Τι είναι το «Value Bet» στο στοίχημα

Τι είναι το «Value Bet» στο στοίχημα

Το Value Bet, είναι στοιχηματικός όρος και υποδηλώνει την πραγματική αξία στις αποδόσεις ενός στοιχήματος στις περιπτώσεις που ο παίχτης αντιλαμβάνεται πως η εκτίμηση του bookmaker είναι λάθος.

Τα value bets είναι το αντίδοτο στην γκανιότα των μπουκμέικερς και μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε μόνο αν είμαστε πολύ καλοί γνώστες μιας διοργάνωσης ή ενός παιχνιδιού.

Πως εντοπίζουμε ένα value bet

Οι αποδόσεις που δίνει ένας bookmaker για ένα παιχνίδι είναι βγαλμένες με την βοήθεια ενός στατιστικού μοντέλου και έχουν αξιολογηθεί παράγοντες όπως τραυματισμοί, καιρός, ρεπορτάζ ομάδων κ.α. Η απόδοση κάθε σημείου αντιστοιχεί σε μια πιθανότητα επαλήθευσης του σημείου.

και στην πλειοψηφία τους είναι σωστές χωρίς όμως να είναι και 100% σωστές. αξιολογούν τις πιθανότητες επιβεβαίωσης κάθε σημείου. Ανάλογα με τους εξωγενείς παράγοντες, όπως τραυματισμοί, καιρός, ρεπορτάζ του αγώνα (πχ απλήρωτοι παίκτες κλπ) διαμορφώνουν τις πιθανότητες. Στη συνέχεια, οι πιθανότητες εκφράζονται σε αποδόσεις και πριν βγουν στον “αέρα” αφαιρείται το ποσοστό της γκανιότας.

Αυτό συμβαίνει γιατί πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την εξέλιξη ενός παιχνιδιού και ενώ ο πχ. bookmaker δίνει το φαβορί μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης σε απόδοση του 1.65 γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος δεν είναι και τόσο εύκολος άρα και αυτός ο άσσος μπορεί να “σπάσει».

Που είναι λοιπόν το «Value Bet» στο παράδειγμα μας; Αν βρούμε τον άσσο σε απόδοση γύρω στο 1.85 αυτό σίγουρα είναι ένα value bet.

Οι βασικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ένα value bet.

  • Φόρμα ομάδας
  • Τα εντός και εκτός στατιστικά
  • Προϊστορία
  • Τραυματισμοί και απουσίες
  • Ειδικές συνθήκες (κίνητρο ομάδας, απλήρωτοι παίκτες, κλίμα ομάδας κ.λπ)
  • Ο καιρός τη στιγμή που θα παιχτεί ο αγώνας

Όπως θα καταλάβατε τα value bet ναι μεν μπορεί να έχουν καλή απόδοση, αλλά παράλληλα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, ιδίως από κάποιον αδαή παίχτη που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, αλλά τελικά δεν βλέπει την τύφλα του. και χρειάζονται πολλές γνώσεις ώστε κάποιο άτομο μην πέσει σε πλάνη.

Με λίγα λόγια αυτή η εμπειρία αποκτάται με το πέρασμα των ετών, και ταυτόχρονα με τη σωστή μελέτη των αγώνων που είναι διαθέσιμη την εκάστοτε σου τη στιγμή που έχουμε σκοπό να ποντάρουμε.

Τι είναι Παρολί στο στοίχημα

Το παρολι στοίχημα ή Accumulator Bet είναι ένα στοίχημα που αποτελείται από πολλές επιλογές παιχνιδιών και έχει ως απαιτούμενο να επαληθευτούν όλα τα σημεία του.

Το πλεονέκτημα ενός παρολι στοιχηματος είναι ότι τα κέρδη είναι πολύ υψηλότερα ενώ στον αντίποδα το μειονέκτημά τους είναι πως έχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο αποτυχίας καθώς αν χαθεί μια μόνο επιλογή σημείου χάνεται ολόκληρο το στοίχημα.

Βέβαια ο αριθμός των παιχνιδιών στο παρολί δεν είναι στάνταρ, γιατί κάθε στοιχηματική εταιρεία εφαρμόζει διαφορετικούς κανόνες για αυτά τα στοιχήματα. Έτσι άλλες εταιρείες θεωρούν παρολί ένα στοίχημα που περιέχει 2 έως 12 αγώνες ενώ άλλες από 4 έως 12 παιχνίδια.

Τι είναι Μονά αποδεκτά στο στοίχημα

Τα μονά αποδεκτά στο στοίχημα είναι όταν στοιχηματίζουμε και ποντάρουμε σε ένα δελτίο με ένα παιχνίδι. Αν επιλέξουμε να ποντάρουμε σε «μονά αποδεκτά» στοιχήματα μεγαλώνουμε τις πιθανότητες μας να κερδίσουμε και αυτό συμβαίνει όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας επειδή μειώνουμε τις πιθανότητες αποτυχίας αφού περιμένουμε το αποτέλεσμα ενός μόνο παιχνιδιού.

Αν πχ. έχουμε βρεί 4 παιχνίδια με απόδοσεις κοντά στο 2.00 και τα παίξουμε παρολί, αν ένα παιχνίδι από αυτά σπάσει αμέσως χάνουμε όλο το δελτίο. Βέβαια θα μου πείτε υπάρχουν και τα διάφορα συστήματα που μπορούμε να παίξουμε αλλά και πάλι αν αυτά τα 4 παιχνίδια τα ποντάραμε μονά οι πιθανότητες μας μακροπρόθεσμα να έχουμε κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πιθανότητες που θα μας έδινε ένα «παρολί» ή ένα σύστημα.

Στους online bookmakers μπορούμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια σαν μονά αποδεκτά σε αντίθεση με το κουπόνι του ΟΠΑΠ. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ μπορούμε να παίξουμε μονά αποδεκτά μόνο τα παιχνίδια που συνοδεύονται από το κόκκινο εικονίδιο με τον αριθμό (1) .

Συμπερασματικά, τα πονταρίσματα σε μονά αποδεκτά στοιχήματα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να αποφύγετε τον «κουβά» και να πηγαίνετε «ταμείο» όσο το δυνατόν τακτικότερα.

Τι είναι Γκανιότα και η σημασία της στο στοίχημα

Η γκανιότα είναι το σίγουρο κέρδος που έχει μια στοιχηματική εταιρεία από κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή είναι η προμήθεια που ο μπουκμέικερ θα κρατήσει από κάθε παιχνίδι.

Υπολογισμός γκανιότας

Η γκανιότα σε ένα στοίχημα μπορεί πολύ εύκολα να υπολογιστεί με την εφαρμογή του παρακάτω τύπου στο στοίχημα μας:

Γκανιότα = [(1/Απόδοση του 1 + 1/Απόδοση του Χ + 1/Απόδοση του 2)*100]-100.

Έτσι αν θέλουμε πχ. να υπολογίσουμε την γκανιότα ενός παιχνιδιού από το κουπόνι του ΟΠΑΠ που έχει αποδόσεις για τον άσσο: 1,60, για το Χ: 3,40 και για το διπλό: 4,25, η γκανιότα του μπορεί να υπολογιστεί

1/1,60+1/3,40+1/4,25 = 0,625+0,295+0,234 = 1,154*100-100 = 15,4%. Η γκανιότα λοιπόν του παιχνιδιού είναι 1,154 και για να την δούμε και σε ποσοστό την πολλαπλασιάζουμε Χ100 και στη συνέχεια αφαιρούμε 100. Άρα η γκανιότα του ΟΠΑΠ στο συγκεκριμένο στοίχημα είναι 15,4%.

Τι σημαίνει η γκανιότα

Όπως είδαμε παραπάνω στο παράδειγμα υπολογισμού της γκανιότας, το ποσοστό του 15,4% που είναι η γκανιότα του ΟΠΑΠ είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το οποίο έχει αφαιρεθεί από τα πιθανά κέρδη του παίχτη. Αν παίζετε παρολί η γκανιότα πολλαπλασιάζεται εις βάρος του παίχτη πάλι. Άρα η σημασία της γκανιότας στο στοίχημα είναι πολύ μεγάλη και όσο μικρότερη είναι τόσο δικαιότερο είναι το στοίχημα για τον παίχτη. Χρησιμοποιώντας τον παραπάνω τύπο μπορείτε να υπολογίσετε με ευκολία την γκανιότα μιας εταιρίας στοιχημάτων και να αποφασίσετε αν θα παίξετε ή όχι. Τα ποσοστά της γκανιότας online βρίσκονται μέχρι το 9%.

Προηγούμενο άρθροSuzuki AN 400 Burgman
Επόμενο άρθροΝα τα χιλιάσεις! Μια από τις πιο διαδεδομένες ευχές
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας