ΑρχικήΕπιστήμηΕπιστήμονες ανέπτυξαν γυάλινες κουρτίνες που μετατρέπονται από διαφανή σε αδιαφανή

Επιστήμονες ανέπτυξαν γυάλινες κουρτίνες που μετατρέπονται από διαφανή σε αδιαφανή

Επιστήμονες ανέπτυξαν γυάλινες κουρτίνες που μετατρέπονται από διαφανή σε αδιαφανή.

Κάποια μέρα δεν θα χρειαζόμαστε κουρτίνες ή περσίδες στα παράθυρά μας για να αποκλείσουμε το ηλιακό φως, έτσι ώστε να μην εισέλθει στο εσωτερικό του σπιτιού μας, και όλα αυτά θα συμβούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Τουλάχιστον αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καυχιέται ο Keith Goossen, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Delaware.

Ο Goossen και ο Daniel Wolfe, ανέπτυξαν γυάλινα πάνελ που μπορούν να μετατρέπονται από διαφανή σε αδιαφανή εμποδίζοντας το ηλιακό φως να τα διαπεράσει. Αυτή η τεχνολογία ” έξυπνου γυαλιού ” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε φιλικά προς το περιβάλλον παράθυρα, παρμπρίζ, οροφές και κτίρια, απορροφώντας φωτισμό και θερμότητα το χειμώνα και αντανακλώντας το κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αν και ο Goossen δεν είναι ο πρώτος επιστήμονας που δημιούργησε το έξυπνο γυαλί, ωστόσο η εφεύρεση της ομάδας του είναι είναι φθηνότερη κατά ένα δέκατο της τιμής των άλλων εκδόσεων. Είναι επίσης πιο διαφανές (στη διαφανή του κατάσταση) και πιο αντανακλαστικό (στην αντανακλαστική του κατάσταση) από ό, τι οι ανταγωνιστές του.

Οι αρχές πίσω από αυτή την τεχνολογία του έξυπνου γυαλιού είναι εκπληκτικά απλή. Η κατασκευή ξεκινά με δύο λεπτά πλαστικά φύλλα που βρίσκονται στις δύο εξωτερικές πλευρές. Το πλαστικό περιέχει μικροσκοπικές δομές που καθιστούν το υλικό αντανακλαστικό.

Στη συνέχεια, ο θάλαμος γεμίζει με ένα υγρό που ονομάζεται σαλικυλικό μεθύλιο – ένα φτηνό εκχύλισμα που συμβαίνει να είναι το ενεργό συστατικό σε ορισμένες κρέμες ανακούφισης του πόνου. Αυτό το υγρό έχει σημαντικές οπτικές ιδιότητες αλληλεπιδρώντας αποτελεσματικά με το ορατό φως.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166