Η FAA απαγορεύει τα Drones να πετούν κοντά σε δημοφιλή ορόσημα των ΗΠΑ

Η FAA απαγορεύει τα Drones να πετούν κοντά σε δημοφιλή ορόσημα των ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας Federal Aviation Administration (FAA) εξέδωσε οδηγία για την απαγόρευση στους χομπίστες να πετούν τηλεκατευθυνόμενα σε δημοφιλείς περιοχές των ΗΠΑ.

Η οδηγία από τη διοίκηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Οκτωβρίου, θα καταστήσει παράνομη τη λειτουργία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε απόσταση 400 τετραγωνικών μέτρων από το άγαλμα της ελευθερίας και από άλλους εννέα άλλους χώρους του εσωτερικού τμήματος.

Αυτό θα περιλαμβάνει σημαντικά αμερικανικά αξιοθέατα όπως το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο της Βοστώνης, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Ανεξαρτησίας, το Folsom Dam, το Glen Canyon Dam, το Mount Rushmore National Memorial, το Grand Coulee Dam, το Hoover Dam, το Jefferson National Expansion Memorial και το Shasta Dam.

Το τμήμα δεν έχει δώσει κανένα συγκεκριμένο λόγο για την ξαφνική κίνηση, αλλά ο ιστοχώρος δεδομένων του σημειώνει ότι η ενέργεια έρχεται μετά από αίτημα των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου επειδή βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια του έθνους.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός έχει θέσει περιορισμούς στον εναέριο χώρο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή” drones “πάνω από ορόσημα DOI”, δήλωσε η FAA σε δήλωση . “Οι φορείς εκμετάλλευσης που παραβιάζουν τους περιορισμούς του εναέριου χώρου ενδέχεται να υπόκεινται σε μέτρα επιβολής, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων αστικών κυρώσεων και ποινικών διώξεων”.

Ωστόσο, η διοίκηση έχει αφήσει κάποια περιθώρια για εξαιρέσεις όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζητήσουν άδεια από αξιωματούχους της εν λόγω τοποθεσίας ή από την ίδια την FAA για να λειτουργήσουν το UAV τους κοντά στις προαναφερόμενες τοποθεσίες.

Ο τελευταίος περιορισμός επεκτείνει επίσης τον τρέχοντα κατάλογο της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων της FAA, που περιλαμβάνει ορισμένες βάσεις στρατού, μεγάλα αθλητικά στάδια, εθνικά πάρκα και αεροδρόμια. Ο πλήρης κατάλογος των απαγορευμένων ζωνών θα ενημερωθεί σχετικά με τον online χάρτη της FAA και την εφαρμογή B4UFLY.

texnologia.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας