Η Intel θα συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως BMW, Nissan στην αυτόνομη οδήγηση

Η Intel θα συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως BMW, Nissan στην αυτόνομη οδήγηση

Η Intel θα συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως BMW, Nissan στην αυτόνομη οδήγηση.

Η Intel ανακοίνωσε ότι δύο εκατομμύρια οχήματα της BMW, της Nissan και της Volkswagen θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία REM (Mobileye Road Experience Management) για την κατασκευή και την ταχεία αναβάθμιση των χαμηλού κόστους, χαρτών που προορίζονται να στηρίξουν την αυτόνομη οδήγηση καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Intel αγόρασε πέρυσι την Ισπανική εταιρεία Mobileye για 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην κεντρική ομιλία στο CES 2018, ο CEO της Intel, Brian Krzanich, παρουσίασε περιχαρής κάποια αποσπάσματα από τη φουτουριστική τεχνολογία που κατέχει η εταιρεία του και ανακοίνωσε συνεργασίες με τις BMW, Nissan, Volkswagen και Ferrari. Ο Krzanich ανακοίνωσε επίσης τα Intel Studios για τα οποία θα συνεργαστούν με την Paramount Pictures.

Οι συνεργασίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες θα εμπλουτίσουν την τεχνολογία της Intel που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας χαρτογράφησης που βασίζεται στο Mobileye, ούτως ώστε να επιτρέψει στα οχήματα να πλοηγηθούν στους δρόμους με την αυτόνομη οδήγηση. Η Intel επίσης έχει επισυνάψει μία νέα συνεργασία με την SAIC Motor και την NavInfo για την επέκταση της χαρτογράφησης σε πολλά μέρη της Κίνας.

Κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον της πληροφορικής, ο Krzanich σημείωσε την έρευνα της Intel για τον νευρομορφικό υπολογισμό (αγγλικά: neuromorphic computing), έναν νέο τύπο υπολογιστικής αρχιτεκτονικής που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνητοί εγκέφαλοι παρατηρούν, μαθαίνουν και καταλαβαίνουν. Το νευρομορφικό πρωτότυπο τσιπ της Intel “Loihi” λειτουργεί πλέον πλήρως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας