Το αφεντικό της DeepMind αναγνωρίζει τους κινδύνους του AI

Το αφεντικό της DeepMind αναγνωρίζει τους κινδύνους του AI

Το αφεντικό της DeepMind αναγνωρίζει τους κινδύνους του AI.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμφισβήτητα προσφέρει τεράστια επιστημονικά οφέλη, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλους κινδύνους, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του, δήλωσε την Παρασκευή ο Demis Hassabis, επικεφαλής της εταιρίας DeepMind.

«Υπάρχουν μία σειρά από δύσκολα ερωτήματα, … που θα πρέπει να απαντήσουμε σχετικά με τον τρόπο ελέγχου αυτών των συστημάτων, όπως ποιες αξίες αναζητούμε από το AI, πώς θέλουμε να το αναπτύξουμε, και με ποιο τρόπο επιδιώκουμε να το χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε ο Demis Hassabis.

Ο Hassabis μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα σε μια προβολή ενός ντοκιμαντέρ για το AlphaGo, το σύστημα AI που αναπτύχθηκε από την DeepMind, το οποίο εξέπληξε ευχάριστα τον κόσμο το 2016.

Επίσης ο ίδιος, σε μία άλλη του ομιλία σε μία συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων στο πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου, δήλωσε ότι το AI πρακτικά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των επιστημονικών ανακαλύψεων. Πιστεύω ακράδαντα ότι τεχνητή νοημοσύνη θα είναι μία από τις πιο επωφελείς τεχνολογίες για την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, όπως και άλλες ισχυρές τεχνολογίες, «υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι», επισήμανε το αφεντικό της DeepMind , προσθέτοντας: «Εξαρτάται από το πώς εμείς ως κοινωνία θα αποφασίσουμε να το αναπτύξουμε και με ποιο τρόπο θα μπει στην καθημερινότητα των ανθρώπων, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν όλοι τις ίδιες καλές προθέσεις».

Είπε ότι τα ηθικά ερωτήματα που γεννιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι από τα ζητήματα που μας ταλανίζουν στη DeepMind, και έχουμε ως πρωταρχικό μας μέλημα να μην παραβούμε ποτέ τους ηθικούς κανόνες που σχετίζονται με το AI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας