The Legend of the Prophet and the Assassin: Με την υπογραφή του Paulo Coelho

Παρουσίαση του The Legend of the Prophet and the Assassin
  • Πλατφόρμα: Macintosh, Microsoft Windows
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Arxel Tribe
  • Είδος: Adventure

Μας άρεσαν: Η υπογραφή του Paulo Coelho, ο οποίος βοηθάει να φτιαχτεί ένα σπουδαίο σενάριο. Σχετικά εύκολο

Δε μας άρεσαν: Τελειώνει πολύ πολύ γρήγορα (αλλά εξίσου γρήγορα μπορείτε να βάλετε τη συνέχεια και να μην μείνετε με την αγωνία)

Παρουσίαση του The Legend of the Prophet and the Assassin

Βαριέμαι αφόρητα να γράφω οτιδήποτε άσχετο πέραν των βιντεοπαιχνιδιών. Βέβαια μην ξεχνάμε πως τρώγοντας σου ανοίγει η όρεξη και κάπως έτσι μπαίνεις μετά στο μονοπάτι της δημιουργίας. Ιδίως τώρα που βρήκα μπήκα σε ένα πρόγραμμα και γράφω τουλάχιστον 30 άρθρα την εβδομάδα, όμως καταλαβαίνω πως οι δυνάμεις μου, γενικά, με έχουν εγκαταλείψει και χρειάζομαι λίγο ξεκούραση. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις εκβιαστικά και με το ζόρι κάτι που αγαπάς.

Η επιλογή πάντως του τελευταίου παιχνιδιού για τη στήλη του Adventureland, είναι κάτι που θυμήθηκα εντελώς ξαφνικά ενώ κοιτούσα τη βιβλιοθήκη μου. Όχι, δεν έχω εκεί τα παιχνίδια. Εκεί έχω βιβλία και μόνο βιβλία. Και αυτό πάνω στο οποίο έπεσε το μάτι μου -δεν έχει σημασία ποιο- ανήκε στον Paulo Coelho. Έχω καιρό να διαβάσω κάποιο έργο του (δεν με έχει συγκλονίσει κιόλας) και έριχνα μια δεύτερη ματιά μήπως του έδινα μια δεύτερη ευκαιρία για τη στήλη μου με τα βιβλία (γιατί ο Coelho δεν τρώει και δεν πίνει αν δεν του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία).

Δεν θα το κάνω στα κοντά, θα σας παρουσιάσω όμως ένα adventure που είναι γραμμένο από αυτόν, και νομίζω πως τούτο είναι σπουδαίο και μεγάλη τιμή για τον χώρο του gaming.

Δεν είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει αυτό (προσοχή, όχι να πάρουν ένα ήδη έτοιμο έργο συγγραφέα και να φτιάξουν ένα παιχνίδι, αλλά να γραφτεί μία original ιστορία για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο), και ίσως κάποια στιγμή κάνω ένα αφιέρωμα σε αυτό το θέμα, αλλά σίγουρα είναι ένας από τους πιο απροσδόκητους, μιας και τα έργα του δεν φημίζονται για τη δράση τους ή τα στοιχεία περιπέτειας.

Κι όμως, στο The Legend of the Prophet and the Assassin (TLPA για συντομία), κάνει τόσο καλή δουλειά, που καταλαβαίνεις αμέσως πως πως το σενάριο είναι κάτι το ξεχωριστό ακόμα κι αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο δημιουργός του.

Το δυσάρεστο; Το συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρξε η εισαγωγή σε μία σειρά παιχνιδιών που θα έγραφε ο Coelho, όμως η συνέχεια (The Secrets of Alamut) κυκλοφόρησε μετά από αρκετά χρόνια (και είναι αρκετά καλή) και έκτοτε ουδέν, με συνέπεια το TLPA να είναι σύντομο σε διάρκεια και να πρέπει απαραίτητα να παίξεις το sequel για να νιώσεις κάποια πράγματα παραπάνω. Δεν θα το μετανιώσετε, σας το υπόσχομαι.

Μπαίνουμε στον κόσμο του As-Sayf, του επονομαζόμενου “Γιαταγάνι”, φόβος και τρόμος στους Ιερούς Τόπους του 13ου αιώνα, πρώην Ναΐτης ιππότης που ακολούθησε αυτόνομη πορεία. Μετά από χρόνια νομαδικής ζωής και αρκετών μαχών, με βαριά πια τη συνείδηση του από τα πολλά εγκλήματα, ο As-Sayf μαθαίνει για έναν προφήτη, τον Simon de Lancrois, ο οποίος διαδίδει πως έφτιαξε την ιδεατή πόλη, την Jebus. Η αναζήτηση του As-Sayf για την πόλη αυτή κρατάει πέντε χρόνια, και όταν καταφέρνει να την ανακαλύψει, βρίσκει τον εαυτό του να στέκεται σε ένα σωρό ερείπια εγκαταλελειμμένα. Αισθανόμενος γελασμένος, αποφασίζει να συνεχίσει το ταξίδι του, αυτή τη φορά για να ανακαλύψει τον ψευδοπροφήτη Simon, και να τον τιμωρήσει με τον μόνο τρόπο που ξέρει: το Ατσάλι.

Η ιστορία είναι εκπληκτική, και όχι μόνο για τα δεδομένα του gaming. Ξεχωριστοί χαρακτήρες στην εξίσου ξεχωριστή εποχή των Σταυροφοριών. Ένας άνδρας που έχει το σπαθί του ως τιμή του, βρίσκεται στα ίχνη ενός άλλου που έχει μόνο τον Λόγο του. Από κάποια στιγμή και μετά, αντιλαμβανόμαστε πως το ταξίδι μας (ελπίζω να καταλάβατε πως παίζεται το ρόλο του As-Sayf) είναι καθαρά πνευματικό.

Οι χαρακτήρες είναι πραγματικά μοναδικοί. Έχουν υπόσταση, κίνητρα και αναζητήσεις. Αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στον λόγο τους μιας και έχει γίνει τρομερή δουλειά στην επιλογή όσων κάνουν τις φωνές των ηρώων.

Τα γραφικά, αν και ολίγον τι ξεπερασμένα, δεν θυμίζουν δεκαετία του ’90. Η μουσική δένει με τον κόσμο ενώ οι γρίφοι στέκονται σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο και δεν πρόκειται να σας ταλαιπωρήσουν. Θα συναντήσετε και έναν (νωρίς στο παιχνίδι), που η λύση του έγκειται στο να ξέρει ο παίκτης ελληνικά! — Ξεκινάμε με αβαντάζ ως χώρα λοιπόν.

Το The Legend of the Prophet and the Assassin θα σας γοητεύσει, το σενάριο του, οι χαρακτήρες, ο κόσμος, θα σας ταξιδέψουν.

Μπορεί να μην τρελαίνομαι με τον Coelho ως συγγραφέα, όμως εδώ πέρα έκανε μια δουλειά πέρα από κάθε gaming φαντασία. Μπορεί να σας ξενερώσει η μικρή του διάρκεια και το ότι κόβεται απότομα, όμως το sequel υπάρχει ήδη και δεν θα είναι πρόβλημα να το βρείτε και να συνεχίζετε την αναζήτηση σας μαζί με τον As-Sayf. Αξίζει τα μάλα.