Τι είναι σεξουαλική διαστροφή; Πως δημιουργείται;

Τι είναι σεξουαλική διαστροφή. Πως δημιουργείται;

Θα ήθελα να ενημερωθώ για τις σεξουαλικές διαστροφές. Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες, ποιες οι πιο περίεργες;. Τι είναι φυσιολογικό και τι είναι διαστροφή; Πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν;

Απάντηση:

Αρχικά πρέπει να γίνει διαχωρισμός γιατί ενώ άλλο είναι η διαστροφή και άλλο η δυσλειτουργία τείνουν να μπερδεύονται αυτές οι έννοιες ή να μην είναι απόλυτα ξεκάθαρες.

Τι είναι σεξουαλική δυσλειτουργία;

Είναι κατάσταση κατά την οποία το άτομο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και να αισθανθεί ηδονή συνήθως για ψυχολογικούς λόγους και σπανιότερα για παθολογικούς. Έτσι καταστάσεις όπως πρόωρη εκσπερμάτιση, απώλεια στύσης, έλλειψη οργασμού και κολεοσπασμός είναι καταστάσεις που δημιουργούν πρόβλημα τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στη σχέση του ζευγαριού.

Πρέπει άμεσα να ανακαλυφθούν τα βαθύτερα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα και να αντιμετωπιστούν. Συνήθως είναι άγχος , έλλειψη αυτοπεποίθησης , κόμπλεξ κατωτερότητας, οικονομική ανέχεια ή άλλα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα. Αντιμετωπίζεται με ψυχοθεραπεία.

Τι είναι σεξουαλική διαστροφή;

Είναι κατάσταση κατά την οποία η ηδονή δεν προέρχεται από την φυσιολογική σεξουαλική επαφή των ατόμων αλλά από την παθολογική μεταχείριση του άλλου ατόμου ή από άλλες καταστάσεις που δεν προκαλούν από μόνες τους σεξουαλική διέγερση και πολλές φορές προκαλούν κακό σε άλλα πρόσωπα. Το άτομο ξέρει ότι έχει πρόβλημα ότι η συμπεριφορά του δεν είναι φυσιολογική αλλά δεν θέλει να την αλλάξει γιατί αντλεί ηδονή από αυτή. Πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές κρύβονται βαριά ψυχολογικά προβλήματα.

Το άτομο αποκοινωνικοποιείτε σιγά σιγά καθώς δεν μπορεί να ελέγξει την συμπεριφορά του με άσχημες συνέπειες όπως έκθεση, κοινωνική κατακραυγή, ποινικές κυρώσεις. Οι πιο σημαντικές σεξουαλικές διαστροφές σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχιατρική εταιρία είναι η επιδειξιμανία, η παρενδυσία, ο σαδισμός, τηλεφωνική αισχρολογία, κλυσμοφιλία, εφαψιομανία., ουρολαγνεία, κοπρολαγνεία ηδονοβλεψία, νεκροφιλία και ονομάζονται διαταραχές όταν συμβαίνουν κατά εξακολούθηση, επίμονα για διάστημα έξι μηνών περίπου.

Οι περισσότερες αντιμετωπίζονται με ψυχοθεραπεία και πολλές φορές με φάρμακα γιατί τα άτομα σπάνια θα απευθυνθούν σε ψυχολόγο από την στιγμή που αντλούν ηδονή από την συμπεριφορά αυτή και συνήθως παραπέμπονται από άτομα του στενού τους περιβάλλοντος. Θα περιγράψουμε εν συντομία κάποιες από αυτές αφού περιγράψουμε πως δημιουργείτε η σεξουαλική διαστροφή.

Πως δημιουργείται και περιγράφεται η σεξουαλική διαστροφή;

Η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βιο-ψυχο-συναισθηματικής ενότητας. Η δυναμική φύση της σεξουαλικής ορμής εύκολα μπορεί να διαστραφεί. Η σεξουαλική διάθεση αυτονομείται, αποπροσανατολίζεται και διασπά την ψυχοδυναμική και πνευματική ισσοροπία. Δεν συμβάλει στην υπαρξιακή ολοκλήρωση αλλά υπηρετεί τυφλά την εκφόρτιση των παρορμήσεων.

Οι σεξουαλικές εμμονές αιχμαλωτίζουν την σκέψη, την φαντασία, τις εμπειρίες, την κοσμοθεωρία και την ζωή. Οι ελεύθεροι συνειρμοί, η ανεξέλεγκτη πλοκή των λογισμών σε συνδυασμό με τραυματικές εμπειρίες, συναισθήματα και ενορμήσεις μπορούν να δημιουργήσουν συμπλέγματα διεγερτικής τάσης τα οποία λειτουργούν ως πυρήνες σεξουαλικής διαστροφής.

Αυτά τα σημεία διέγερσης μαγνητίζουν την προσοχή του νου και γίνονται ελκτικοί πόλοι του θυμικού και συνδέουν σεξουαλικά άσχετες καταστάσεις και αντικείμενα και με οξύτητα επιβάλλονται στην προσωπικότητα.

Τι είναι επιδειξιομανία;

Είναι κατάσταση κατά την οποία το άτομο επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε δημόσιο χώρο και η συμπεριφορά αυτή είναι επαναλαμβανόμενη και συνεχίζεται για έξι μήνες περίπου. Σύμφωνα με το Freud τα άτομα αυτά σε μικρή ηλικία απειλήθηκαν με τον φόβο του ευνουχισμού και αντιδρώντας καταλήξανε να επιδεικνύουν αυτό που φοβηθήκανε ότι θα χάσουν. Eίναι σίγουρα άσχημη κατάσταση και δημιουργεί προβλήματα τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στους άλλους.

Τι είναι εφαψιομανία;

Είναι η το άγγιγμα γεννητικών οργάνων άλλων ατόμων κυρίως νεαρών γυναικών σε δημόσιο χώρο όπως λεωφορεία, τρένα και γενικότερα μέρη όπου επικρατεί συνωστισμός και πολυκοσμία.

Τι είναι παρενδυσία;

Είναι η συνήθεια κάποιων ανθρώπων να φορούν ρούχα του αντίθετου φίλου και αυτό να τους προκαλεί απέραντη ευχαρίστηση. Συνήθως αυτό δεν προκαλεί προβλήματα στις σεξουαλικές σχέσεις των ατόμων και τα περισσότερα διατηρούν φυσιολογικό δεσμό με άτομα του άλλου φίλου.

Τι είναι τηλεφωνική αισχρολογία;

Είναι η συνήθεια του ατόμου να παίρνει ανώνυμα και τυχαία τηλέφωνα ενίοτε και σε γνωστά του άτομα και να λέει αισχρά λόγια και βρισιές παρενοχλώντας τους άλλους και χωρίς να νοιάζεται καθόλου για αυτό.

Τι είναι σαδισμός;

Είναι η κατάσταση κατά την οποία αντλείτε ηδονή μέσα από την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας σε άλλα άτομα και μέσα από τα συναισθήματα φόβου και πόνου που νιώθούν τα άτομα που είναι δέκτες της βίας. Άλλες φορές χρησιμοποιούνται εξαρτήματα που προκαλούν πόνο όπως μαστίγια και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα. Είναι πολύ επικίνδυνη διαστροφή και σύμφωνα με έρευνες έχουν σημειωθεί πολλά απάνθρωπα εγκλήματα εξ αιτίας της πολλά από τα οποία έχουν περιγραφεί σε ταινίες τρόμου.

Εδώ απαιτείται να γίνει διάκριση του σαδισμού που μπορεί να προκαλεί ευχαρίστηση σε ένα ζευγάρι όταν υπάρχει έλεγχος και είναι επιθυμία και των δύο . Αυτή η κατάσταση από την στιγμή που δεν βλάπτει κάποιον δεν συγκαταλέγεται στις σεξουαλικές διαστροφές.

Τι είναι παιδοφιλία;

Ένα από τα πιο απάνθρωπα εγκλήματα από την στιγμή που αντλείτε ευχαρίστηση εις βάρος αθώων παιδιών. Εδώ η ηδονή προέρχεται από την σεξουαλική κακοποίηση αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών ηλικίας επτά ως δώδεκα περίπου η οποία είναι σαφώς καταστροφική για το παιδί και δημιουργεί ψυχολογικά τραύματα που δεν μπορεί να τα ξεπεράσει.

Συμπερασματικά θα σημειώσουμε ότι η ομοφυλοφιλία σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχιατρική εταιρία δεν συγκαταλέγεται στις σεξουαλικές διαστροφές άλλα σε άλλη κατηγόρια που ονομάζεται έντονη ενασχόληση του ατόμου με το σώμα του. Οι σεξουαλικές διαστροφές αντιμετωπίζονται με ψυχοθεραπεία και τα προγνωστικά προμηνύουν δύσκολη ως ακατόρθωτη θεραπεία αν ξεκινάει σε μικρή ηλικία και το άτομο δεν έχει τύψεις και ενοχές.

Τι κάνουμε αν ο σύντροφός είναι διεστραμμένος

Όπως εξηγήσαμε στις παραπάνω ενότητες, το πρόβλημα χρήζει σοβαρότητας εάν το ταίρι μας ικανοποιείται με αρρωστημένες ερωτικές δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τη σφαίρα της λογικής και ταξινομούνται σε κατηγορίες που μόνο ένας ανισόρροπος μπορεί να ευχαριστιέται από αυτήν την αηδιαστική κατάσταση.

Συνεπώς εάν ο σύντροφός μας συγκαταλέγεται στην κατηγορία των διεστραμμένων, και επιθυμούμε να τον βοηθήσουμε να ξεφύγει από αυτήν την εμμονή, οφείλουμε να έχουμε κατά νου πως εάν ο ίδιος δεν θελήσει να μπει στον ίσιο δρόμο, τότε προφανώς όσες προσπάθειες και να καταβάλουμε δεν θα πιάσουν τόπο, εκτός και αν τον κλείσουμε σε κάποια ψυχιατρική κλινική μέσω εισαγγελικής παραγγελίας, όμως αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα σκληρή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον άνθρωπό μας που έχουμε περάσει μαζί δύσκολες στιγμές και βρίσκεται ακόμα στο πλευρό μας.

Οπότε η λύση σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα είναι να προσεγγίσουμε τον σύντροφο μας μέσα από συζήτηση για να τον πείσουμε να επισκεφτεί κάποιον ειδικό που θα τον βοηθήσει να απαλλαχτεί από τούτη την αρρωστημένη συμπεριφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας