Το 2018 οι επιθέσεις ransomware θα γνωρίσουν μία πρωτοφανή έξαρση

Το 2018 οι επιθέσεις ransomware θα γνωρίσουν μία πρωτοφανή έξαρση

Το 2018 οι επιθέσεις ransomware θα γνωρίσουν μία πρωτοφανή έξαρση.

Το Ransomware υπήρξε μία από τις πιο ισχυρές απειλές που επηρέασαν τον κόσμο του διαδικτύου το 2017 και το επόμενο έτος προβλέπεται ότι θα μπορούσε να φέρει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η πρόβλεψη για τα κακόβουλα λογισμικά της SophosLabs για το 2018 προβλέπει ότι η απειλή του ransomware πρόκειται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ενώ οι χρήστες θα χρησιμοποιούν παραπάνω από ότι πριν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τις αγορές στο ηλεκτρονικό εμπόριο (eshop).

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους πελάτες της Sophos από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2017, διαπίστωσε ότι παρόλο που τα συστήματα των Windows δέχθηκαν περισσότερες επιθέσεις ransomware, οι χρήστες Android, MacOS και Linux επηρεάστηκαν επίσης από μεγάλο αριθμό απειλών.

“Το Ransomware έχει καταστεί πονοκέφαλος και μοιάζει σαν την Λερναία Ύδρα. Το Ransomware στοχεύει κυρίως σε υπολογιστές με Windows, αλλά φέτος η SophosLabs είδε αυξημένο αριθμό κρυπτογραφημένων επιθέσεων σε διαφορετικές συσκευές και λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο “, δήλωσε ο Dorka Palotay, ερευνητής ασφάλειας της SophosLabs.

Η έκθεση παρακολούθησε επίσης τις πιο μολυσματικές απειλές ransomware από το προηγούμενο έτος, διαπιστώνοντας ότι το WannaCry ήταν το ο πιο ανιχνευόμενος ιός για το 2017, αντιπροσωπεύοντας το 45,3% όλων των ransomware που παρακολουθήθηκαν από την SophosLabs. Αυτό κατέταξε το WannaCry μπροστά από τον μακροπρόθεσμο ηγέτη Cerber, ο οποίος μπορεί να αγοραστεί από εγκληματίες στο λεγόμενο Drak Web, και αντιπροσώπευει το 44,2% όλων των ανιχνεύσεων ransomware.

Οι χρήστες Android είχαν προειδοποιηθεί ότι οι συσκευές τους θα μπορούσαν να γίνουν ο πρωτεύων στόχος των χάκερς όλο και περισσότερο τους επόμενους μήνες, με τα ευρήματα της SophosLabs να βλέπουν ότι ο αριθμός των επιθέσεων σε συσκευές Android αυξάνεται σχεδόν κάθε μήνα το 2017. Η εταιρεία λέει ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να περιοριστεί στην ευκολία χρήσης με την οποία επιτρέπει στους εγκληματίες να κερδίζουν χρήματα αντί να κλέβουν επαφές και SMS, αναδυόμενα διαφημιστικά μηνύματα ή τράπεζες που συχνά απαιτούν εξελιγμένες τεχνικές hacking.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι τα περισσότερα ransomware στο Android δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα των χρηστών, αλλά μάλλον κλειδώνουν τη συσκευή για να δημιουργήσουν μια αίσθηση παρανοίας στους χρήστες για να μην μπορούν να συνδεθούν στη συσκευή τους.

Η Sophos συστήνει στους χρήστες να επαναφέρουν τα τηλέφωνά τους στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως συμβαίνει με έναν υπολογιστή όταν γίνεται format για να καθαριστεί το PC, καθώς αναμένει ότι το ransomware στα Android θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα κυριαρχήσουν ως το κορυφαίο είδος κακόβουλου λογισμικού το επόμενο έτος.

Προηγούμενο άρθροΗ Hewlett Packard Enterprise εγκαταλείπει την Silicon Valley.
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η μάχη μεταξύ IPSEC – VPN και SSL – VPN
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας