ΑρχικήΔιαδίκτυοΓιατί η Κίνα εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει στην αγορά του IoT έως...

Γιατί η Κίνα εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει στην αγορά του IoT έως το 2025;

Γιατί η Κίνα εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει στην αγορά του IoT;

Μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε από την GSMA Intelligence ρίχνει φως στο γεγονός ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ηγηθεί στη παγκόσμια αγορά του IoT και των βιομηχανικών κινητών επικοινωνιών, και μάλιστα εκτιμάται πως θα το επιτύχει μέχρι το 2025, όπου υπολογίζεται ότι οι παγκόσμιες συνδέσεις του Internet of Things θα ανέλθουν στα 4,1 δισεκατομμύρια.

Η έκθεση, με τίτλο «The Industrial IoT in Greater China», βασίζεται σε συνεντεύξεις που πήρε η εταιρεία από αρκετούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα, όπως η China Telecom Group, China Mobile, China Telecom, China Unicom, Far EasTone και η Taiwan Mobile. Επίσης η έρευνα συμπεριέλαβε στοιχεία που σχετίζονται με τη ταχύτητα του διαδικτύου, την ανάλυση των δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη AI και το μετασχηματισμό που θα επιφέρει το IoT στο βιομηχανικό τομέα της Κίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της GSMA, ο Alex Sinclair, εξήγησε πως οι τεχνολογίες αυτές θα μπορούσαν να ωθήσουν την Κίνα να καταστεί αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη βιομηχανία του ΠΟΕ, λέγοντας:

«Αυτές οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν θεμελιωδώς τον τρόπο ζωής και εργασίας μας, συνδέοντας έξυπνα σχεδόν κάθε συσκευή, καθιστώντας τις πόλεις πιο έξυπνες και τη ζωή μας ευκολότερη και πιο παραγωγική. Η Κίνα στοιχηματίζει όλα της τα όνειρα και τις φιλοδοξίες στην αύξηση της παραγωγικότητας, όπως και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων με κύριο γνώμονα τον εξορθολογισμό και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο. Υποστηριζόμενο ενεργά από την κυβέρνηση, η Κίνα πρόκειται να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης σε αυτό το δύσκολο τομέα».

Η κυβέρνηση της Κίνας αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη πίσω από την υιοθέτηση της Βιομηχανικής Διασύνδεσης στη χώρα. Το 2015, η κυβέρνηση της χώρας περιέγραψε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη στρατηγική της που φέρει τον τίτλο “Made in China 2025”, με στόχο την τόνωση της καινοτομίας στην κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου του IoT, των έξυπνων συσκευών και των ηλεκτρονικών ειδών υψηλής τεχνολογίας. Η παρούσα στρατηγική αποσκοπεί στο να μεταμορφώσει τη χώρα σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Την εποχή εκείνη, η κυβέρνηση παρουσίασε επίσης το σχέδιο δράσης «Internet Plus» για την ενσωμάτωση των παραδοσιακών βιομηχανιών στο διαδίκτυο για να δημιουργήσει μια νέα μηχανή οικονομικής ανάπτυξης συγκεντρώνοντας το κινητό διαδίκτυο, το cloud computing, τα μεγάλα δεδομένα και το IoT με τη σύγχρονη κατασκευή.

Οι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας της Κίνας θα είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης του IIoT (The Industrial Internet of Things) και στρατηγικός εταίρος για πόλεις, κυβερνήσεις και οργανισμούς. Το πρόγραμμα Internet of Things της GSMA συνεργάζεται στενά με όλους τους φορείς εκμετάλλευσης της χώρας για να υποστηρίξει και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της παράδοσης νέων λύσεων IoT, όπως είναι τα δίκτυα Low Power Wide Area (LPWA) το LTE-M και το NB-IoT, για την ανάπτυξη των δικτύων 5G.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166