Το EFF πιέζει για μεγαλύτερη διαφάνεια στις υποθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Το EFF πιέζει για μεγαλύτερη διαφάνεια στις υποθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Το EFF πιέζει για μεγαλύτερη διαφάνεια στις υποθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Σε ένα πολλά υποσχόμενο βήμα προς τη διαφάνεια, η Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας (το δικαστήριο που επιβλέπει πολλές από τις υποθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ) ανακοίνωσε πρόσφατα μια τροποποίηση των τοπικών κανόνων της, που θα απαιτούσε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλλουν τα έγγραφα τους σε δημόσια θέα, ακόμη και αν περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Προηγουμένως, τα ενδιαφερόμενα μέρη κατέθεταν επίσημα τα έγγραφά τους, σχετικά με την ευρεσιτεχνία τους, χωρίς να παρέχεται καμία δημόσια έκδοση, έστω μία λέξη ή μια γραμμή από την επιστολή. Ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να διαμαρτυρηθεί εναντίον ενός ακατάλληλου διπλώματος ευρεσιτεχνίας ήταν να προσπαθήσει να παρέμβει σε υποθέσεις μέσω της δικαστικής οδού, κάτι που είναι χρονοβόρο και κοστοβόρο.

Ωστόσο, παρά τις θετικές τροποποιήσεις, οι πολίτες δεν μπορούν να παρεμβαίνουν σε όλες τις περιπτώσεις. Ωστόσο αυτή η αλλαγή του κανόνα είναι ένα βήμα προς μία ορθότερη διαφάνεια.

Το EFF, τα τελευταία χρόνια, εργάστηκε σκληρά για την αντιμετώπιση ακατάλληλων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η άρνηση εγκρίσεως είναι πρακτικά θέμα ρουτίνας και μπορεί να διεξαχθεί σχετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας