ΑρχικήΟικονομίαΤι Να Περιμένεις Όταν Πουλάς το Σπίτι σου

Τι Να Περιμένεις Όταν Πουλάς το Σπίτι σου

Είχαμε ένα υπέροχο σπίτι πολύ κοντά στη θάλασσα, αλλά θέλαμε να το πουλήσουμε γιατί χρειαζόμαστε ένα νέο μεγαλύτερο, είμαστε ήδη τετραμελής οικογένεια και με τον ερχομό των διδύμων δεν θα χωρούσαμε πλέον.

Αφού λοιπόν πήραμε την απόφαση για την πώληση, ξεκίνησε η αναζήτηση του κατάλληλου μεσιτικού γραφείου, βρήκαμε ένα που ειδικεύεται στις πωλήσεις ακινήτων στα νότια προάστια, μας ταίριαξε και αναθέσαμε την πώληση του σπιτιού μας σε αυτούς. Η όλη διαδικασία έκθεσης του προς πώληση σπιτιού μας διήρκεσε γύρω στους έξι μήνες, στο διάστημα αυτό εμείς συνεχίσαμε να μένουμε σε αυτό το σπίτι γιατί το επόμενο δεν ήταν ακόμη έτοιμο. Το εξάμηνο αυτό, το σπίτι μας ήταν κέντρο διερχομένων υποψήφιων αγοραστών. Θα ήθελα να μοιραστώ τη βίωσα σε αυτό το διάστημα καθώς και κάποιες συμβουλές προετοιμασίας σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε το σπίτι στο οποίο μένετε.

Το Δράμα της Ντουλάπας. Αν είστε κοινωνικό άτομο που αγαπά τους απρόσμενους επισκέπτες και δεν έχετε πρόβλημα με την πολυκοσμία στο σπίτι σας, μπορεί να μην σας ενοχλήσει να έχετε πιθανούς αγοραστές να ελέγχουν αδιάκριτα τις ντουλάπες, τα συρτάρια, και το γραφείο στο σπίτι σας, σχολιάζοντας τα πάντα, από το στυλ σας στη διακόσμηση ως και το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας. Αλλά για όσους από εμάς είναι περισσότερο κλειστοί τύποι, ίσως και λίγο μονόχνοτες προσωπικότητες, και προτιμούμε τις ήσυχες βραδιές στο σπίτι διαβάζοντας ένα βιβλίο είτε μόνοι ή παρέα με το σύντροφο μας, μπορεί να είναι εντελώς εκνευριστικό να νιώσουμε ότι όλη η ζωή μας μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο. Θέστε όρο στο μεσίτης να σας ενημερώνει τουλάχιστον μια ώρα πριν από κάθε επίσκεψη υποψήφιων αγοραστών. Αφήστε το σπίτι σας κατά τη διάρκεια των προβολών, ώστε να μην χρειάζεται να απαντήσετε σε ερωτήσεις και να μην ακούτε τυχόν σχόλια για την αισθητική της διακόσμησης.

Αξιοποίηση Χρόνου. Τις ώρες που υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές στο σπίτι σας μπορείτε να τις αξιοποιήσετε ως εξής: εγώ επέλεξα να κάθομαι στο αυτοκίνητο έχοντας τον οπτικό έλεγχο των αγοραστών ώστε να ξέρω πότε να επιστρέψω, όσο λοιπόν ήμουν στο αυτοκίνητο διάβαζα, μίλαγα στο τηλέφωνο με φίλους, δούλευα στον φορητό υπολογιστή, έπλεκα και είχα και ένα τετράδιο να σημειώνω ιδέες διακόσμησης για το νέο μας σπίτι. Παρότι ήταν δύσκολο να αφήνω το γραφείο του σπιτιού μου τόσες πολλές φορές την εβδομάδα, έκανα την καλύτερη προσπάθειά για να χρησιμοποιήσω το χρόνο μου με σύνεση και να έχω θετικό τρόπο σκέψης.

Αποσυμφόρηση Χώρων. Αποσυμφορίστε το σπίτι σας πριν από την πώληση. Κρύψτε τα υπάρχοντά όπως τρόπαια, βραβεία, και οικογενειακές φωτογραφίες. Οι αγοραστές πρέπει να δουν το χώρο αρκετά καλά ώστε να μπορούν να τον φανταστούν ως μελλοντικό δικό τους χώρο, να μπορούν νοητά να τοποθετήσουν τα δικά τους αντικείμενα και έπιπλα. Καθαρίστε τα παράθυρα, προσθέστε μερικές γλάστρες και βεβαιωθείτε ότι οι τοίχοι φαίνονται φρέσκοι. Κάντε μικροαλλαγές και ανανεώσεις στην διακόσμηση. Είναι ευκαιρία να απαλλαγείτε από αντικείμενα και έπιπλα χαλασμένα ή που δεν χρησιμοποιείτε.

Άπειρα emails. H πώληση του σπιτιού θα γεμίσει με μηνύματα το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Αποδεχθείτε το γεγονός και προγραμματίστε το μέλλον. Ανοίξτε ένα φάκελο στο πρόγραμμα e-mail σας με το όνομα του μεσιτικού γραφείου και βάλτε εκεί κάθε εισερχόμενο και εξερχόμενο e-mail. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να έχετε εικόνα για κάθε στάδιο της συνεργασίας σας. Με τον μεσίτη μου συνεργαστήκαμε σχεδόν αποκλειστικά μέσω e-mail και όλα πήγαν άψογα.

Η πώληση ενός σπιτιού είναι δύσκολη διαδικασία, τόσο συναισθηματικά όσο και πρακτικά. Κάντε υπομονή και έχετε σωστό προγραμματισμό και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166