Το DCMS αποκαλύπτει σημαντικές επενδύσεις στην αγορά AI του Ηνωμένου Βασιλείου

Το DCMS αποκαλύπτει σημαντικές επενδύσεις στην αγορά AI του Ηνωμένου Βασιλείου

Το DCMS αποκαλύπτει σημαντικές επενδύσεις στην αγορά AI του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης δισεκατομμυρίων λιρών για να εξασφαλίσει ότι η χώρα παραμένει παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει περισσότερες από 50 κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς (ιδιωτικές και δημόσιες), οι οποίοι θα αντλήσουν επενδύσεις άνω των 300 εκατομμυρίων λιρών.

Από την άλλη πλευρά, ο Γραμματέας του Department for Digital, Culture, Media & Sport (DCMS ) δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει επίσης περισσότερα από 300 εκατομμύρια στερλίνες για την έρευνα του AI.

Ο στόχος των επενδύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ένα «ερευνητικό hotspot» όπου θα εκπαιδευτούν περίπου 8.000 ειδικοί καθηγητές υπολογιστών, και μάλιστα εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα προστεθούν περίπου άλλα 1.000 διδακτορικά ιδρύματα που θα χρηματοδοτηθούν επίσης από την κυβέρνηση.

«Αυτό το πρόγραμμα θα διασφαλίσει ότι κάθε δευτεροβάθμιο σχολείο θα έχει έναν πλήρως εκπαιδευμένο καθηγητή GCSE στον τομέα της πληροφορικής για να δώσει στην επόμενη γενιά τις δεξιότητες που χρειάζονται για να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει τη μελλοντική τεχνολογία”, ανέφερε σε δελτίο τύπου εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αναδυόμενων τεχνολογιών , να ξεπερνάει τα όρια και να αξιοποιεί την καινοτομία για να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο”, σχολίασε ο γραμματέας.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων μας, έτσι ώστε να καταστήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο την καλύτερη περιοχή στον κόσμο για να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί μια ψηφιακή επιχείρηση. Έχουμε ένα σημαντικό ιστορικό πάνω σε αυτό τον τομέα, και φιλοξενούμε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο, όπως το Deepmind, το Swiftkey και το Babylon. Με την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των τεχνολογιών που βασίζονται στα δεδομένα, θα διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα Ηνωμένο Βασίλειο που θα διαμορφώνει το μέλλον» πρόσθεσε ο προαναφερόμενος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας