Θα δίνατε τις πληροφορίες σας σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης;

Θα δίνατε τις πληροφορίες σας σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης;

Κατά κανόνα, η πλειονότητα των ανθρώπων δείχνουν απρόθυμοι στο να δίνουν απλόχερα τις προσωπικές τους πληροφορίες σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να εξυπηρετηθούν στο διαδίκτυο ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική υπηρεσία, και όλα αυτά,, κυρίως λόγω της προκατάληψης, παρόλο που θεωρείται μία απαραίτητη διαδικασία, ούτως ώστε να παρέχουν πιο σύντομα (σε σύγκριση με τον ανθρώπινο υπάλληλο) ακριβέστερες και εξατομικευμένες υπηρεσίες στον εκάστοτε χρήστη.

Στην παρούσα φάση μια νέα ενδιαφέρουσα μελέτη αποκάλυψε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα συστήματα ζητούν πληροφορίες από τους χρήστες μπορεί να κάνουν τη διαφορά και ενδεχομένως να κερδίσουν ευκολότερα την εμπιστοσύνη του ευρύ κοινού.

Σε μια μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (Pennsylvania State University) ανέφεραν ότι οι χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα ανταποκρίθηκαν διαφορετικά στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που είτε προσφέρθηκαν απευθείας από μόνα τους να βοηθήσουν τον χρήστη, είτε τους έθεσαν την ερώτηση «αν είχαν κάποια απορία και επιθυμούσαν να τους εξυπηρετήσουν».

Στη δεύτερη περίπτωση αποδείχθηκε πως ο χρήστης εμπιστεύτηκε το AI, παρέχοντας ευκολότερα τα προσωπικά του στοιχεία στο σύστημα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματα τους σήμερα στην ψηφιακή εκδήλωση «2021 ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems», το κορυφαίο διεθνές συνέδριο έρευνας αναφορικά με την αλληλεπίδραση ανθρώπου με υπολογιστή, και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία – προτίμησαν να απευθυνθούν στα AIs για αναζήτηση βοήθειας, ενώ οι μη εξοικειωμένοι χρήστες έδειχναν διστακτικοί απέναντί τους, και ήθελα να απευθυνθούν σε κάποιο ανθρώπινο υπάλληλο.

Οι ερευνητές εξήγησαν: «Καθώς τα AIs γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα σε διάφορες υπηρεσίες εξυπηρέτηση πελατών, οι προγραμματιστές πρέπει να δημιουργήσουν συστήματα που μπορούν να αλληλεπιδρούν καλύτερα με τον άνθρωπο, εστιάζοντας στο χτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο S. Shyam Sundar ένας από τους ερευνητές της μελέτης, επισήμανε: «Υπάρχει εμφανής ανάγκη να ξανασκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε το πως τα συστήματα AI μιλούν στους ανθρώπους, Αυτό το ζήτημα έχει έρθει στην επιφάνεια επειδή υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το πώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης άρχισαν να εισβάλλουν, χωρίς τη θέληση και τη συγκατάθεση στη ζωή μας, και μάλστα γνωρίζουν πολλά περισσότερα για εμάς από ό, τι στην πραγματικότητα γνωρίζουμε. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες, είναι σωστότερο να αλλάξουμε τα παραδοσιακά σενάρια διαλόγου σε μια πιο συνεργατική επικοινωνία που κατανοεί τους φόβους και τις ανησυχίες του χρήστη».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη μελέτη, προσφέρει στους προγραμματιστές των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης έναν ηθικό τρόπο για να μεγιστοποιήσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων προς αυτές τις τεχνολογίες, και γενικότερα στα ρομπότ, χωρίς να προσπαθήσουν να τους παραπλανήσουν ή να τους εξαπατήσουν, όταν λαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ορισμένα τέτοια προηγμένα προγράμματα κατά το παρελθόν, έχουν καταχραστεί τις προσωπικές πληροφορίες πολλών ατόμων. Και φυσικά για αυτό ευθύνονται κυρίως σε πρώτο βαθμό οι προγραμματιστές, και κατά δεύτερο λόγο οι διαχειριστές αυτών των τεχνολογιών που επέτρεψαν να συμβαίνει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας