ΑρχικήΕιδήσειςΤίθενται θέματα ασφάλειας των κυβερνητικών οργανισμών στις ΗΠΑ

Τίθενται θέματα ασφάλειας των κυβερνητικών οργανισμών στις ΗΠΑ

Τίθενται θέματα ασφάλειας των κυβερνητικών οργανισμών στις ΗΠΑ.

Το SecurityScorecard κυκλοφόρησε την ετήσια Έκθεση Κυβερνητικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα της συνολικής κυβερνητικής υγείας των κυβερνητικών φορέων του έθνους.

Μέσα από τις έρευνες για ενδεχόμενη πειρατεία στις εκλογές του 2016, τα τακτικά σοβαρά γεγονότα κακόβουλου λογισμικού και τη συνολική αύξηση του αριθμού των εξελιγμένων κυτταροκατασκευών, η έκθεση τονίζει ότι ο κυβερνητικός τομέας παρουσιάζει καθυστέρηση σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλου τομέα, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα . Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι hackers που έχουν επιδείξει ανώτερες δυνατότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των ΗΠΑ.

Το SecurityScorecard ανέλυσε πάνω από 500 ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνέκρινε αυτήν την ομάδα με 17 άλλες επεκτατικές βιομηχανίες και αξιολόγησε τις δυνατότητες ασφαλείας αυτής της ομάδας σε 10 κατηγορίες.

Βασικά ευρήματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

  • Οι κυβερνητικές οργανώσεις κατατάχθηκαν στην τρίτη θέση από το τέλος (16η) γενική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ακόμη και σε σύγκριση με βιομηχανίες που έχουν ρυθμιστεί σε μεγάλο βαθμό όπως οι μεταφορές, η χρηματοδότηση, η ενέργεια και η υγειονομική περίθαλψη.
  •  Οι κυβερνητικοί οργανισμοί μειώθηκαν σημαντικά στο Network Security (13ος), στην Ασφάλεια Εφαρμογών (11η), στα Διαφυγόντα Πιστοποιητικά (12ο), στις Ραδιοσυχνότητες (16ο), στην Endpoint Security (17η), στην IP Reputation (16η) και στον Hacker Chatter (18η).
  •  Οι κυβερνητικοί οργανισμοί που βρέθηκαν να είναι καλά προστατευμένη πάνω από το μέσο όρο ήταν σε τρεις κατηγορίες: DNS Health (2η), Κοινωνική Μηχανική (3η) και Cubit Score (2η).

“Από την τελευταία μας έκθεση το 2016, τα ζητήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν κερδίσει εθνική προσοχή”, δήλωσε ο Sam Kassoumeh, COO στο SecurityScorecard. «Σχεδόν καθημερινά, τα θεσμικά όργανα που υποστηρίζουν το εκλογικό σύστημα του έθνους, το στρατό, τα οικονομικά, την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης, τις μεταφορές και πολλά άλλα, βρίσκονται υπό συνεχή επίθεση από άλλα έθνη-κράτη, εγκληματικές οργανώσεις και hacktivists. Οι κρατικές υπηρεσίες παρέχουν υπηρεσίες κρίσιμης σημασίας δεδομένα και είναι πραγματικότητα πως υπονομεύονται διαρκώς, δυστυχώς τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης δείχνουν πλήρη άγνοια για το θέμα “.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166