ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesThe Legend of Zelda: Majora's Mask

The Legend of Zelda: Majora’s Mask

  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Nintendo EAD
  • Εκδότης: Nintendo
  • Είδος: Action, adventure, Role Playing
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Nintendo 64, GameCube
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Απριλίου 2000

Η ιστορική αναδρομή στα παλιά βιντεοπαιχνίδια συνεχίζεται ένα ακόμη υπέροχο και αξιόλογο παιχνίδι.

To Zelda: Majora’s Mask είναι η φυσική συνέχεια του Ocarina Οf Time. Αν και η ιστορία που ακολουθεί δεν συνεχίζει τα γεγονότα που συνέβησαν στο πρώτο Zelda, υπάρχει κατά κάποιο τρόπο ένα σημείο τομής ανάμεσα στους δυο τίτλους.

Ο Link βρίσκεται σε ένα κόσμο παράλληλο της Hyrule, προσπαθώντας να ξαναβρεί την οκαρίνα του, το άλογο του και να σώσει το λαό του από την καταστροφή.

Στην την πορεία του αυτή θα συναντήσει πολλούς γνωστούς, ανάμεσά τους την Malon, τον Talon, τον Ingo, και φυσικά την Zelda.

Όπως και στο Ocarina of Time, έτσι και στο Majora’s Mask, ο χρόνος χρησιμοποιείται σαν κεντρικό θέμα στην πλοκή της ιστορίας. Ενώ το πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά «ευθύγραμμο» σε αυτόν το τομέα, το Majora’s Mask έχει πιο πολύπλοκο και πιο σκοτεινό σενάριο.

Βασικά η υπόθεσή του έχει ως εξής:

Βρίσκεστε σε ένα κόσμο που εξ’ όψεως μοιάζει με τον τόπο που προέρχεστε, αλλά το κάθε τι είναι λιγάκι διαφορετικό. Πρώτο σας μέλημα είναι να βρείτε τον Stalkid (αυτόν που σας καταλήστεψε), να πάρετε πίσω την οκαρίνα σας και να γυρίσετε πίσω στην εποχή σας. Κάπως έτσι τελειώνει η πρώτη μέρα σας… Το τέλος του κόσμου έρχεται σε τρείς μέρες (μία ώρα από το παιχνίδι αντιστοιχεί σε ένα λεπτό gameplay) και για να αποτρέψετε τον Αρμαγεδώνα θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε το μουσικό σας όργανο!

Αν και ο τελικός σκοπός σας είναι να πάρετε την Majora’s Mask από τον Stalkid και να την επιστρέψετε πίσω στον Mask Maker, υπάρχει παράλληλα μια πληθώρα υπο-αποστολών και γεγονότων που προσθέτει -σαφώς- στο παιχνίδι και το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ανάμεσα τους, θα πρέπει να μαζέψετε νεράϊδες, να βρείτε κάποιον που έχει εξαφανιστεί, να σκοτώσετε τις αράχνες για να αναιρέσετε την κατάρα, και άλλα.

Ο χρόνος στο παιχνίδι δεν παγώνει ποτέ (μόνο κατά τη διάρκεια συνομιλιών και όποτε είσαστε στην οθόνη των items). Τα γεγονότα εξελίσσονται ούτως ή άλλως, είτε είσαστε εκεί και τα παρακολουθείτε, είτε όχι! Γι αυτό και από την αρχή του παιχνιδιού εφοδιάζεστε με ένα σημειωματάριο, στο οποίο καταγράφονται αυτόματα τα πρόσωπα που γνωρίζετε.

Στο Ocarina of Time η εξέλιξη στο gameplay καθοριζόταν από αντικείμενα και όπλα. Τώρα ακολουθείται ένας ελαφρά διαφορετικός δρόμος. Αντί ο Link να φοράει στολές ή άλλα αξεσουάρ προκειμένου να εκτελέσει κάποιες ειδικές κινήσεις, τώρα απλά φοράει μάσκες, που όχι μόνο του δίνουν σπέσιαλ δυνάμεις, αλλά τον μεταμορφώνουν και στα ανάλογα πλάσματα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί μουσικά όργανα και να παίζει μαγικούς σκοπούς, όπως έκανε παλιά με τη οκαρίνα του.

Όσον αφορά τα όπλα, το παιχνίδι είναι σχεδόν όμοιο με τον προκάτοχό του.

Παρόλο που παίζετε μόνο σαν Μικρός Link, έχετε το βασικό σας Kokiri Sword, βόμβες, Deku sticks και nuts, Bombchus και το πιστό σας Hookshot. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόξο (με 3 ειδών μαγικά βέλη) και να αναβαθμίσετε το ξίφος σας. Το Lens of Truth επιστρέφει, μαζί με τα μπουκάλια για να μεταφέρετε νερό και τις καρδούλες που αναπληρώνουν την ενέργειά σας.

Για να τρέξει το παιχνίδι απαιτείται το 4MB Expansion Pack. Ενώ η γενική εικόνα και το framerate δεν έχουν αλλάξει, υπάρχουν περισσότερα δέντρα στα τοπία και μεγαλύτερος αριθμός ταυτόχρονα εμφανιζόμενων εχθρών στην οθόνη. Μια και τους αναφέραμε, υπάρχουν αρκετοί από τους παλιούς αλλά και πολλοί καινούριοι. Το περιβάλλον είναι ακόμα πιο ποικίλλο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και θα βρεθείτε σε πολλά εντυπωσιακά μέρη.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους τίτλους όλων των εποχών (το Ocarina of Time) αποκτάει διάδοχο (το Majora’s Mask). Πρέπει να σας πούμε τι να κάνετε;

Με κλειστά μάτια αποκτήστε το!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166