαλείψει αυτό το έργο, απελευθερώνοντάς μας από την χρονοβόρα διοίκηση και επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε σε άλλες, πιο δημιουργικές πτυχές της δουλειάς μας. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια υπαρξιακή απειλή για την απασχόληση. Πρέπει να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία για μια πιο εκπληκτική ζωή.

Το ερώτημα είναι: πώς μπορούν οι οργανισμοί να επιτρέψουν στους πελάτες τους να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να εμπιστευτούν τη νέα τεχνολογία; Σε αυτόν τον υπερσυνδεδεμένο κόσμο, οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν παρέχουν μόνο την πιο καινοτόμο συνδεδεμένη τεχνολογία, αλλά ότι αυτή η τεχνολογία είναι αξιόπιστη.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδηθεί το επόμενο επίπεδο της εμπιστοσύνης που απαιτείται για τη μαζική υιοθεσία αυτής της τεχνολογίας . Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, οι οργανισμοί θα πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά και να αναλύουν τα σύνολα δεδομένων τους με διεξοδικό τρόπο.

Ο όγκος των διαθέσιμων πληροφοριών σήμερα συνεχίζει να αυξάνεται. Σε όλους τους τομείς, οι οργανισμοί κάθε μεγέθους αναζητούν μεθόδους για την αποτελεσματική απόσπαση της μέγιστης αξίας από δομημένα και αδόμητα δεδομένα, προκειμένου να εφαρμοστούν στις επιχειρηματικές αποφάσεις και να οδηγηθούν στην οργανωτική επιτυχία. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο. Στην πραγματικότητα, η χρήση της επικοινωνίας μηχανής προς μηχανή (M2M) και τεχνητής νοημοσύνης έχει πολλά οφέλη εδώ.

Με την ανάπτυξη τεχνολογίας για την επιτυχή πλοήγηση και διαχείριση αυτών των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων, οι οργανισμοί μπορούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες, να βελτιώσουν τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής και να μειώσουν το ανθρώπινο λάθος. Η τεχνητή νοημοσύνη και οι γνωστικές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους οργανισμούς ταχύτερη πρόσβαση σε πολύπλοκες γνώσεις και, ως εκ τούτου, να τους επιτρέπουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για τους πελάτες.

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης .

Η ψηφιακή επανάσταση θα αυξήσει την εξάρτηση από τη γνωστική τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη – και κάθε εργασία σε κάθε βιομηχανία θα επηρεαστεί. Υπάρχει μια αναπόφευκτη στροφή προς την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε ορισμένες διαδικασίες, καθώς οι επιχειρήσεις στρέφονται προς την αυτοματοποίηση, και αυτό φυσικά θα τροφοδοτείται στο δημόσιο τομέα, στην υγειονομική περίθαλψη, στην κυβέρνηση και στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Ωστόσο, αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να ξεκινήσουν μόνο εάν το Ευρωπαϊκό κοινό τους εμπιστεύεται. Για να επιτευχθεί αυτό, οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις διαδικασίες τους και να επισημάνουν όπου η αυτοματοποίηση και το AI μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Αγκαλιάζοντας αυτή την τεχνολογία και αποδεικνύοντας τα οφέλη για τους πελάτες, οι οργανισμοί μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα μείνουν πίσω στη σημερινή ψηφιακή επανάσταση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166