ΑρχικήΕιδήσειςΤο 1/3 των βρετανών εργαζομένων θα χαιρόταν να έχει ένα αφεντικό ρομπότ

Το 1/3 των βρετανών εργαζομένων θα χαιρόταν να έχει ένα αφεντικό ρομπότ

Το 1/3 των βρετανών εργαζομένων θα χαιρόταν να έχει ένα αφεντικό ρομπότ.

Σχεδόν το ένα τρίτο των βρετανών εργαζομένων βλέπει θετικά την ιδέα να έχει ένα ρομπότ ως προϊστάμενο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μια δημοσκόπηση των 1.000 εργαζομένων από τον προμηθευτή λογισμικού cloud FreeAgent αποκάλυψε ότι το 31% θα δούλευε και θα συνεργάζονταν άψογα με ένα ρομπότ αφεντικό, ενώ το 11% πιστεύει ότι το «roboboss» θα ήταν πιο αποδοτικό από τον άνθρωπο.

Ένας στους 10 εργαζόμενους δήλωσε ότι τα καθήκοντα και η δουλειά που πρέπει να κάνει αυτού του τύπου το ρομπότ θα ήταν ακριβώς ίδια με εκείνα που θα έκανε ο άνθρωπος με χρέη αφεντικού, με το 42% των ερωτηθέντων να λέει ότι θα θα ένιωθε άνετα να λαμβάνει εντολές από ένα ρομπότ.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνδρες είναι πιο δεκτικοί στην ιδέα ενός roboboss από τις γυναίκες, ενώ σχεδόν οι μισοί άνδρες δηλώνουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα να λαμβάνουν εντολές από ένα ρομπότ σε σύγκριση με μόνο το 36% των γυναικών.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι μια “μηχανή τρίτης γενιάς ” που θα είναι εφοδιασμένο με την τεχνητή νοημοσύνη AI θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αν και μπορεί να είναι πολλά χρόνια μακριά η υλοποίηση αυτής της ιδέας έως ότου δούμε τα φυσικά ρομπότ να αναλαμβάνουν καίριες θέσεις στο εργατικό δυναμικό, πολλοί εργαζόμενοι προβλέπουν ήδη τις αλλαγές που θα φέρει ο αυτοματισμός στα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Ed Molyneux, διευθύνων σύμβουλος του FreeAgent.

Περίπου το 15% των εργαζομένων δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η αυτοματοποίηση θα αποτελέσει απειλή για την εργασία τους τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά ο Molyneux υπογράμμισε ότι η έλευση του AI δεν θα ήταν αναγκαστικά κακό για το εργατικό δυναμικό και τους υπαλλήλους σε μία εταιρεία.

“Η προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήσαμε έχει δείξει ότι πολλοί εργαζόμενοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις”, ανέφερε.

“Έτσι, καθώς η αυτοματοποίηση διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο στο εργατικό δυναμικό, είναι πιθανό ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια αυτοκινητοβιομηχανία εξολοκλήρου βασισμένη σε αυτοματοποιημένα ρομπότ στο μέλλον.”

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166