Το demo του Google Duplex αποκαλύπτει νέες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας κλήσης με AI

Το demo του Google Duplex αποκαλύπτει νέες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας κλήσης με AI

Το demo του Google Duplex αποκαλύπτει νέες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας κλήσης με AI.

Η Google μοιράστηκε σήμερα ένα νέο demo του Duplex, του έξυπνου ομιλητή τεχνητής νοημοσύνης (AI) που πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις για λογαριασμό των χρηστών μέσω του Google Assistant, εν ολίγοις η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του AI όταν μιλάει σε επιχειρήσεις και πελάτες. Οι περιπτώσεις αρχικής χρήσης περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση ραντεβού για κομμωτήριο και κρατήσεις εστιατορίων.

Οι δοκιμές της πειραματικής υπηρεσίας Duplex θα ξεκινήσουν τις ερχόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως να αναφερθεί η ακριβής ημερομηνία.

Το Google Duplex κατά τη δοκιμαστική φάση κατάφερε να χειριστεί το 80% των κλήσεων χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για τα δεδομένα του συγκεκριμένου τομέα.

Πέρα από μια δημοσίευση στο ιστολόγιό της Google που εξηγεί την τεχνολογία του Duplex, και εκτός από την παρουσίαση του demo κατά τη διάσκεψη προγραμματιστών I/O τον περασμένο μήνα που προκάλεσε διαμάχη αναφορικά με την ηθική του πράγματος, λίγες λεπτομέρειες έχουν προκύψει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Duplex.

Αν και το βίντεο δηλώνει ότι το νέο demo είναι απλά ένα δείγμα και μπορεί να διαφέρει από τις πραγματικές κλήσεις, εμφανίζει για πρώτη φορά το στοιχείο ότι οι συνομιλίες μπορεί να αρχίζουν με τη φράση “Γεια σας, είμαι ο Βοηθός Google …”

Μετά το ντεμπούτο του Google Duplex πριν από λίγους μήνες, πολλοί χαρακτήρισαν την τεχνολογία ανήθικη και ανεύθυνη – εν μέρει επειδή το σύστημα AI κατά τη συνομιλία του με κάποιο άλλο άτομο, τυγχάνει η φωνή του να μη μοιάζει ούτε στο ελάχιστο σε ρομπότ, τουναντίον είναι τόσο φυσικό που ακούγεται σαν άνθρωπος, αλλά το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο συνομιλητής δεν γνωρίζει πως μιλάει με κάποιο αυτοματοποιημένο σύστημα, και αν δεν ενημερωθεί τότε θα έχει την εντύπωση πως συνομιλεί με άνθρωπο.

Η Google χρησιμοποιεί το έξυπνο σύστημα σύνθεσης ομιλίας WaveNet της DeepMind για να δημιουργήσει έναν ανθρώπινο ρυθμό φωνής και ομιλίας, επίσης έχει την ικανότητα να ενσωματώνει στη βάση δεδομένων του όλα τα είδη των άτυπων λέξεων που απαντώνται συχνά στην ανθρώπινη ομιλία, όπως “um”, “uhh” και “mhmm”.

Οι επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν κλήσεις από το Google Assistant μπορούν να εξαιρεθούν από αυτό το σύστημα, προφανώς γιατί διαφορετικά θα θεωρηθεί ως εξαπάτηση, και τότε πολύ πιθανόν η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, με αρνητικά αποτελέσματα για την Google.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της συνομιλίας γύρω από το Duplex δίνει την αίσθηση ότι η φωνή του φαινόταν πολύ φυσική, ο αρχικός στόχος της τεχνολογίας είναι να επεκτείνει την τεχνητή νοημοσύνη AI στα επαγγελματικά τηλεφωνήματα, δεδομένου ότι 6 στις 10 μικρές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν σύστημα κρατήσεων σε έρευνα της Google που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας