Tinder, μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε, με αρκετά tips και οδηγίες

Tinder, μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε, με αρκετά tips και οδηγίες

Tinder, μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε, με αρκετά tips και οδηγίες.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας διδάξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Tinder, το οποίο στην ουσία είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που το έχουν εντάξει αρκετοί άνθρωποι στην καθημερινότητά τους.

Πρέπει να έχετε κατά νου πως το Tinder είναι μία εφαρμογή τύπου dating app, δηλαδή μπαίνεις εκεί μέσα για να γνωρίσεις καινούργια άτομα και ότι προκύψει, οπότε δεν πρέπει να σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας προσεγγίσουν με ερωτική διάθεση ξένα άτομα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Tinder, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την συγκεκριμένη εφαρμογή στη συσκευή σας και έπειτα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Μόλις ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας και αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τη διεπαφή Tinder και τις ρυθμίσεις, θα σας ανοιχτεί ένας ολόκληρος ορίζοντας για να απολαύσετε τη μαγεία των social media.

Πριν ξεκινήσω με τα ουσιώδη θέματα της υπόθεσης θα ήθελα να σας αναφέρω μερικά κολπάκια. Ξεκινάμε.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα οι κυριότερες. Εάν θέλετε να γνωρίσετε κάποιον, βασικά θα πρέπει να παρουσιάσετε με όμορφο τρόπο τον εαυτό σας, όπως με ένα ωραίο προφίλ, και επίσης με καλαίσθητες φωτογραφίες, επιπλέον φροντίστε το πρώτο σας μήνυμα να περιέχει μία έξυπνη ατάκα, κάτι που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον ενός άλλου χρήστη στο Tinder.

Οι περισσότεροι βετεράνοι του Tinder έχουν ένα κοινό δίλημμα που είναι ένα γνωστό στοιχείο σχεδόν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή να στείλουν μήνυμα σε κάποιο νεό άτομο που θέλουν να γνωρίσουν και να μην λάβουν απάντηση, όμως προσωπικά σας προτείνω να μη φοβάστε ποτέ την απόρριψη, άλλωστε ο τολμών νικά.

Παρόλο που είναι πιθανό αυτό το άτομο να μην ενδιαφέρεται, ίσως η πρώτη σας προσέγγιση να είναι τόσο έξυπνη που πολύ πιθανό να τον κερδίσετε από την πρώτη στιγμή, ακόμη κι αν δεν πιάσει μην μασάτε, γιατί η ζωή συνεχίζεται.

Υπάρχουν δύο τύποι πρώτων μηνυμάτων: Το τρυφερό είδος και το υπερβολικά σεξουαλικό είδος, βέβαια σας συνιστούμε να αποφύγετε τη δεύτερη επιλογή, διότι επρόκειτο για αγένεια και προφανώς θα σας κακό – χαρακτηρίσουν.

Τα πρώτα βαρετά μηνύματα που περιέχουν μόνο τις λέξεις “γεια” ή “τι συμβαίνει” τα οποία συνήθως είναι κοινά στις πρώτες συζητήσεις με καινούργια άτομα, είναι μία μέθοδος που δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλο ρίσκο, όμως πρέπει να ξέρετε πως ορισμένες φορές ακόμα κι αυτά δεν θεωρούνται λιγότερο ενοχλητικά.

Το πρώτο μήνυμα που εμπεριέχει σεξουαλικό υπονοούμενο φαίνεται να είναι ως επί το πλείστον μία εσφαλμένη κίνηση, και θα σας πρότεινα να το αποφύγετε, αλλά μπορεί να προέρχεται και από άλλους προς εσάς. Δεν υπάρχει λόγος να περιγράψω αυτό το είδος μηνύματος, επειδή πιθανότατα ούτως ή άλλως έχετε λάβει ή έχετε ακούσει γι ‘αυτό από τους φίλους σας. Αρκεί να πούμε ότι κανείς δεν θέλει να επιδιώξει σεξουαλική ικανοποίηση στο πρώτο, δεύτερο ή τρίτο μήνυμα με έναν τυχαίο στο Tinder, σλλά και από την άλλη πλευρά τίποτα δεν αποκλείεται.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, κυρίως για τα άτομα που δεν γνωρίζετε και επιδιώκουν με το ζόρι να συναναστραφούν μαζί σας, να θυμάστε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να συνομιλήσετε με κανέναν αν δεν το θέλετε, οπότε καλό θα ήταν να το κόψετε αμέσως.

Ακόμη και μετά από λίγα μηνύματα που θα ανταλλάξετε με κάποιον άγνωστο, δεν σημαίνει ότι έγινε αμέσως φίλος σας και πρέπει να του αποκαλύψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, ιδιαίτερα αν είναι ευαίσθητες. Να είστε συγκρατημένοι, ακόμη κι αν δείτε μία φωτογραφία ενός άλλου χρήστη που σας έκανε εντύπωση και σας άρεσε.

Tinder για κινητά τηλέφωνα και smartphone.

1. Κατεβάστε την εφαρμογή Tinder

Μπορείτε να κατεβάσετε το Tinder για iPhone από το App Store ή για Android από το Google Play Store.

2. Ανοίξτε το Tinder

Πρόκειται για μια εφαρμογή με εικονίδιο λευκής φλόγας, περιτριγυρισμένο με πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα. Βέβαια το λογότυπο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και να μην αντιστοιχεί στο καινούργιο, απλά θα ενημερώνουμε το άρθρο για να ξέρετε τα τελευταία νέα.

3. Συνδεθείτε στο Tinder μέσω του Facebook

Πατήστε το μπλε κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Υπόψιν, θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Facebook για να δημιουργήσετε ένα account στο Tinder, μέσω αυτής της οδού. Σας προτείνουμε μέσω του Facebook γιατί σας γλυτώνει από περαιτέρω διαδικασίες, αλλά εάν δεν θέλετε να αποκαλύψετε τα στοιχεία σας στο Facebook, τότε παραλείψτε αυτό το βήμα.

4. Πατήστε OK όταν σας ζητηθεί.

Αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση του Tinder στις πληροφορίες σας στο Facebook. Εάν για οποιονδήποτε λόγο οι πληροφορίες σύνδεσης στο Facebook δεν αποθηκευτούν στη συσκευή σας, τότε θα πρέπει εισαγάγετε πρώτα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Facebook και μετά τον κωδικό πρόσβασής σας.

5. Αγγίξτε την επιλογή Να επιτρέπεται όταν σας ζητηθεί

Αυτό θα ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες εντοπισμού της θέσης σας για το Tinder. Για να δουλέψει άψογα το Tinder, θα πρέπει να αφήσετε την υπηρεσία εντοπισμός τοποθεσίας ανοιχτή. Έγκειται καθαρά στην διακριτική σας ευχέρεια εάν θα επιλέξετε να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό, ωστόσο αντικειμενικά δεν έχει να σας προσφέρει κάτι πολύτιμο.

6. Προσδιορίστε εάν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Είτε πατήσετε ” Θέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις” , είτε να τις απενεργοποιήσετε πατώντας “Δεν θέλω”, δεν θα επιφέρει καμιά αρνητική επίπτωση στο λογαριασμό σας. Αφού το κάνετε αυτό, το προφίλ σας στο Tinder θα δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού σας στο Facebook.

Κατανόηση των λειτουργιών και της διεπαφής του Tinder.

1. Ελέγξτε τη σελίδα του Tinder.

Θα δείτε μια εικόνα στη μέση της σελίδας. αυτό είναι ένα προφίλ άλλου χρήστη του Tinder που βρίσκεται κοντά σας.

2. Κοιτάξτε τα κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αυτά τα κουμπιά σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τα προφίλ άλλων ανθρώπων. Από τα αριστερά προς τα δεξιά, αυτά τα κουμπιά κάνουν τα εξής:

Αναίρεση – Πατώντας αυτό το κίτρινο βέλος θα ακυρωθεί η τελευταία σας ενέργεια. Πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή Tinder Plus για να το κάνετε αυτό.

Απάντηση – Πατήστε το κόκκινο εικονίδιο X αν δεν σας αρέσει ένα προφίλ. Μπορείτε επίσης να σύρετε αυτό το πλήκτρο προς τα επάνω αριστερά από ένα προφίλ για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια.

Boost – Αυτό το μωβ εικονίδιο με αστραπές ενισχύει την ορατότητα του προφίλ σας για τριάντα λεπτά. Παίρνετε μία τέτοια δωρεάν ώθηση ανά ένα μήνα, εάν θέλετε παραπάνω θα πρέπει να πληρώσετε μία συνδρομή.

Like – Το πράσινο εικονίδιο σε σχήμα καρδιάς σας εξυπηρετεί για να πατήσετε Like σε ένα προφίλ, ή σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να το σύρετε προς τα πάνω δεξιά σε ένα προφίλ για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια.

Super Like – Όταν πατήσετε τούτο το πλήκτρο σε ένα προφίλ, προειδοποιεί και ενημερώνει το χρήστη που σας άρεσε το προφίλ του. Έχετε τρία δωρεάν Super Like το μήνα. Μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας πάνω στο προφίλ ενός ατόμου για να εκτελέσετε αυτό το βήμα.

3. Ελέγξτε τα μηνύματα Tinder.

Για να το πράξετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο ομιλίας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα φορτώσει όλες τις συνομιλίες που είχατε με τους υπόλοιπους χρήστες.

4. Αλλάξτε το Tinder σε social mode.

Ενώ το Tinder είναι πρώτα και κύρια μια εφαρμογή που ενώνει όλο τον κόσμο χωρίς κάποιους περιορισμούς στη δωρεάν έκδοση, αγγίζοντας το διακόπτη unlock tinder social στο κέντρο της οθόνης μετατρέπει το Tinder σε ένα επιθετικό κοινωνικό δίκτυο.

5. Πατήστε το εικονίδιο προφίλ.

Είναι το εικονίδιο με σχήμα ανθρώπου στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει το προφίλ σας, και μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Διαχείριση των ρυθμίσεών σας

1. Πατήστε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Είναι το εικονίδιο με το γρανάζι στην οθόνη του προφίλ σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν οι ρυθμίσεις του Tinder.

2. Δείτε τις ρυθμίσεις “DISCOVERY”.

Αυτές οι ρυθμίσεις επηρεάζουν την περιήγησή σας στο Tinder και τα είδη προφίλ που θα δείτε.

Location (iPhone), Swiping in (Android): Αλλάξτε την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Maximum Distance (iPhone), Search Distance (Android): Αυξήστε ή μειώστε την ακτίνα στην περιοχή αναζήτησης που επιθυμείτε.

Φύλο (iPhone), Εμφάνιση μου (Android): Επιλέξτε ένα φύλο που σας ενδιαφέρει. Επί του παρόντος, το Tinder έχει μόνο επιλογές από Άνδρες για, Γυναίκες και από Γυναίκες για Άνδρες, Όσοι είναι ομοφυλόφιλοι, δυστυχώς δεν υπάρχει ετούτη η λειτουργία για αυτούς, αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστεί στο απώτερο μέλλον και να ικανοποιήσει αυτήν την ομάδα ανθρώπων.

Εύρος ηλικίας (iPhone), Εμφάνιση ηλικιών (Android): Αυξήστε ή μειώστε τη μέγιστη ηλικία που σας ενδιαφέρει.

3. Ελέγξτε τα άλλα στοιχεία ρυθμίσεων.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, να προβάλετε την πολιτική απορρήτου ή να αποσυνδεθείτε από το Tinder από αυτό το μενού.

4. Για να επιστρέψετε πίσω πατήστε Done (iPhone) ή την Εικόνα με το βελάκι (Android).

Βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις. Αυτό θα σας οδηγήσει πίσω στην προηγούμενη σελίδα του προφίλ σας.

5. Ελέγξτε τις φωτογραφίες σας.

Αυτό βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας και φέρει την ονομασία “Επεξεργασία φωτογραφιών”. Μπορείτε να κάνετε μερικά διαφορετικά πράγματα εδώ:

Αγγίξτε και σύρετε μια φωτογραφία στο πλακίδιο φωτογραφιών για να αντικαταστήσετε την κύρια φωτογραφία του προφίλ σας, με κάποια άλλη.

Πατήστε Χ στην κάτω δεξιά γωνία μιας φωτογραφίας για να την διαγράψετε από το Tinder.

Πατήστε + στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου φωτογραφιών για να ανεβάσετε μια νέα φωτογραφία από το τηλέφωνό σας ή από το Facebook.

Μπορείτε επίσης να σύρετε το διακόπτη Smart Photos δεξιά για να επιτρέψετε στο Tinder να επιλέξει μια φωτογραφία για εσάς.

6. Καταχωρίστε μια περιγραφή προφίλ.

Υπάρχει ένα όριο 500 χαρακτήρων για την περιγραφή σας, Προσπαθήστε να είστε περιεκτικοί και να μην γεμίζετε το προφίλ σας με ασυναρτησίες για να εντυπωσιάσετε τους άλλους, απλά και λιτά πράγματα, να θυμάστε πως η υπερβολή είναι κάτι που δεν γνωρίζει τεράστια αποδοχή από το ευρύ κοινό, Το προκλητικό σκέλος της υπόθεσης θα σας συμβούλευα ρητά και κατηγορηματικά να μην το επιδιώκετε.

7. Ελέγξτε τις πληροφορίες του προφίλ σας.

Υπάρχουν διάφορες πτυχές που μπορείτε να επεξεργαστείτε εδώ:

Τρέχουσα εργασία (Current Work) – Πατήστε αυτό για να δείτε διάφορες επιλογές για την τρέχουσα εργασία σας.

Σχολείο (School) – Επιλέξτε ένα σχολείο από το προφίλ σας στο Facebook ή επιλέξτε Κανένα.

Ο ύμνος μου (My Anthem) – Επιλέξτε ένα τραγούδι από το Spotify για να ορίσετε το τραγούδι του προφίλ σας.

Είμαι (I Am) – Επιλέξτε το φύλο σας.

Συμβουλή.

Αποφύγετε τη χρήση του Tinder ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας από συγκεκριμένους προορισμούς που έχετε επισκεφτεί κατά τις διακοπές σας, ακόμη και μετά την επιστροφή σας στο σπίτι θα υπάρχει.

Προειδοποίηση.

Η ακατάλληλη ή εχθρική συμπεριφορά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του λογαριασμού σας. Μην υπερβαίνετε τα εσκαμμένα με το παραμικρό. Εάν σας ενοχλεί κάποιο άτομο μπορείτε να τον κάνετε αναφορά ή να τον μπλοκάρετε για να μην έρχεται σε επικοινωνία μαζί σας.

Επιπλέον εάν είσαστε ανήλικος θα σας πρότεινα να το χρησιμοποιείτε εφόσον σας δώσουν άδεια οι γονείς σας, διότι δεν είναι όπως το Facebook που εκεί συνήθως τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, αφού η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι καθαρά ένα dating app, και πολύ πιθανόν να σας την πέσουν άτομα που δεν είναι και τόσο ευγενικά.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλησπέρα, μπορεί καποιος χρήστης να δει ποια προφιλ και ποσες φορές τον έχουν επισκεφτεί;
  Επίσης, δείχνει αν είναι online καποιο ταίρι μας;

  • Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να δει ποιοι χρήστες και πόσες φορές έχουν επισκεφτεί το προφίλ του, αλλά δεν αποκλείεται η εταιρεία να εισάγει αυτή την λειτουργία κάποια στιγμή στο μέλλον.

   Ενώ η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι Ναι.

    • Όταν θα συνδεθεί στο λογαριασμό του φαίνεται ό,τι είναι online, αλλά με τη μόνη βασική προϋπόθεση ό,τι πρέπει να είσαστε φίλοι για να βλέπεις την κατάσταση του, αλλά και πάλι μπορεί ένας χρήστης να έχει βάλει την αόρατη λειτουργία για να μην τον βλέπουν οι άλλοι. Είναι κάτι κάτι παρόμοιο σαν το Facebook chat

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας