Το 97% των Βρετανικών εταιρειών επηρεάστηκαν από συμβάντα ασφαλείας το τελευταίο έτος

Το 97% των Βρετανικών εταιρειών επηρεάστηκαν από συμβάντα ασφαλείας το τελευταίο έτος

Το 97% των Βρετανικών εταιρειών επηρεάστηκαν από συμβάντα ασφαλείας το τελευταίο έτος.

Νέα έρευνα που διεξήχθη από την Malwarebytes αποκάλυψε ότι 97% των Βρετανικών εταιρειών επηρεάστηκαν έστω από ένα συμβάν ασφαλείας το τελευταίο έτος.

Για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 900 επαγγελματίες από τον τομέα ασφάλειας στο διαδίκτυο, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, και εξέτασε το πραγματικό κόστος των ζημιών που προκύπτει από την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο για τις εταιρείες, επίσης το κόστος των επενδύσεων που δαπανάται για την ασφάλεια των δικτύων, τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για την πρόληψη, την αποκατάσταση, και την διατήρηση της ασφάλειας για τέτοιου είδους συμβάντα.

Η έρευνα της Malwarebytes διαπίστωσε ότι οι εταιρείες και οι οργανισμοί με έδρα την Μεγάλη Βρετανία δέχτηκαν το υψηλότερο ποσοστό επιθέσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ενώ το 97,1% παραδέχτηκε ότι είχε πέσει θύμα μια σημαντικής επίθεσης στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 72,6%.

Οι εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία διαθέτουν επίσης τους χαμηλότερους προϋπολογισμούς ασφαλείας μεταξύ των εταιρειών από τις πέντε χώρες που ερωτήθηκαν, και ο μέσος προϋπολογισμός για μια εταιρεία με 2.500 εργαζόμενους ήταν μόλις κάτω από 200.000 λίρες Αγγλίας το 2017, ωστόσο αυτό το χρηματικό ποσό αναμένεται να αυξηθεί σε 220.000 λίρες το 2018, αλλά στην ουσία αυτή η αύξηση είναι μόλις της τάξεως του 10% και δεν αντικατοπτρίζει την ανάγκη για προστασία από τις διάφορες απειλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι μισθοί των επαγγελματιών ασφάλειας στην Μεγάλη Βρετανία είναι χαμηλοί εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες χώρες, και αυτό προκύπτει από το μέσο μισθό έναρξης για έναν επαγγελματία ασφαλείας που δίδεται από την εκάστοτε εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Malwarebytes, ο Marcin Kleczynski, προσέφερε περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα της έκθεσης, λέγοντας:

«Η τρέχουσα έλλειψη δεξιοτήτων σε συνδυασμό με μια σταθερή ροή επιθέσεων κατά των απαρχαιωμένων μεθόδων προστασίας των τελικών σημείων συνεχίζει να αυξάνει στην πραγματικότητα το κόστος των ζημιών για τις σημερινές επιχειρήσεις. Εκτός από αυτό, βλέπουμε να γεννιούνται όλο και περισσότερες περιπτώσεις κακόβουλης εμπιστευτικότητας στο εσωτερικό της εταιρείας από τους εργαζόμενους που προκαλούν ζημιά στην παραγωγικότητα της εταιρείας, στα έσοδα, και στη φήμη. Πρέπει να καταστήσουμε σαφή την ανάγκη για σωστή χρηματοδότηση στον τομέα της ασφάλειας τόσο σε επίπεδο εκτελεστικών όσο και των διοικητικών οργάνων σε μια εταιρεία. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν σωστές λύσεις ασφάλειας στα τελικά σημεία, με την πρόσληψη των καλύτερων και πιο φωτεινών επαγγελματιών ασφαλείας που διαχειρίζονται τέτοιες λύσεις προστασίας, ανίχνευσης και αποκατάστασης των προβλημάτων στα τελικά σημεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας