Το AutoML της Google είναι ένα AI που διδάσκει στα προγράμματα τεχνητή νοημοσύνη

Το AutoML της Google είναι ένα AI που διδάσκει στα προγράμματα τεχνητή νοημοσύνη

Το AutoML της Google είναι ένα AI που διδάσκει στα προγράμματα τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρόγραμμα AutoML της Google δημιουργήθηκε για να διδάξει προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ταυτόχρονα να φτιάξει και να αναπαράγει καινούργια. Η Google έχει πλέον ανακοινώσει ότι ο κλώνος που δημιουργήθηκε από την AutoML έχει στην πραγματικότητα καλύτερη απόδοση από το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους.

Το νέο AI που δημιουργήθηκε από την AutoML είναι ταχύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από τα καλύτερα συστήματα που είναι σχεδιασμένα από τον άνθρωπο, αναφέρει το Business Insider. Η ανακοίνωση έγινε μετά την παράδοση ορισμένων καθηκόντων τόσο στην ανθρώπινη-προγραμματισμένη AI όσο και στην AutoML και έγιναν συγκρίσεις σχετικά με τον τρόπο τον οποίο εκτελούσαν διεργασίες.

Το AutoML πέτυχε ακρίβεια 82%, να ταξινομεί φωτογραφίες με βάση το περιεχόμενό τους. Αν αυτό σας φαίνεται απλοϊκό, δόθηκε επίσης σε άλλα AI παρόμοια εργασία που απαιτεί από το πρόγραμμα να εντοπίσει την τοποθέτηση αντικειμένων μέσα στη φωτογραφία. Σε αυτή τη δοκιμή, το τυπικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σημείωσε 39% επιτυχία, δηλαδή η διαφορά είναι καταφανέστατα τεράστια

Η διαφορά είναι σημαντική επειδή ακόμη και ένας γίγαντας τεχνολογίας όπως η Google δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την κατασκευή της επόμενης γενιάς AI. “Σήμερα αυτά τα προγράμματα AI είναι χειροποίητα από επιστήμονες μηχανικής μάθησης και κυριολεκτικά μόνο λίγες χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο μπορούν να το κάνουν αυτό”, δήλωσε ο Sundar Pichai. «Θέλουμε να επιτρέψουμε σε εκατοντάδες χιλιάδες προγραμματιστές να είναι σε θέση να κατασκευάσουν τέτοιου είδους προγράμματαν».

Είναι ευκολότερο, σημειώνει η έκθεση, να πάρεις ένα υπάρχον AI και να το τροποποιήσεις για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και να το εκπαιδεύσειε για να κάνει συγκεκριμένα καθήκοντα από το να χτίσεις ένα νέο.

Το AutoML δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την αρχή και αναφέρθηκε ότι η κατασκευή νέων πολύπλοκων συστημάτων θα γίνει ευκολότερη σε τέτοια παρόμοια συστήματα. Ο ρόλος του ανθρώπου σε αυτό το σενάριο θα μπορούσε να υποβιβαστεί, λέει η έκθεση.

Με το έργο των συστημάτων προγραμματισμού που παραδίδονται στο AI, οι άνθρωποι θα πρέπει να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν, κάτι που δεν θεωρείται εύκολο. Η έκθεση επισημαίνει ότι το AI θα μπορούσε ακούσια να κάνει προκατειλημμένες συνδέσεις με βάση την φυλή, το χρώμα και την ταυτότητα φύλου. Αυτό είναι κάτι που οι ανθρώπινοι μηχανικοί θα πρέπει να επιβλέπουν στενά για να μην υπάρξουν αρνητικά μελλοντικά ζητήματα στο απώτερο μέλλον.

Δεν είναι σαφές εάν η Google θα αναθέσει στο AutoML να δημιουργήσει το δικό της AI και αν το κάνει, θέτει το ερώτημα εάν θα είναι πιο έξυπνο από τον δημιουργό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας