Το αερομεταφερόμενο αμυντικό σύστημα της Northrop Grumman θα μπορούσε να καταρρίψει πυραύλους με μίνι βλήματα

Το αερομεταφερόμενο αμυντικό σύστημα της Northrop Grumman θα μπορούσε να καταρρίψει πυραύλους με μίνι βλήματα

Το αερομεταφερόμενο αμυντικό σύστημα της Northrop Grumman θα μπορούσε να καταρρίψει πυραύλους με μίνι βλήματα.

Η Northrop Grumman είναι μια εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας που εδρεύει στις ΗΠΑ, της έχει απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που παρουσιάζει ένα αμυντικό σύστημα αεροσκάφους που περιλαμβάνει τη χρήση πυραύλων για την εξάλειψη άλλων πυραύλων που ενδέχεται να το στοχεύουν.

Αν αναπτυχθεί, θα είναι μια μικρότερη έκδοση των αμυντικών συστημάτων CIWS που χρησιμοποιούνται σε ναυτικά σκάφη που μπορούν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν εισερχόμενα βλήματα, αναφέρει η έκθεση. Η τεχνολογία υπάρχει σε διάφορα μεγάλα οχήματα, αλλά δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί για αεροσκάφη.

Δεν είναι σαφές πότε θα αναπτυχθεί αυτό το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Η παρούσα ευρεσιτεχνία εντοπίστηκε τυχαία από στρατιωτικούς αναλυτές στον οργανισμό κατάθεσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και περιγράφεται ως ένα “αμυντικό σύστημα σε αεροσκάφος για την καταστροφή εχθρικών αεροσκαφών”. Η έκθεση εξηγεί ότι αυτό το αμυντικό σύστημα θα έχει τουλάχιστον ένα μικροσκοπικό κατευθυνόμενο πυραύλο τοποθετημένο στο πρόσθιο τμήμα. Τα καθοδηγούμενα βλήματα περιλαμβάνουν μια ειδική συσκευή εντοπισμού και αναζήτησης πυραύλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας