Το AliveCor συγκέντρωσε 65 εκατ. δολ. για να ανιχνεύσει καρδιακά προβλήματα με AI

Το AliveCor συγκέντρωσε 65 εκατ. δολ. για να ανιχνεύσει καρδιακά προβλήματα με AI

Το AliveCor, είναι μία νεοφυής επιχείρηση που αναπτύσσει αλγόριθμους για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής, της βραδυκαρδίας, της ταχυκαρδίας και άλλα ζητήματα υγείας που σχετίζονται με τις αναγνώσεις του καρδιακού ρυθμού. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως συγκέντρωσε 65 εκατομμύρια δολάρια μέσω χρηματοδότησης και αναφέρει ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να επεκταθεί πιο γρήγορα στην αγορά, καθώς η AliveCor ξεκινά μια συνεργασία με την Omron για την παροχή τεχνολογίας παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι.

Τους τελευταίους μήνες, ως απάντηση στην πανδημία, εταιρείες όπως η Current Health και η Twistle συνεργάστηκαν με την Providence και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να ισχυροποιήσουν τις πλατφόρμες παρακολούθησης του COVID-19 από το σπίτι. Πέρα από την πανδημία, οι έμπειροι επενδυτές έχουν εντοπίσει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες που έχουν να κάνουν με την παρακολούθηση του ψηφιακού βιοδείκτη για την υγεία.

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, η Healx συγκέντρωσε 56 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που αναζητά νέες φαρμακευτικές θεραπείες για σπάνιες ασθένειες. Επίσης, η Viz.ai εξασφάλισε πρόσφατα 50 εκατομμύρια δολάρια για το AI της που ανιχνεύει πρώιμα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ η Verisim Life έκλεισε ένα επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων για να δημιουργήσει βιο-προσομοιώσεις με τεχνολογία AI που μπορούν να αντικαταστήσουν τις δοκιμές σε φάρμακα ζώων.

Η AliveCor ιδρύθηκε από τον David Albert, γιατρό και πρώην επικεφαλής κλινικό επιστήμονα καρδιολογίας στη GE, μαζί με τους επιστήμονες Bruce Satchwell και Kim Barnett. Το 2010, ο Albert παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ για iPhone μέσω ενός βίντεο στο YouTube. Αφού το βίντεο έγινε viral, τον πλησίασαν οι επιχειρηματίες και οι συνεργάτες του για να χρηματοδοτήσουν τη νέα εταιρεία που φέρει την ονομασία AliveCor.

Βέβαια πέρα από την συγκέντρωση κεφαλαίων, έχει μεγάλη σημασία για την AliveCor ότι έχει συνάψει σπουδαίες συνεργασίες που θα την βοηθήσουν να φτάσει πιο γρήγορα στο στόχο της σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα με ισχυρά ονόματα και τεχνολογικά μεγαθήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας