Το Best Buy θα σταματήσει την πώληση προϊόντων της Huawei

Το Best Buy θα σταματήσει την πώληση προϊόντων της Huawei

Το Best Buy θα σταματήσει την πώληση προϊόντων της Huawei.

Το Best Buy, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ, αποφάσισε να κόψει τους εμπορικούς δεσμούς με την κινεζική εταιρεία Huawei, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το Best Buy θα σταματήσει να πωλεί τις συσκευές της Huawei, αρχής γενομένης από τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως να καθορίζεται κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτή η τολμηρή απόφαση ουσιαστικά είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, αφού γνωρίζει ότι και άλλες Αμερικανικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ορθά-κοφτά ότι θα υπερφορολογήσει τις κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του.

Η Huawei προέβη σε μία μετριοπαθής δήλωση, η οποία προφανώς ήθελε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας: Η Huawei πωλεί σήμερα τα προϊόντα της μέσω μιας σειράς κορυφαίων καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι τα προϊόντα της πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα προδιαγραφών ασφάλειας, ιδιωτικότητας και ποιότητας.

Τον περασμένο μήνα δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές θέσπισαν μια νομοθεσία που εμποδίζει την Αμερικανική κυβέρνηση να αγοράσει ή να μισθώσει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από την Huawei και την ZTE Corp, αναφέροντας ότι αυτές οι εταιρείες παρέχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες προς την κυβέρνηση της Κίνας, και κατά συνέπεια θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας