ΑρχικήΕιδήσειςΟ επικεφαλής του Twitter λέει ότι δεν υπάρχει προκατάληψη στην πλατφόρμα ενάντια...

Ο επικεφαλής του Twitter λέει ότι δεν υπάρχει προκατάληψη στην πλατφόρμα ενάντια στους συντηρητικούς

Ο επικεφαλής του Twitter, ο Τζακ Ντόρσεϊ δήλωσε σήμερα ότι το φιλτράρισμα των tweets που είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ δεν ήταν ένδειξη προκατάληψης, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο από τους συντηρητικούς.

«Πριν από την έναρξη των εκλογών στις ΗΠΑ του 2020, πραγματοποιήσαμε σημαντικές βελτιώσεις στο κοινωνικό μας δίκτυο για την προστασία της εκλογικής διαδικασίας. Προσθέσαμε ετικέτες σε αμφιλεγόμενα tweet για να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων», δήλωσε ο Ντόρσεϊ σε γραπτές παρατηρήσεις που έστειλε στο associated press.

Ο Ντόρσεϊ υποστήριξε ότι το φιλτράρισμα δεν είναι αποτέλεσμα προκατάληψης εναντίον των συντηρητικών, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του.

Η πλατφόρμα είχε αρχίσει να περιορίζει την εμβέλεια πολλών από τα tweets του Τραμπ, ιδίως σε εκείνα που ο πρόεδρος μιλούσε για υποτιθέμενη νοθεία ή εκτόξευε ανυπόστατους ισχυρισμούς, λέγοντας πως η ψηφοφορία ήταν στημένη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τους πολίτες της χώρας του.

Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι το Twitter και το Facebook αντιμετωπίζουν ασφυκτική πίεση από διάφορα θεσμικά όργανα να καταργήσουν, αυτό που πολλοί θεωρούν ως «επιβλαβείς παραπληροφόρηση» γύρω από τις εκλογές, αφού έτσι μπορεί να παραπλανηθούν οι ψηφοφόροι από τα ασύστολα ψεύδη που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ντόρσεϊ είπε: «Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους χρήστες μας και στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σκληρά για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων που βρίσκουμε διαρκώς στο διάβα μας, με απώτερο σκοπό να μας εμπιστεύεται ο κόσμος για την αξιοπιστία μας»

Ο Ντόρσεϊ, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ ζούκερμπεργκ, έχουν κληθεί να απολογηθούν εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο υπάρχει μία ακόμη ενδιαφέρουσα παράμετρος στο όλο ζήτημα, και έχει να κάνει με τους Αμερικανούς πολιτικούς, από το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ που έκαναν ότι μπορούσαν για να σπείρουν τη διχόνοια στην κοινωνία της χώρας, μέσω αμφιλεγόμενων αναρτήσεων στα social media, ιδίως όταν διαπίστωσαν πως πλέον έχουν χαθεί οι εκλογές. Με λίγα λόγια τέτοιες συμπεριφορές μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν σε μία χώρα που ήδη βρίσκεται σε αστάθεια με την Αστυνομική βία κατά των έγχρωμων ανθρώπων που διαδηλώνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166