ΑρχικήΟικονομίαΤο Bitcoin αισίως μόλις ξεπέρασε τα $4.000 επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ

Το Bitcoin αισίως μόλις ξεπέρασε τα $4.000 επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ

Το Bitcoin αισίως μόλις ξεπέρασε $4.000 επιτυγχάνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Πριν από 24 ώρες το κρυπτογραφημένο νόμισμα διαπραγματευόταν κάτω από 3.700 δολάρια. Περίπου μια ώρα πριν (από τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο) σημείωσε το εξωπραγματικό σημείο αγοράς στα των $ 4,000 και δεν προμήνυε τίποτα πως θα φτάσει μέχρι εδώ, ουσιαστικά δεν υπήρχε κάποιο σημάδι για να καταλήξουμε σε τούτο το συμπέρασμα.

Την παρούσα στιγμή διαπραγματεύεται περίπου στα $ 4.135,00. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως μία εβδομάδα πριν, το Bitcoin είχε φτάσει πάλι σε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς πέρασε 3.000 δολάρια για πρώτη φορά και πρακτικά μεταφράζεται πως όσοι είχαν στην κατοχή τους αρκετά ψηφιακά νομίσματα Bitcoin και πιθανόν τώρα να τρίβουν τα χέρια τους από τεράστια ικανοποίηση για τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσουν στα καλά καθούμενα.

Η ανοδική πορεία που κατέγραψε τον τελευταίο καιρό το Bitcoin

Βέβαια θα αναρωτιέστε σε τι μπορεί να οφείλεται ετούτη η ανοδική πορεία; Παρακάτω Θα σας εξηγήσω τις πιθανές αιτίες στις οποίες εξηγείται η τρέχουσα πορεία.

Πριν από δύο εβδομάδες το Bitcoin πέρασε από ένα πολύ σκληρό παζάρι διακυμάνσεων και βγήκε τυπικά αλώβητο, αλλά με τεράστια δυσκολία . Σίγουρα, δημιουργήθηκε ένας bitcoin-clone που ονομάζεται Bitcoin Cash , αλλά έχει πάρει πολύ λιγότερη προσοχή από ό, τι οι περισσότεροι αναμένουν. Λίγες μέρες αργότερα, το Bitcoin κλειδώθηκε στο SegWit , ένας τροποποιημένος κώδικας που καθορίζει τα προβλήματα της ευπαθούς λειτουργίας και ελευθερώνει χώρο σε μπλοκ, επιτρέποντας την αποθήκευση περισσότερων συναλλαγών σε κάθε μία.

Αυτές οι δύο εξελίξεις σχετικά με τον κώδικα συνέβαλαν στην ενίσχυση της διάσκεψης στο μέλλον του Bitcoin.

Ένας άλλος λόγος είναι η φρικαλεότητα του ICO . Το ποσό που προσφέρθηκε πρόσφατα μέσω των αρχικών προσφορών κερμάτων έχει τώρα (τουλάχιστον προσωρινά) υπερβεί το ποσό που αντλήθηκε μέσω του κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών σε πρώιμο στάδιο.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Filecoin έφερε 180 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες ώρες . Οι περισσότεροι επενδυτές πρέπει να μετατρέψουν το νόμισμα fiat σε bitcoin ή σε άλλα κρυπτοσυμβολεία για να συμμετάσχουν σε ICO, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της τιμής (και να παράσχει στους επενδυτές την πρώτη γεύση του bitcoin).

Ένας άλλος λόγος είναι η νέα εμμονή της Wall Street ενάντια στο bitcoin. Είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσετε το CNBC για πέντε λεπτά χωρίς να δείτε έναν έμπορο ή έναν αναλυτή να λέει τη γνώμη του για το κρυπτογραφημένο νόμισμα χωρίς να το εκθειάζει και να το ανεβάζει στα ουράνια από τις φιλοφρονήσεις, λέγοντας πως πρόκειται να είναι η καλύτερη απόδοση της χρονιάς.

Όλος τούτος ο συρφετός βοήθησε να διαφημιστεί με τις καλύτερες προδιαγραφές, και αναπόφευκτα πολύς κόσμος αναζητά να το αγοράσει, αφού πλέον είναι το πιο κερδοφόρο και πιο ακριβό νόμισμα στον κόσμο. Η ουσία πάντως είναι πως οι μη τεχνικά καταρτισμένοι επενδυτές στον οικονομικό τομέα ενδιαφέρονται να τα αποκτήσουν πάση θυσία, μερικοί εκ των οποίων σίγουρα το αγοράζουν για πρώτη φορά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Κανείς δεν ξέρει. Το Bitcoin αύριο θα μπορούσε να καταρρεύσει στο 50% της σημερινής του αξίας, δηαλαδή στα 2.000 δολάρια ή να φτάσει στα 5.000 δολάρια, και δεν νομίζω ότι κάποιος ξέρει πραγματικά ποιος θα είναι ο μελλοντικός δρόμος του κρυπτογραφημένου νομίσματος, όσοι λένε ότι γνωρίζουν μάλλον πλανώνται πλάνην οικτρά και το πράττουν για να εντυπωσιάσουν τον κόσμο και κατ’ επέκταση την ομήγυρη τους.

Μία μερίδα οικονομικών αναλυτών υποστηρίζει ότι η φούσκα είναι υπερμεγέθης και λογικά θα πάρει την κατιούσα με τον χειρότερο δυνατό σκληρό τρόπο, ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους πιστεύουν ότι το bitcoin θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα γίνει αναπόφευκτα ηγέτης όλων των νομισμάτων.

Όποια κι αν είναι η εκτίμηση του καθενός, εδώ προσωπικά οφείλω να σας κάνω μια φιλική υπενθύμιση: μην επενδύετε περισσότερα από ό, τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε, γιατί αν συζητήσετε με κάποιον που πέρασε περισσότερο από μερικούς μήνες στον κόσμο του κρυπτοκοσμητισμού να σας πει ορισμένα λόγια, η πρώτη κουβέντα που θα αναφέρει ότι είναι ένα περιπέτεια που κρύβει πολύ άγχος και τεράστιο κίνδυνο απώλειας χρημάτων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166