ΑρχικήΕφαρμογέςSite και εφαρμογές γνωριμιών. Λίστα με τα καλύτερα

Site και εφαρμογές γνωριμιών. Λίστα με τα καλύτερα

Βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή που πλέον είναι ευκολότερο να γνωρίσεις ένα άτομο της αρεσκείας σου και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από το διαδίκτυο, είτε από dating site, είτε από dating app. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σε αυτές τις διαδικτυακές τοποθεσίες υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σαν και εσένα που αναζητούν το ταίρι τους, οι οποίοι δυσκολεύονται να τον βρουν στο φυσικό κόσμο, όπως για παράδειγμα μέσα σε κάποιο μπαρ ή σε καφετέρια που ομολογουμένως εκεί υπάρχουν μερικές δεκάδες άτομα.

Με λίγα λόγια στο φυσικό κόσμο υπάρχουν ελάχιστες επιλογές σε μπαρ και σε καφετέριες για να συναντήσεις το μελλοντικό σου ταίρι. Οπότε είναι μονόδρομος τα dating apps και sites γιατί σε βοηθούν να γλιτώσεις χρόνο και κόπο κατά την αναζήτηση.

Βέβαια χρήσιμο να ειπωθεί ότι, παρόλο που δεν είναι αυτονόητο και δεν το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, ενώ υπάρχουν αμέτρητα site και εφαρμογές γνωριμιών, ορισμένα εξ αυτών είναι εντελώς ακατάλληλα για να τα χρησιμοποιήσει ένας σοβαρός άνθρωπος, προφανώς γιατί εκεί μέσα υπάρχουν άπειροι ψεύτικοι λογαριασμοί από άτομα που προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι, με συνέπεια να καταλήγεις να μιλάς με έναν χρήστη που έχει ψεύτικη φωτογραφία προφίλ και ισχυρίζεται διάφορα πράγματα που δεν υφίστανται στην πραγματικότητα

Συνεπώς τα μάτια σας δεκατέσσερα για να αποφύγετε τις παγίδες που έχουν στήσει οι επιτήδειοι για να σπάζουν πλάκα και να ξεγελούν τον κόσμο.

Ας περάσουμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης και πάμε να δούμε μία εκτενή λίστα με τα καλύτερα site και εφαρμογές γνωριμιών, ώστε να τα δοκιμάσεις για να δεις αν ταιριάζουν στις δικές σου προτιμήσεις.

Facebook Dating

Η ανακοίνωση του Facebook να εισχωρήσει και να δραστηριοποιηθεί σε τούτο χώρο, ήταν αντικειμενικά μία ευχάριστη έκπληξη, αφού ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ο πλέον ειδικός σε θέματα διαχείρισης διαδικτυακής κοινότητας, και αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός από την επιτυχία που έχει γνωρίσει τόσο το Facebook, όσο και το Instagram που ανήκει στην ιδιοκτησία του.

Μπορείτε να βρείτε αυτό το site γνωριμιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Facebook.com/dating και δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας του Facebook, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί εκ των πραγμάτων εκεί μέσα όντως υπάρχουν αληθινοί χρήστες και όχι ψεύτικα bot.

Σε αυτήν τη δωρεάν υπηρεσία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό προφίλ γνωριμιών, το οποίο δεν θα κοινοποιηθεί σε κανέναν εκτός της εφαρμογής. Δηλαδή δεν θα το γνωρίζουν οι οι φίλοι και οι συγγενείς σου στο κανονικό σου λογαριασμό στο Facebook. Με άλλα λόγια, ισχύει ότι το απόρρητο σας θα είναι προστατευμένο και δεν θα το μάθουν τα γνωστά σας άτομα.

Ως μπόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας στο Facebook για να συμπληρώσετε αυτόματα το προφίλ σας στο Facebook Dating. Όμως να θυμάστε ότι επί του παρόντος αυτές οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μόνο μόνο στην εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας και όχι στον ιστότοπο του Facebook. Σημειώστε ότι πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό Facebook σε καλή κατάσταση που να μην έχει παραβιάσει τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει η εταιρεία για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δωρεάν υπηρεσία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί – το Facebook καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι οι φίλοι σας στο Facebook δεν θα γνωρίζουν ότι βρίσκεστε στο Facebook dating. Αλλά έχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Secret Crush” και σου παρέχεται η δυνατότητα να προσθέσεις έως και εννέα φίλους από το Messenger σε περίπτωση επιθυμείς να αναπτύξεις μία πιο θερμή σχέση πέρα από τα τυπικά.

Εν ολίγοις όταν κάποιο από αυτά τα εννέα άτομα που έχεις προσθέσει στο “Secret Crush” εισέλθει στο Facebook dating θα του έρθει μία ειδοποίηση ότι ένας γνωστός σου σε έχει τοποθετήσει σε τούτη λίστα και είναι στη διακριτική σου ευχέρεια αν θέλεις να αλληλεπιδράσεις μαζί του. Όμως θα πρέπει και αυτός να σε προσθέσει στη δική του λίστα για να μάθετε αμφότεροι ο ένας τις προθέσεις του άλλου για να ξεκινήσει η ερωτική γνωριμία μεταξύ σας.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Facebook

Badoo

Το να ξεκινήσετε να ψάχνετε να βρείτε το ταίρι σας στον κόσμο των διαδικτυακών γνωριμιών μπορεί να είναι μια επίπονη, δύσκολη και ορισμένες φορές απογοητευτική διαδικασία.

Ορισμένα dating sites κάνουν πάρα πολλές ερωτήσεις στον ενδιαφερόμενο προκειμένου να αξιολογήσουν ακριβώς τις προτιμήσεις του και να του εμφανίσουν την κατάλληλη πρόταση, ενώ κάποιοι άλλοι ιστότοποι και εφαρμογές φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ποσότητα των αντιστοιχιών που μπορούν να λάβουν οι χρήστες και όχι στην ποιότητα.

Καταλαβαίνουμε πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι το διαδικτυακό ραντεβού, αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένας ιστότοπος με περισσότερους από έναν τρόπους για να συναντήσετε άτομα, και με αρκετές δικλείδες ασφαλείας για την επαλήθευση των χρηστών, δηλαδή ότι πρόκειται για αληθινά άτομα και όχι για ψεύτικα προφίλ, και μάλιστα οι υπηρεσίες του να είναι δωρεάν

Εάν αυτό σας φαίνεται ενδιαφέρον, τότε το Badoo.com ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί θεωρείται από τους ηγέτες στον τομέα του, και όχι άδικα.

Το Badoo είναι ένας ιστότοπος γνωριμιών που μετράει σχρδόν δύο δεκαετίες ζωής (ιδρύθηκε το 2006) και έχει περισσότερους από 330 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Η υπηρεσία του είναι πλέον διαθέσιμη σε 190 χώρες και 47 διαφορετικές γλώσσες. Πλέον θεωρείται, ένας από τους πιο δημοφιλείς διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών, και χαρακτηρίζεται αναμφίβολα ως ένα από τα σπουδαιότερα επειδή είναι δωρεάν στη χρήση, αν και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν για πρόσθετες λειτουργίες.

Πως λειτουργεί το Badoo;

Υπάρχουν ορισμένα εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο Badoo και να βρείτε την πολυπόθητη αγάπη.

Εφόσον είστε καινούργιος χρήστης θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί εγγραφή. Έπειτα θα πρέπει να ορίσετε το φύλο σας (δηλαδή αν είστε άντρας ή γυναίκα) και, στη συνέχεια, να υποδείξτε γιατί θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Badoo. Μπορείτε να επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε για “Συζήτηση”, για “Κάντε νέους φίλους” ή για “Ραντεβού”. Στη συνέχεια θα σας ζητηθούν κάποια προσωπικά στοιχεία. Εισαγάγετε το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης, την τοποθεσία και τη διεύθυνση email σας. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε περισσότερες αντιστοιχίσεις, θα χρειαστεί να βάλετε αληθινές φωτογραφίες και να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ σας. Μπορείτε να εισάγετε φωτογραφίες από τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να τις ανεβάσετε κατευθείαν από τον υπολογιστή σας. Τέλος, προσθέστε μερικές λεπτομέρειες για την προσωπικότητά σας και τα ενδιαφέροντά σας. Τώρα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να λαμβάνετε προτάσεις και να συνομιλείτε με άτομα που σας αρέσουν!

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Badoo

Tinder

Χαρακτηρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές γνωριμιών παγκοσμίως με τεράστια βάση χρηστών και μάλιστα υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που τη χρησιμοποιούν καθημερινά. Συνεπώς είναι αρκετά πιθανό να γνωρίσετε κάποιον Έλληνα ή Ελληνίδα και μάλιστα από την ίδια πόλη με εσένα. Επιπλέον μία άλλη ενδιαφέρουσα καινοτομία του Tinder είναι ότι δεν προορίζεται μόνο για τα ετερόφυλα άτομα, αλλά και για τα ομοφυλόφιλα.

Το Tinder είναι μια εφαρμογή γνωριμιών για κινητά τηλέφωνα και tablet. Αφού συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Facebook, το Tinder δημιουργεί αυτόματα το προφίλ σας και σας εμφανίζει προτεινόμενες αντιστοιχίσεις με βάση τις πληροφορίες σας. Μπορείτε να κάνετε “μου αρέσει” ή να “αγνοήσετε” κάθε προτεινόμενο χρήστη που θα σας δείξει. Εάν σε κάποια από τις προτάσεις που θα σας εμφανίσει πατήστε «μου αρέσει», τότε μπορείτε να συνεχίσετε να συνομιλείτε μεταξύ σας

Το Tinder είναι δημοφιλές επειδή – όπως σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής της εταιρείας – ελαχιστοποιεί την χρονοβόρα διαδικασία που ενέχουν οι γνωριμίες και εστιάζει κυρίως στο να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών που θέλουν να γνωριστούν, αντί να κοιτάζει απλώς ο ενδιαφερόμενος ένα σωρό περιττές λεπτομέρειες στο προφίλ, και αυτό είναι ιδιαίτερα κουραστικό εάν πρόκειται να εξετάσεις για παράδειγμα 100 διαφορετικούς χρήστες.

Υπό αυτή την έννοια, το Tinder είναι κυριολεκτικά μια εφαρμογή “speed dating” που είναι ιδανική για άτομα που αναζητούν περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες γνωριμίες. Επομένως, οφείλετε να έχετε στην άκρη του μυαλού σας ότι το Tinder δεν έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τις μακροχρόνιες σχέσεις, σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους, όπως το eHarmony.com ή το Match.com.

Πως λειτουργεί το Tinder

Εάν έχετε λογαριασμό στο Facebook, τότε είστε έτοιμοι ουσιαστικά να χρησιμοποιήσετε και το Tinder, δίχως να χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του προφίλ σας, εκτός και αν θέλετε να ελέγχετε κάθε λεπτομέρεια στον λογαριασμό σας.

Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε τη δωρεάν εφαρμογή στον tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο και, στη συνέχεια, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Facebook. Το Tinder θα αντιγράψει τις πληροφορίες από το προφίλ σας στο Facebook, ώστε να έχετε ένα ολοκαίνουργιο προφίλ αμέσως!

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Tinder

eHarmony

Για τα άτομα που είναι καινούργια σε αυτό το χώρο και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία, η χρήση μιας κακής διαδικτυακής υπηρεσίας γνωριμιών μπορεί να είναι αποθαρρυντική, και μάλιστα να ωθήσει τον χρήστη να μην ξανασχοληθεί ποτέ με τέτοια πράγματα, γιατί μπορεί να έχει πέσει θύμα ψεύτικων προφίλ ή διαφόρων απατεώνων που εκμεταλλεύονται τον κόσμο. Επομένως έχει σημασία να επιλέξετε τη σωστή εφαρμογή γνωριμιών που διασφαλίζει την προστασία των χρηστών από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες.

Αν έχετε βαρεθεί τα κακής ποιότητας site γνωριμιών, τότε το eHarmony.com είναι ο ιδανικός διαδικτυακός τόπος για να βρείτε το απάνεμο λιμάνι σας, αφού αυτή η πλατφόρμα προσφέρεται για να δημιουργήσετε μια πραγματική και διαρκή σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Δρ. Νιλ Κλαρκ Γουόρεν σχεδίασε το eHarmony για να διαφέρει από άλλους ιστότοπους γνωριμιών, με τρόπους που θα διώχνουν την πιθανή ανησυχία που ίσως να νιώθει ένας νέος χρήστης στην πλατφόρμα, όπως και το άγχος που έχουν οι πρώτες γνωριμίες.

Το eHarmony χρησιμοποιεί αποδεδειγμένα την συναισθηματική και ψυχολογική επιστήμη για να κατανοήσει ακριβώς τι θέλει ο εκάστοτε χρήστης από μια σχέση, πέρα ​​από τα απλά επιφανειακά χαρακτηριστικά, όπως η φυσική εμφάνιση ή τα ενδιαφέροντα. Αυτό, με τη σειρά του, προσφέρει καλύτερες αντιστοιχίσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων που είναι πιθανότερο να ταιριάζουν συναισθηματικά και ψυχολογικά, και επομένως είναι πιο πιθανό να δημιουργηθούν μακροχρόνιες σχέσεις.

Όσοι είναι καινούργιοι στο online dating, θα έχουν στο μυαλό τους αρκετές ερωτήσεις όπως: Ποιες πληροφορίες πρέπει να συμπεριλάβω ή να εξαιρέσω στο προφίλ μου; Ποιες φωτογραφίες θα με κάνουν να φαίνομαι ωραίος; Πως θα ξέρω αν ταιριάζω με κάποιον χωρίς να τον συναντήσω; Τι γίνεται αν κάποιος δεν είναι αυτός που λέει ότι είναι;

Όλα αυτά τα καίρια ερωτήματα τα λύνει με περίτεχνο τρόπο το αυτοματοποιημένο σύστημα του eHarmony προκειμένου να μη νιώθετε άβολα, όταν θα συναναστρέφεστε με άλλα άτομα στην πλατφόρμα

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του eHarmony

Bumble

Το Bumble είναι αρκετά απλό στη χρήση και εύκολο στην πλοήγηση και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν σχετικά εύκολα εκείνο το άτομο που ταιριάζει στα γούστα του μέσα από μία τεράστια πλειάδα επιλογών με χρήστες που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της γης (περίπου από 150 χώρες). Το Bumble προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στο ευρύ κοινό και μπορείτε να αναζητήσετε προφίλ, βάζοντας τα δικά σας κριτήρια μέσα από τις ρυθμίσεις ώστε να γίνει η κατάλληλη αντιστοίχιση με το άτομο που εσείς προτιμάτε. Δηλαδή μπορείτε να βάλετε για παράδειγμα ηλικιακά κριτήρια, προτίμηση γεωγραφικής τοποθεσίας και χώρας, όπως και άλλα πολλά.

Όμως επιβάλλεται να σημειωθεί, για εκείνους που αναζητούν ετερόφυλο σύντροφο πως σε αυτό το site, το οποίο είναι συνάμα και εφαρμογή, πως πρέπει πρώτα η γυναίκα να στείλει μήνυμα σε έναν άντρα για να ξεκινήσει η επαφή μεταξύ των δύο ατόμων, κάτι που ομολογουμένως ευνοεί περισσότερο τις γυναίκες και λιγότερο τους άντρες. Ωστόσο πρόκειται για μία αξιόλογη διαδικτυακή τοποθεσία, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή γνωριμιών παγκοσμίως και γνωρίζει τεράστια απήχηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με δεκάδες εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες από ολόκληρη την υφήλιο.

Το Bumble προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναβάθμισης προφίλ του εκάστοτε χρήστη, ξεκλειδώνοντας περαιτέρω χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Οι τιμές των συνδρομητικών πακέτων ποικίλλουν, και ξεκινούν από 16,99 δολάρια το μήνα, ενώ το αμέσως επόμενο συνδρομητικό πρόγραμμα κοστίζει 39,99 δολάρια το μήνα και σαφώς χαρίζει ακόμη περισσότερα προνόμια στον χρήστη. Και τέλος υπάρχει το premium πακέτο που διατίθεται στην τιμή των 229,99 δολαρίων που το πληρώνεις μία φορά, δηλαδή πρόκειται για μία ισόβια συνδρομή που σε εξοικονομεί χρήματα και δεν χρειάζεται να πληρώνεις κάθε μήνα.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android της Bumble

OkCupid

Το OkCupid είναι ένας ιστότοπος γνωριμιών που προσφέρει γρήγορες συνδέσεις με άλλους χρήστες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή σας, των οποίων η προσωπικότητα και οι συνήθειες ταιριάζουν με τις δικές σας. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία “Γρήγορη αντιστοίχιση” για να αποφασίσετε αμέσως αν σας “αρέσει” κάποιος ή όχι. Ωστόσο σας προτρέπουμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις που θα σας εμφανίσει το σύστημα της πλατφόρμας προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε το σωστό άτομο, και κατ’ επέκταση, την αληθινή αγάπη.

Σε αντίθεση με το eHarmony.com και το Match.com , δεν απαιτείται να συμπληρώσετε μεγάλα ερωτηματολόγια για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε κανονικά αυτόν την πλατφόρμα. Μετά από μια σύντομη διαδικασία εγγραφής και εφόσον προσθέσετε όλες τις βασικές πληροφορίες στο λογαριασμό σας, θα μπορείτε να στείλετε αμέσως μήνυμα σε οποιονδήποτε χρήστη. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας και ποιοι από αυτούς τους χρήστες ενδεχομένως να σας αρέσουν, ώστε να ξεκινήσετε απευθείας συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο.

Πως λειτουργεί το OkCupid

Η δημιουργία λογαριασμού στο OkCupid είναι αναμφίβολα μία σχετικά απλή διαδικασία – και είναι δωρεάν! Απλώς εισαγάγετε το φύλο, τα γενέθλια, τον ταχυδρομικό κώδικα και το email σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Μετέπειτα, μπείτε στην ενότητα “Σχετικά με εμένα” και γράψτε ορισμένες πληροφορίες για τον εαυτό σας, οι οποίες θα είναι ορατές στους υπόλοιπους ανθρώπους που ελέγχουν το προφίλ σας.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του OkCupid

Hinge

Είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά όπως πολλές παρόμοιες υπηρεσίες σε αυτήν τη λίστα, προσφέρουν περισσότερα προνόμια εφόσον επιλέξετε να πληρώσετε κάποια συνδρομή. Οι τιμές ποικίλλουν στις συνδρομητικές υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η πλατφόρμα, και ξεκινά από τα 29,99 δολάρια το μήνα. Ωστόσο μπορείτε να λάβετε μία έκπτωση αν επιλέξετε να αποκτήσετε συνδρομή τριών ή έξι μηνών. Το Hinge, μέχρι στιγμής, είναι διαθέσιμο μόνο σε smartphone και tablet, και όχι σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή φορητούς υπολογιστές.

Το Hinge προσφέρει ορισμένους διασκεδαστικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε την πλατφόρμα του και να μοιραστείτε τις πληροφορίες σας με άλλα άτομα που πιθανώς να ταιριάζετε, ανάλογα πάντα με τις πληροφορίες και τις συνήθειες που θα συμπληρώσετε στο προφίλ σας, οι οποίες ίσως να είναι ελκυστικές στον ενδιαφερόμενο, ώστε να μπεις στη διαδικασία να σας στείλει μήνυμα για να συζητήσετε.

Δηλαδή μπορείτε να αναφέρετε στο προφίλ σας το επάγγελμα, στην ηλικία, τη χώρα που μένετε, τα ενδιαφέροντα στον ελεύθερο χρόνο σας κ.λπ.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Hinge

Match

Το Match είναι ένας από τους πιο γνωστούς και παλαιότερους ιστότοπους γνωριμιών. Αν και οι πλήρεις υπηρεσίες του Match.com δεν είναι δωρεάν, όως το έχουμε συμπεριλάβει σε τούτη τη λίστα επειδή έχει μία τεράστια βάση χρηστών από αληθινούς ανθρώπους και προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 72 ωρών.

Με άλλα λόγια, είναι ένας πολύ καλό dating app, αλλά αν ψάχνετε για δωρεάν εφαρμογές γνωριμιών, μάλλον θα πρέπει να ψάξετε αλλού, γιατί το κόστος των υπηρεσιών του Match.com σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέo, ιδίως για όσους είναι άνεργοι και επί της ουσίας είναι μπατίρηδες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω του δωρεάν προφίλ σας, αλλά αν θέλετε να επικοινωνήσετε με κάποιον, θα πρέπει να πληρώσετε για να ωφεληθείτε από τα προνόμια της συνδρομητικής υπηρεσίας, εκτός εάν βρίσκεστε ακόμα στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των τριών ημερών.

Όπως συμβαίνει με πολλούς από αυτούς τους ιστότοπους, οι τιμές ποικίλλουν. Το Match προσφέρει τρία διαφορετικά συνδρομητικά πακέτα. Μπορείτε, για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να επιλέξετε το τρίμηνο συμπληρωματικό πακέτο θα σας στοιχίσει συνολικά 74,97 δολάρια και βγαίνει περίπου 24,99 δολάρια το μήνα.

Εν τούτοις αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε μόνιμα τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, τότε θα ήταν σώφρον να επιλέξετε το ετήσιο πακέτο, το οποίο θα σας βγει και φθηνότερα αναλογικά, σε σύγκριση αν θα πληρώνεται κάθε μήνα. Όμως από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε ότι καλό είναι να μην αγοράσετε κατευθείαν το ετήσιο πακέτο πριν βεβαιωθείτε πως το Match.com καλύπτει τις ανάγκες σας.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Match

Zoosk

Με περισσότερα από 35 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 80 χώρες, το Zoosk είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διεθνή δίκτυα γνωριμιών. Η συμμετοχή των χρηστών σε αυτή την πλατφόρμα είναι δωρεάν, και το γεγονός ότι υπάρχουν εκατομμύρια single εκεί μέσα, καθιστούν ευκολότερη τη διαδικασία εύρεσης της Αδερφής ψυχής που αναζητάς.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας καθημερινά ανταλλάσσονται πάνω από 3 εκατομμύρια μηνύματα μεταξύ των χρηστών στο Zoosk και αυτό συνεπάγεται ότι είναι μία πραγματικά ενεργή πλατφόρμα με αληθινά άτομα.

Το Zoosk επιτρέπει σε ένα άτομο να εγγραφεί δωρεάν και να αναζητήσει άλλα άτομα που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Όμως οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω επικοινωνία, δηλαδή να στείλεις μήνυμα και να δεις το προφίλ του, μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν πληρώσεις κάποια συνδρομή επί πληρωμή, όπως και η χρήση ορισμένων από τις προηγμένες λειτουργίες. Το Zoosk έχει επίσης το δικό του μοναδικό παιχνίδι τύπου trivia για να σας βοηθήσει να κάνετε συνδέσεις με άλλους στην εφαρμογή.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Zoosk

Elite Singles

Το Elite Singles συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων ιστοσελίδων γνωριμιών στον κόσμο λόγω των αποτελεσματικών εργαλείων αντιστοίχισης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χρηστών που αναζητούν να βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Και φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν 381.000 ενεργά εγγεγραμμένα μέλη αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα, παρέχοντας άφθονες επιλογές για να εντοπίσετε εκείνο που πραγματικά ψάχνετε.

Πάνω από το 82% των ανδρών και των γυναικών στον ιστότοπο έχουν αποκτήσει τουλάχιστον πτυχίο πανεπιστημίου και πολλοί έχουν συνεχίζουν να λαμβάνουν εκπαίδευση ανώτερου επιπέδου από κάποιο πανεπιστήμιο, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το elitesingles.com.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Elite Singles

OurTime

Όπως διαφημίζεται στις πολλές διαφημίσεις στο διαδίκτυο, το OurTime.com απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Δεν είναι ο μόνος ιστότοπος γνωριμιών για ηλικιωμένους, αλλά είναι ένας από τους πιο γνωστούς. Όπως το Match.com, έτσι και το OurTime είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή.

Αν και δεν είναι δωρεάν, μπορείτε να περιηγηθείτε δωρεάν στο προφίλ των άλλων χρηστών, όμως δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Όσον αφορά τις τιμές, ποικίλλουν, ανάλογα με την διάρκεια του συνδρομητικού πακέτου. Και πιο αναλυτικά το κόστος ξεκινάει από τα 29,96 δολάρια το μήνα, με την τιμή να πέφτει σημαντικά εάν διαλέξετε το εξάμηνο συνδρομητικό πακέτο.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του OurTime

Plenty of Fish

Το Plenty of Fish ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερα από 3 εκατομμύρια μέλη από 20 διαφορετικές χώρες του πλανήτη. Δηλαδή, πράγματι, πολλά ψάρια.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της (δηλαδή πολλά ψάρια), η εφαρμογή διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικούς ανθρώπους που είναι έτοιμοι να γνωρίσουν το έτερόν τους ήμισυ. Οι υπηρεσίες της εφαρμογής διατίθεται δωρεάν, ωστόσο αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερα προνόμια και να ξεκλειδώσετε περαιτέρω χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα, θα αναγκαστείτε να πληρώσετε κάποια συνδρομή.

Οι τιμές ποικίλλουν, όπως και στις υπόλοιπες παρόμοιες πλατφόρμες, ανάλογα με το εύρος της χρονική περίοδο που θα έχει το συνδρομητικό πακέτο σας. Φερειπείν αν επιλέξετε τριμηνιαία συνδρομή θα σας κοστίσει συνολικά 38,70 δολάρια (δηλαδή 12,90 δολάρια το μήνα) και αν επιλέξετε 12μηνη συνδρομή θα σας κοστίσει συνολικά 81,35 δολάρια (δηλαδή 6,78 δολάρια το μήνα).

Στα συνδρομητικά πακέτα οι χρήστες μπορούν να στέλνουν δωρεάν μηνύματα και και δεν θα τους εμφανίζονται ενοχλητικές διαφημίσεις, ενώ το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι θα μπορώ αναζητούν άλλους χρήστες χωρίς περιορισμούς, χρησιμοποιώντας επιλογές φιλτραρίσματος, όπως η εκπαίδευση και το εισόδημα τους.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή Android του Plenty of Fish

Πως να προστατευτείτε στα site γνωριμιών από τα ψεύτικα προφίλ και από απάτες

Εξυπακούεται πως δεν πρέπει να εμπιστεύεστε κανέναν που γνωρίζετε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα προκειμένου να επαληθεύσετε ότι μιλάτε με το πραγματικό άτομο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί ζητώντας του να μιλήσετε μέσω βιντεοκλήσης, είτε μέσω Skype, είτε μέσω Zoom προκειμένου να αποφύγετε τους επιτήδειους.

Επιπρόσθετα, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρέχετε ευαίσθητες πληροφορίες στους συνομιλητές σας σε site και εφαρμογές γνωριμιών. Για παράδειγμα ποτέ δεν δίνουμε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης από τους λογαριασμούς μας στα social media, ούτε και τις πληροφορίες από τις πιστωτικές μας κάρτες, και ποτέ δεν δίνουμε χρήματα σε ξένους που υποτίθεται ότι έχουν οικονομική ανάγκη.

Αν με κάποιο άτομο που συνομιλείτε σε ένα dating site και σας δημιουργεί υποψίες πως πρόκειται για ψεύτικο προφίλ, τότε σταματήστε μαζί του κάθε συζήτηση, και αν το επιτρέπει το σύστημα να τον μπλοκάρετε κιόλας.

Εφαρμογές γνωριμιών με ύποπτη δραστηριότητα

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι πανεύκολο κάποιος απατεώνας να δημιουργήσει μία καινούργια εφαρμογή τύπου online dating, και αντί για χρήστες εκεί μέσα να υπάρχουν χιλιάδες ψεύτικα ρομπότ που να παριστάνουν τους αληθινούς ανθρώπους, με κλεμμένες φωτογραφίες και εντυπωσιακό βιογραφικό ώστε να μοιάζουν κανονικοί λογαριασμοί.

Και εσύ πού είσαι το θύμα αυτής της υπόθεσης να γραφτείς δωρεάν σε αυτήν την πλατφόρμα, και ξαφνικά να σου στέλνουν αρκετά μηνύματα διάφορες όμορφες γυναίκες αν είσαι άντρας, και το αντίστροφο αν είσαι γυναίκα. Όμως για να μιλήσεις μαζί τους θα πρέπει να γραφτείς θα πρέπει να πληρώσεις κάποια συνδρομή, και κάπως έτσι ξεγελούν τον ανυποψίαστο κόσμο για να κερδίσουν χρήματα οι επιτήδειοι.

Τώρα όσον αφορά τον αριθμό λήψεων της εφαρμογής και τις θετικές κριτικές στο Google Play Store είναι περιττό να αναφέρουμε ότι και εδώ μπορεί να χειραγωγηθούν αυτά τα νούμερα, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Συνεπώς να είσαστε επιφυλακτικοί με ότι βλέπετε, και πάντα να κρατάτε μικρό καλάθι Γιατί δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166