Την Τετάρτη θα συζητηθεί η χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών από το ΣΤΕ

Την Τετάρτη θα συζητηθεί η χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών από το ΣΤΕ

Την Τετάρτη θα συζητηθεί η χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών από το ΣΤΕ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ο Νικόλαος Σακελλαρίου, ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου θα συζητηθεί σε σχηματισμό ολομέλειας, οι αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε μία άδεια

Αξίζει να σημειωθεί πώς αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι, Άλφα, Σταρ και ΑΝΤ1 και ζητούν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών επισημαίνουν πως υφίστανται κατάφορη αδικία, αφού υπάρχει καταφανέστατη αντισυνταγματικότητα του όλου νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει κώλυμα, όταν και ο διαγωνισμός αδειών κρίθηκε άκυρος. Βέβαια σύμφωνα με εμπειρογνώμονες η βαλίτσα θα πάει πολύ μακριά και μάλλον το θέμα θα οδηγηθεί κάποια στιγμή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αφού οι συμμετέχοντες δεν βρίσκουν το δίκιο τους στα Ελληνικά δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας