Θέμα Συμπτώσεων (αυστηρώς ακατάλληλο)

Θέμα Συμπτώσεων (αυστηρώς ακατάλληλο)

Άρθρο της Nάντιας Καραγιάννη

Στο είπα Μελπομένη μου, εάν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι διαβολικές συμπτώσεις τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Εάν ο Χαράλαμπος δεν έλειπε και εκείνο το – όπως όλες τις Τετάρτες – απόγευμα δε θα είχα δεχτεί να πάω. Και να δεχόμουν, αν ο Χαράλαμπος μου ερχόταν ξαφνικά σπίτι, δε θα πήγαινα. Σου λέω πως ήταν θέμα συμπτώσεων βρε αγάπη μου. Το ξέρεις άλλωστε πως από πάντα μου, ήμουνα συνεσταλμένη.

(παρακαλούνται όσα άτομα με έχουν σε υπόληψη, να μη το διαβάσουν, διότι θα χάσουν πάσαν ιδέα)

Πρόσεξε καλά τις συμπτώσεις και θα καταλάβεις. Το τηλέφωνο λειτουργούσε, το άκουσα, δεν ήταν λάθος νούμερο, δεν έμπλεξαν οι γραμμές, ο Χαράλαμπος δεν ήρθε ξαφνικά σπίτι… Τίποτα από όλα αυτά δε έγινε. Τίποτα! Ούτε καν τα ρούχα μου δεν είχα.

… τι είπες; έπρεπε να τα έχω από εχθές; … ε όχι ρε Μελπομένη, αδιάθετη θα πήγαινα σε ξένο άνθρωπο; Ούτε τα ρούχα μου ούτε πονοκέφαλο ούτε τίποτα σου λέω….

Και πες μου τώρα εσύ ρε Μελπομένη πού είσαι φιλενάδα καλή, πως δεν ήταν θέμα συμπτώσεων. Για να μη σου πω πως ήτανε συνωμοσία. Εκατό διαβόλοι συνωμότησαν. Η μία σύμπτωση μετά την άλλη και … το κακό έγινε. Και ξέρεις, δεν είναι οι μοναδικές συμπτώσεις αυτές που σου είπα. Σκέψου ότι πήγα στο ξενοδοχείο με ταξί. Ούτε μια τόση δα βλάβη στο δρόμο, ούτε να μας πιάσει λάστιχο, ούτε μια απεργία να πέσουμε στην κίνηση να αργήσω να βαρεθεί ο πρόστυχος και να φύγει. … Τίποτα.

Μπαίνω που λες στο ξενοδοχείο, ούτε καν με ρώτησαν που πάω. Με άφησαν την ύποπτη να τρέχω μέχρι το ασανσέρ, να ανεβαίνω στο δωμάτιο,.. μόνη και΄ απροστάτευτη. Και να σκεφτείς φορούσα εκείνο το φόρεμα που σου αρέσει με το σκίσιμο, … εκείνο που όπως λες είναι μαγνήτης. ..ναι ναι αυτό το διάφανο. Καλά φιλενάδα, εξωφθαλμίαση παθαίνουν όταν το φοράω…

..μου πάει ε; να είσαι καλά φιλενάδα!

Στο ξενοδοχείο όμως, … τίποτα, Αν με σταματούσαν, αν με ρώταγαν που πάω, αν μου έλεγαν ένα προστυχόλογο όπως μου λένε οι ξένοι στο δρόμο, με ξέρεις τι συνεσταλμένη πο είμαι ρε Μελπομένη,… θα ντρεπόμουν και θα έφευγα….

Μπαίνω που λες μέσα στο δωμάτιο και παρακαλάω. «Κάνε θεέ μου να σκαλώσει το φερμουάρ του εξώπλατου, κάνε να μην ανοίγουν τα κουμπιά πάνω απ΄ το σκίσιμο της φούστας, κάνε να μαγκώσει το σουτιέν ή έστω,… κάνε ανίκανο το γουρούνι. Βοήθα θεέ μου να μείνω αγνή…» Τίποτα. Αγρόν ηγόραζε ο Κύριος.

Κι ο άλλος, … με περίμενε ξεβράκωτος με ένα μαραφέτι σαν του Χαράλαμπου, τρεις φορές πιο μεγάλο …να κοιτάζει το ταβάνι κατακόρυφα. Ούτε να κομπλάρει ο αλήτης μπροστά σε ξένη γυναίκα, ούτε να του πέσει το δαιμονισμένο του, ούτε τίποτα. Με κοίταξε με ένα ύφος σε στυλ «πάλι θα πηδήξω ο τρισμέγιστος» και με την άκρη του ματιού έδειχνε το παλαμάρι του. Νόμισα στην αρχή πως είναι ψεύτικο. Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράμα η καψερή. Το πιάνω που λες με δυο χέρια για να το βγάλω από εκεί πού ήτανε και να το κρύψω κάπου να μη το βλέπω και κολάζομαι, … τίποτα! … δεν ξεκολλούσε σου λέω… Το τράβαγα, το ζούλαγα,… δεν ξεκόλλαγε από πάνω του με τίποτα.

Όλες αυτές οι συμπτώσεις μαζεμένες δε σου φαίνονται ύποπτες ρε Μελπομένη; Αν αυτό δεν είναι έργο του διαβόλου, τότε τι είναι;

Και να τον δεις τον αλήτη πως έκανε όσο προσπαθούσα να του βγάλω το μαραφέτι και να το κρύψω. Βόγκαγε, μούγκριζε, … μού έβγαζε τα ρούχα,… μέχρι και το βρακί μου έβγαλε ο γελοίος. Και χωρίς να το καταλάβω, μπαίνει μέσα δίχως να χτυπήσει, δίχως να ρωτήσει κανέναν. Τα έχασα! Σκέφτηκα να βάλω τις φωνές να με σώσουν οι διπλανοί αλλά μου είχε κοπεί η μιλιά. Ήταν προικισμένος ο παλιάνθρωπος και μού έκοψε την ανάσα. Και να έβλεπες πως κουνιότανε ο ακούραστος! Τι πρόστυχα λόγια έλεγε το στόμα του! Άλλο να σου λέω κι άλλο να το βλέπεις φιλενάδα…

Αχ ρε Χαράλαμπε! Από όλες τις Τετάρτες του κόσμου, αυτήν βρήκες να μην έρθεις εκτάκτως στο σπίτι; Χάθηκε να λείψεις μια μέρα από τη δουλειά; Να με κρατήσεις στον ίσιο δρόμο; Σύμπτωση σου λέω, φιλενάδα, σύμπτωση!

Και κει που σκέφτηκα τουλάχιστον να είμαι κυρία και να μην συμμετέχω συναισθηματικά στα όργια του πρόστυχου αλήτη, … με πιάνει ένας οργασμός Μελπομένη μου. Μα ένας οργασμός… Και αυτός τίποτα! Συνέχισε να κουνιέται, να λέει βρομόλογα το στόμα του και να θέλει κι από πίσω ο ελεεινός. Τι να κάνω η γυναίκα, του δόθηκα μη τύχει και πάνε στράφι οι ετοιμασίες που είχα κάνει πριν πάω να τον συναντήσω. Μα χάθηκε ο κόσμος να μην είχα κάνει τόσες ετοιμασίες; Τέτοια σύμπτωση και σε αυτόν τον τομέα; Ούτε κάτι τις να μην παραμείνει άσπιλο για τον Χαράλαμπο;

Να μη στα πολυλογώ Μελπομένη μου; …

Τι είπες Μελπομένη; … Να πολυλογώ; … Και άλλες λεπτομέρειες θέλεις Μελπομένη; Τι άλλο να σου περιγράψω δηλαδή ρε φιλενάδα; … όλα στα είπα. Για το τηλέφωνο που χτύπαγε δυνατά, για το ταξί που δεν χάλασε, για την κιλότα που δεν σκάλωσε στο φερμουάρ και με άφησε εκτεθειμένη……

Τι είπες; Ερεθίστηκε Μελπομένη; !!! … Μη βρίζεις μωρή! …… Εγώ φταίω που λείπει ο άντρας σου; ….

Σύμπτωση είναι και αυτό μωρή…

Προηγούμενο άρθροBuell Hellbender
Επόμενο άρθροΑγάπη μου πρέπει να μιλήσουμε
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας