Τι είναι Πριαπισμός, τι Βαλανίτιδα και τι Φίμωση

Τι είναι Πριαπισμός, τι Βαλανίτιδα και τι Φίμωση

Όση χαρά σου δίνει συνήθως, άλλες τόσες σκοτούρες μπορεί να σου δημιουργήσει. Μιλάμε για το πέος σου και τα νοσήματα από τα οποία κινδυνεύει. Εμείς, στην προσπάθεια να σε βοηθήσουμε να προφυλαχτείς από αυτά, σου παραθέτουμε μερικά από τα πιο διαδεδομένα, πως να τα αναγνωρίσεις και, κυρίως, πως να τα αντιμετωπίσεις. Διάβασε τώρα για αυτά και ακολουθούν περισσότερα σε λίγο καιρό.

Τι είναι ο Πριαπισμός

Με τον συγκεκριμένο όρο περιγράφεται μια κατάσταση συνεχούς και συχνά επώδυνης στύσης η οποία μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι μερικές ημέρες, κάτι που ομολογουμένως καταστρέφει την ομαλότητα ενός άνδρα, αφού δεν μπορεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Ο πριαπισμός δεν συνδέεται με σεξουαλική δραστηριότητα και δεν υποχωρεί με τον οργασμό. Προκαλείται όταν το αίμα κυκλοφορεί κανονικά προς το πέος, δεν γίνεται όμως επαρκής «αποστράγγιση».

Από τι δημιουργείται

Οι συνήθεις αιτίες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί είναι:

  • Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών (ειδικά κοκαΐνης).
  • Κάποια φάρμακα, ιδιαίτερα τα αντικαταθλιπτικά και όσα ρυθμίζουν την πίεση.
  • Προβλήματα σπονδυλικής στήλης
  • Τραυματισμός στους όρχεις -Από ασθένειες του αίματος όπως η λευχαιμία ή η αναιμία.

Πως αντιμετωπίζεται

Η θεραπεία είναι πολύ σημαντική γιατί μια παρατεταμένη στύση μπορεί… να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο πέος και τη λειτουργία του. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πέος αποσυμφορείται από το συσσωρευμένο αίμα με χρήση βελόνας που τοποθετείται στο πλάι του. Φάρμακα τα οποία βοηθούν στην συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό. Σε κάποιες περιπτώσεις, αν και όχι συχνά, ενδεχομένως να χρειαστεί εγχείρηση για να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στο πέος.

Τι είναι η Βαλανίτιδα

Eπί της ουσίας πρόκειται για μια φλεγμονή η οποία προσβάλλει το δέρμα που καλύπτει το κεφάλι του πέους σου. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται πρήξιμο και κοκκίνισμα, φαγούρα, εξανθήματα, πόνος και δυσάρεστη οσμή.

Από τι προκαλείται

Πιο επιρρεπείς σε αυτή είναι όσοι δεν έχουν κάνει περιτομή και δεν φημίζονται για την καθαριότητα τους. Αν το νερό είναι άγνωστη λέξη για την περιοχή κάτω από το εξωτερικό περίβλημα του πέους τότε η φλεγμονή είναι σίγουρη προοπτική αφού ιδρώτας, βακτηρίδια και άλλα τέτοια ευχάριστα κάνουν τις δολιοφθορές τους ανενόχλητα. Άλλες αιτίες είναι οι δερματικές αλλεργίες ή η παρουσία της ύπουλης άφτρας, γνωστής στον βιολογικό υπόκοσμο με το όνομα Candida Albicans η οποία προκαλεί μια επώδυνη μόλυνση και μια γελοία φαγούρα. Όσοι πάσχουν από διαβήτη διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο διότι η γλυκόζη που παγιδεύεται στο κάτω σύστημα λειτουργεί περίφημα ως βιότοπος για κάθε είδους βακτηρίδια.

Πως αντιμετωπίζεται

Η θεραπεία εδώ εξαρτάται από την αιτία. Αν έχει προκληθεί από μόλυνση η θεραπεία θα βασιστεί σε μια αγωγή με αντιβιοτικά φάρμακα. Σε περιπτώσεις επίμονη και επώδυνης φλεγμονής είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί περιτομή. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπική υγιεινή ως μέτρο πρόληψης. Καλό θα είναι επίσης, να αποφεύγεις τη χρήση δυνατών σαπουνιών ή άλλων χημικών και ειδικά όσων δεν έχουν ουδέτερο ph.

Τι είναι Φίμωση

Πρόκειται για την κατάσταση κατά την οποία το δέρμα γύρω από το πέος είναι τόσο σφιχτό που δεν μπορείς να το τραβήξεις πίσω για να αποκαλυφθεί το «κεφάλι».

Από τι προκαλείται

Συνήθως τη συναντάμε σε μικρές ηλικίες ή ακόμα και στα βρέφη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από μόλυνση ή από ελαττωματικό ιστό που έχει δημιουργηθεί από τραυματισμό ή χρόνια φλεγμονή. Συνήθη αιτία αποτελεί και η βαλανίτιδα.

Πως αντιμετωπίζεται

Είθισται να καταπολεμάται με φαρμακευτική αγωγή που εφαρμόζεται πάνω στο πέος. Σε πολλές όμως περιπτώσεις εφαρμόζεται η περιτομή ή ειδική επέμβαση αποκόλλησης του δέρματος από το κεφάλι του πέους.

Κάθε κεφάλι έχει την Ψείρα που του αξίζει

Εννοείται, βέβαια, ότι θα κάνουμε focus στο κάτω κεφάλι. Μάθε, λοιπόν, πως πρέπει να αντιδράσεις αν ο Ηρακλής αποκτήσει «κολλητές» φιλενάδες!

Η ιστορία είναι αρκετά παλιά: όταν ο Νώε έβαλε τα ζώα κατά αλφαβητική σειρά, για να είναι σίγουρος ότι θα μπουν όλα στην κιβωτό, το τακτικό μερμήγκι, φανερά θιγμένο, είπε στην ψείρα που στεκόταν πίσω του: εδώ είναι το «μ», εγώ «μ» ερμήγκι, εσύ «ψ»είρα. Να πας στο «ψ». Η ψείρα το έγραψε ακριβώς εκεί που νομίζεις και περίμενε ατάραχη τη σειρά της για επιβίβαση πίσω του. Δύο, τρεις, δέκα φορές, το μερμήγκι δεν έλεγε να συγχωρέσει την αναισθησία της ψείρας, οπότε εκείνη, αγανακτισμένη, του λέει: «Ε, άι παράτα μας. Είμαι ψειρα του αιδοίου». Και τίθεται, λοιπόν, το φοβερό υπαρξιακό ζήτημα: άλλη η ψείρα της άνω κεφαλής, άλλη της κάτω; Τόση εξειδίκευση, πια, η φύση; Και γιατί να έχει ως πρώτο συνθετικό το πιπί και όχι τον Ηρακλή;

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι εξαιρετικά ευκρινής και καθόλου φεμινιστική: στα παλιά χρόνια, τότε που ουδέ Donna Mod υπήρχε για τις δύσκολες μέρες, μηδέ Donna Summer θα έλεγα, το αιδοίο θεωρείτο πηγή μολύνσεως, αλλά βέβαια, θα μου πεις, τότε δεν υπήρχε και μια Χερτζίκοβα να έχει στο μυαλό του ο μεσαιωνικός ανήρ για να αναθεωρήσει όλα όσα ήξερε περί πιπιού.

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, οφείλουμε να βασιστούμε στα επιστημονικά συγγράμματα, διότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Πολύ πιο σοβαρό απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Ενα θα σου πω μόνο: θυμήσου την παροιμία με τη ζήλια και την ψώρα. Τώρα, αντί για ψώρα, βάλε ψείρα και είσαι μέσα. Μιλάμε για επιδημία. Και ναι, λοιπόν, πρέπει να το παραδεχτούμε: υπάρχει και ψείρα της άνω και ψείρα της κάτω κεφαλής!

Αν είναι, λοιπόν, να θέσεις το πρόβλημά σου σε έναν επιστήμονα, μην τολμήσεις και του πεις «γιατρέ μου έχω ψειρες αιδοίου» διότι δεν είναι σικ. Ασε δηλαδή που δεν είναι και του λεξιλόγιού σου. Θα του πεις «γιατρέ μου έχω φθειρίαση του εφηβαίου» κι αυτός θα καταλάβει. Από τη μεριά σου -δε- θα καταλάβεις ότι κατάλαβε επειδή θα κάνει ένα φοβισμένο βήμα πίσω, θα φορέσει γάντι για να σε εξετάσει και γενικά θα αρχίσει με την εξής διπλή ερώτηση: «

Είστε παντρεμένος, έχετε εξωσυζυγικές σχέσεις;». Διότι πρέπει να πούμε το εξής σημαντικό: ο πιθανότερος λόγος να έχεις κολλήσει αυτές τις φθείρες του εφηβαίου είναι επειδή ο Ηρακλής είχε σημαντικότατη συνομιλία με τη Σεχραζάντ. Τώρα, αν αυτή η Σεχραζάντ ανήκε στο στεφάνι σου ή στο λαό της Μολδαβίας είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνον εσένα… Ετσι, δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, αν και ο γιατρός δεν στο ρώτησε για να σε κάνει ρόμπα στη γειτονιά, αλλά για να συστήσει θεραπευτική αγωγή και για τη μόνιμη σύντροφό σου. Κι αφού δεν απαντάς, αρχίζεις να τον ρωτάς για να μάθεις:

Τι είναι οι φθείρες του εφηβαίου

Οι φθείρες του εφηβαίου, ψειριάρη μου, είναι έντομα που προσκολλώνται με ειδικά διαμορφωμένες δαγκάνες του δεύτερου και του τρίτου ζεύγους των ποδιών της στην έκφυση της τρίχας. Και επειδή, εκτός από φαγούρα, πρέπει να αποκτήσεις και γνώσεις, ένα έχω να σου πω: τον άνθρωπο προσβάλλουν δύο είδη φθείρας. Η φθείρα του εφηβαίου και η φθείρα του ανθρώπου. Η δεύτερη διακρίνεται στη φθείρα του τριχωτού της κεφαλής και στη φθείρα του σώματος. Αλλο σοκαριστικό να σου πω; Η φθείρα του εφηβαίου μπορεί να μετοικήσει ακόμα και στις βλεφαρίδες! Ετσι, αν σου πουν ότι είσαι φατσα, να πας αμέσως στο δερματολόγο. Ψείρες έχεις κολλήσει.

Άλλο σοβαρό ζήτημα τώρα: πώς θα το καταλάβω ότι έχω ψείρες, εξόν της φάτσας; Θα σου ζητήσουν να τις βγάλεις έξω, να κάνουν την ανάγκη τους. Μα, είναι δυνατόν να μην το καταλάβεις; Εδώ μιλάμε ότι η φθειρίαση του εφηβαίου είναι έντονα κνησμώδης δερματοπάθεια, οπότε ήδη το χέρι σου θα ταλαντεύεται στο εφηβαίο, όπως του Θανάση Πολυκανδριώτη όταν παίζει μπουζούκι. Θα το καταλάβεις, μη σε νοιάζει. Επίσης, μη σε νοιάζει ότι θα κολλήσεις και στο κεφάλι τις ίδιες φθείρες, διότι οι φθείρες της άνω κεφαλής έχουν διαφορετικές δαγκάνες και δεν πιάνουν στην κάτω, εντάξει;

Συγγνώμη, αλλά μόνο από τη Σβετλάνα μπορεί να τις κόλλησα; Τι θα πω στη γυναίκα μου; Ντροπή μου! Ντροπή σου, δεν το συζητώ, αλλά ησύχασε δόλιε ψειριάρη. Υπάρχει πιθανότητα να τις κόλλησες από την πετσέτα στο γυμναστήριο, από τα σεντόνια του ξενοδοχείου που έμεινες στο τελευταίο σου επαγγελματικό ταξίδι (ακόμα κι αν ήταν super lux ξενοδοχείο, διότι μιλάμε για ψείρες-ψωνάρες) ή από την τουαλέτα στο γραφείο, στο καπάκι της οποίας παρέμεινε η τρίχα ενός άλλου ψειριάρη.

Λες να έχω μόνο αυτή που βρήκα, οπότε το ζήτημα τελείωσε εδώ και να μην τρελαίνομαι άλλο που κοντεύω να γίνω πρώτο μπουζούκι στο Romeo; Λίγο απίθανο. Για να τη βρεις πάει να πει ότι ήταν ψείρα-θρεφτάρι, οπότε αποκλείεται να μην έχει γεννήσει. Και μιλάμε για κουνέλες οι ψείρες, όχι αστεία: η θηλυκή ζει σαράντα μέρες και γεννάει δέκα αυγά κάθε μέρα, τα οποία επωάζονται για 9-10 μέρες.

Έξυπνος άνθρωπος είσαι, οπότε καταλαβαίνεις ότι αν το ανακάλυψες, έστω και δέκα μέρες μετά, έχεις επάνω σου τους τριακόσιους του Λεωνίδα, ή έστω του τετρακόσιους του Ηρακλή, για να κυριολεκτούμε. Ασε δε που τα συμπτώματα αναπτύσσονται εντός έξι εβδομάδων, οπότε μιλάμε για την κάθοδο των μυρίων. Sorry, σε άγχωσα, αλλά η αλήθεια να λέγεται: έχεις πάνω σου το μισό πληθυσμό της Λάρισας. Σιγά τη μεγάλη πόλη, να λες…

Τώρα έχω πάθει σοκ. Τι να κάνω; Να ξυριστώ τελείως για να είμαι σίγουρος; Ναι, αμέ, ξυρίσου. Και στείλε μου φωτογραφία όταν ξαναβγούν οι τρίχες σου, να τη δώσω στη Σκοτσμπράιτ για τη νέα της διαφήμιση, με το ατσαλένιο σφουγγαράκι που δεν χαράσσει το τηγάνι. Μην προχωράς σε λύσεις απόγνωσης, σκέψου μόνο το θέαμα να έχεις ξυρισμένα μπούτια, ξυρισμένη κοιλιά, ξυρισμένο στήθος κ.λπ.

Άσε που δεν είσαι και εξοικειωμένος να ξυρίζεις τα μπιρμπιλαηδόνια σου και ξαφνικά μπορεί να βρεθείς με ένα λιγότερο. Τότε, βέβαια, θα πεις, δεν πρόκειται όντως να ξανακολλήσεις φθειρίαση του εφηβαίου, πολύ απλά γιατί δεν θα έχεις εφηβαίο. Τελοσπάντων, μην το κουράζουμε το θέμα, καλύτερα να αφήσεις το ξύρισμα και να προχωρήσεις σε φαρμακευτική αγωγή. Για να σου μιλήσω επιστημονικά, το αντιφθειρικό σκεύασμα αφού εφαρμοστεί μία φορά θα πρέπει να γίνει επανάληψη 7-10 μέρες μετά.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται τοπικά και εμφανίζουν φθειροκτόνο και ωοκτόνο δράση περιλαμβάνουν: τις πυρεθρίνες, τα συνθετικά πυρεθροειδή και τις συνεργικές πυρεθρίνες. Αποτελεσματικά είναι επίσης τα σκευάσματα Carbaryl και μαλαθείου. Η διάγνωση και η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής θα πρέπει να γίνεται πάντοτε από ειδικό δερματολόγο για αποφυγή αλόγιστης χρήσης και ανάπτυξης αντοχής. Σε κάλυψα;

Ένα έχω να σου πω μόνο, για να το κλείσουμε το θέμα: η φθειρίαση του εφηβαίου είναι άκρως μεταδοτική και θεωρείται από τις πλέον διαδεδομένες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Είδες δύναμη η ψείρα; Για αυτό σου λέω: είναι λάθος να πιστεύεις ότι το αιδοίο σέρνει καράβι. Η ψειρα το σέρνει και συγγνώμη για το λεξιλόγιο, αλλά ήταν το θέμα τέτοιο. Συνήθως, μιλάω γαλλικά..

Προηγούμενο άρθροWater Ski: Σκίσε τα Απόνερα
Επόμενο άρθροΚαρκίνος του προστάτη, δικαιούσαι να γνωρίζεις
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας