Το Denim Dudes χαρακτηρίζεται ως η σύγχρονη Βίβλος του street style

Το Denim Dudes χαρακτηρίζεται ως η σύγχρονη Βίβλος του street style

Το Denim Dudes θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η σύγχρονη Βίβλος του street style denim. Μεταλάδες, πάνκιδες, ροκαμπίλια, χίπστερς, γκικς, μηχανόβιοι και κάθε λογής φανατικοί των denim ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζοντας μας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την αγάπη τους για το δημοφιλές αυτό ρούχο.

Παράλληλα, ειδικοί του denim από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου: όπως οι Henry Holland (House of Holland) και Francois Girbaud (Merithé et Francois Girbaud), αλλά και οι Adriano Goldschmied (The Godfather of Denim, Diesel, Evisu) και Kenichi & Kenji (Warehouse Japan) παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση απέναντι στα τζιν ενδύματα.

Μια έκδοση που δεν αφορά μόνο τους designers και του επαγγελματίες της μόδας, αλλά όσους πραγματικά λατρεύουν τις πολυπληθείς εκφάνσεις αυτής της διαχρονικής τάσης της μόδας: η απαρχή της οποίας έγκειται στην ανάγκη για ένα άνετο και ανθεκτικό ρούχο καθημερινής χρήσης.

Αντί να ψάχνετε για να αγοράσετε ένα ήδη φθαρμένο ή καλοδουλεμένο denim, αγοράστε ένα κανονικό και δώστε του οι ίδιοι αυτό το used feeling που επιθυμείτε.

Με αφορμή το Denim Dude της Amy Leverton, η WSJ της ζήτησε να φανερώσει τα σημεία – κλειδιά που θα πρέπει να γνωρίζουμε για τα denim και εν περιλήψει οι απαντήσεις της διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Θα πρέπει να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει το καλά denim. Δεν είναι απαραίτητο αυτό να συνδυάζεται και με κάποιο designers label: το μυστικό κρύβεται στις ραφές. Γυρίστε τα μέσα έξω και ελέγξτε τα σημεία των ραφών, θα πρέπει να δείχνουν αντοχή και όχι την αίσθηση ότι με ένα απλό τράβηγμα μπορεί να ανοίξουν.
  • Ρωτήστε τους ειδικούς για τα αγαπημένα τους brand. Σίγουρα θα σας υποδείξουν ετικέτες που πιθανότατα να μην γνωρίζατε καν ότι υπάρχουν, καθώς δεν «περνούν» από την οδό «mainstream».
  • Η αυθεντικότητα της καθημερινής χρήσης. Αντί να ψάχνετε για να αγοράσετε ένα ήδη φθαρμένο ή καλοδουλεμένο denim, αγοράστε ένα κανονικό και δώστε του οι ίδιοι αυτό το used feeling που επιθυμείτε. Θα δείτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δείχνει πολύ πιο ανεπιτήδευτα όμορφο από αυτά του εμπορίου.
  • Πλύσιμο με το μέτρο. Υπάρχουν οι πιουρίστες των denim που λένε ότι δεν πρέπει να τα πλένει κανείς, για να μειωθεί η σταδιακή φθορά που προκαλεί το εντατικό πλύσιμο. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται να φτάνει κανείς σε τέτοιες ακρότητες: σύγχρονα ήπια απορρυπαντικά και ένας σωστός κύκλος πλυσίματος θα κρατήσουν «φρέσκα» τα αγαπημένα μας denim για πολύ καιρό.
  • Μην τα χαρίσετε ποτέ. Τα denim με το πέρασμα των χρόνων γίνονται όλο και πιο γοητευτικά. Όποτε σκέφτεστε να χαρίσετε κάποιο από την γκαρνταρόμπα σας, σκεφτείτε το διπλά. Τα περισσότερα από αυτά είναι πιο διαχρονικά από όσο φαντάζεστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας