ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesThree Kingdoms: Fate of the Dragon

Three Kingdoms: Fate of the Dragon

 • Προγραμματίστριες εταιρείες: Overmax Studios, Object Software Limited
 • Εκδότης: Eidos Interactive
 • Είδος: Strategy
 • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Microsoft Windows
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Μαρτίου 2001

Η ιστορική αναδρομή σε παιχνίδια του παρελθόντος συνεχίζεται με ένα ακόμη εξαίσιο τίτλο που φέρει την ονομασία Three Kingdoms: Fate of the Dragon.

Ας είμαστε ειλικρινείς… Real strategy games υπάρχουν πολλά… Για την ακρίβεια, πάρα πολλά… Και μας αρέσουν… Τα καλά όμως, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ένα από αυτά φαίνεται να είναι και το Fate of the Dragon, μια δημιουργία της Overmax Studios.

Αυτός ο τίτλος εστιάζει σε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της σινικής ιστορίας:

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας έχει πεθάνει και τρεις πανίσχυροι οπλαρχηγοί θέλουν να πάρουν τη θέση του. Εσείς, όχι μόνο θα πάρετε στον έλεγχό σας τα διάφορα βασίλεια, αλλά θα κάνετε μια πρώτη γνωριμία με τα ιδανικά των Κινέζων: αδελφοσύνη, διαπραγμάτευση και τιμιότητα. Ποιός σας είπε ότι το μόνο που μετρά σ’ αυτή τη ζωή είναι οι μάχες; Το gameplay είναι παρόμοιο με τα υπόλοιπα RTS games που ξέρουμε. Η ομάδα ανάπτυξης επιδιώκει να προσθέσει μερικά νέα στοιχεία, που θα κάνουν την εμπειρία σας πιο διασκεδαστική και ίσως περισσότερο ρεαλιστική.

Ας περάσουμε όμως σε πιο «χρήσιμα» πράγματα, όπως οι φυσικοί πόροι που υπάρχουν. Είναι αρκετοί και απαραίτητοι για να οικοδομήσετε. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται χρυσάφι, κρέας, μέταλλο, ξύλο, φαγητό, κρασί και εργάτες.

Οι τελευταίοι αποτελούν το πιο πολύτιμο πράγμα του παιχνιδιού: Είναι η «ραχοκοκαλιά» των πόλεων και του στρατού σας. Όλα ξεκινούν απ’ αυτούς.

Όχι μόνο θα οικοδομήσουν τα κτίριά σας και θα εργαστούν μέσα σ’ αυτά, αλλά θα δουλέψουν και για το κοινό καλό. Θα μαζέψουν από άλλους φυσικούς πόρους, θα ασχοληθούν με αγροτικές ασχολίες, θα μαγειρέψουν για τους στρατιώτες σας.

Ύστερα, αποτελούν σημείο-κλειδί για τη στρατιωτική σας κυριαρχία. Ακόμα και στον εχθρό μπορείτε να τους στείλετε, για να γκρεμίσουν τα κτίριά του! Ναι, σωστά καταλάβατε! Είναι επίσης και μέλος του στρατού σας!

Υπάρχουν τόσα που μπορείτε να κάνετε με τους φυσικούς πόρους στο παιχνίδι, που εύκολα μπορεί να συγκριθεί με το Age of Empires. Υπάρχουν όμως ορισμένες διαφορές. Πρέπει να προσέχετε πολύ τις διατροφικές σας ανάγκες. Εάν δε το κάνετε, οι άντρες σας θα αρχίσουν να γίνονται πιο αδύναμοι -κάτι που δεν το θέλετε σίγουρα, ειδικά όταν επιτίθεστε! Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού είναι οι χάρτες του. Όχι μόνο παίρνετε το χάρτη ολόκληρης της χώρας και των πόλεων, αλλά και πολλούς άλλους «βοηθητικούς».

Η πλοήγηση ανάμεσα στους χάρτες είναι ευκολότερη απ’ όσο φαντάζεστε. Οι χάρτες των πόλεων βρίσκονται σε ένα «κουτί» στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται ο χάρτης ολόκληρης της περιοχής. Στον τελευταίο, θα βρείτε πόλεις που αν τις κατακτήσετε θα κερδίσετε περισσότερους φόρους και επομένως περισσότερο χρυσάφι. Το μόνο που έχετε κάνετε είναι ν’ αφήσετε μερικούς άντρες σας εκεί, μην τυχόν κι εμφανιστεί κάποιος «ανεπιθύμητος». Προσέξτε λιγάκι όταν είσαστε στο χάρτη, τις περιοχές απ’ όπου περνάτε. Η «ομίχλη» του πολέμου και το «μαύρισμα» της πορείας σας, λειτουργεί κάπως διαφορετικά σε σύγκριση με όσα RTS games έχετε παίξει στο παρελθόν.

Οι μάχες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τους άντρες σας πιο ισχυρούς. Ένας από αυτούς είναι η Ακαδημία, που σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τόσο το στρατό σας, όσο και τα προϊόντα σας. Ο δεύτερος είναι η χρήση των αλόγων. Ο κάθε στρατιώτης σας μπορεί να έχει ένα άλογο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι είτε να ανατρέφετε άλογα στο σταύλο, είτε να πάρετε τα άλογα των εχθρών (αφού πρώτα τους σκοτώσετε).

Μόλις οργανώσετε το στρατό σας, είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς. Έτσι αρχίζετε τις εφορμήσεις, κάτι που είναι πολύ διασκεδαστικό.

Η κάθε πόλη περικλείεται από τείχη, από τα οποία θα πρέπει να μπείτε -αν αποτύχετε να ρίξετε την πύλη.

Θα χρησιμοποιήσετε λοιπόν σκάλες και καταπέλτες.

Όπως καταλαβαίνετε, οι μάχες που προμηνύονται είναι αρκετά χρονοβόρες και πολυαίμακτες. Υπάρχει όμως περίπτωση να είσαστε φιλήσυχοι τύποι και να μη σας αρέσει η βία. Τότε, θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους για να πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο της χώρας: Η διπλωματία, οι συναλλαγές και η εντιμότητα παίζουν σημαντικό ρόλο για την εξασφάλιση του θρόνου.

Με 50 περίπου αποστολές και multiplayer game που υποστηρίζει την ταυτόχρονη συμμετοχή μέχρι και 8 ατόμων, δε νομίζω να μείνετε παραπονεμένοι.

Άλλωστε, πιστεύω ότι και χωρίς αυτά, πάλι θα είμασταν ευχαριστημένοι από το Fate of the Dragon!

System Requirements

 • System : PII 200+
 • RAM : 32 MB
 • CD-ROM speed : 4X+
 • Hard Disk : 320 MB
 • Video Mode : SVGA with 16MB+
 • Operating System : Windows 95/98/ME
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166