ΑρχικήΕργασίαΤο ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής θέλει να αλλάξει...

Το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής θέλει να αλλάξει θέση εργασίας

Το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής θέλει να αλλάξει θέση εργασίας, προφανώς γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους, το εργασιακό περιβάλλον, το μισθό και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με έρευνα της Spiceworks, αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής ελπίζουν να αλλάξουν το εργασιακό τους περιβάλλον και οι λόγοι είναι οι εξής: Τα τρία τέταρτα (75%) αναζητούν υψηλότερο μισθό, το 70% ενδιαφέρεται να μάθει μια νέα δεξιότητα και τέσσερις στους δέκα (39%) είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς τις εταιρείες που θέτουν υψηλότερη προτεραιότητα στον τομέα της πληροφορικής.

Το 7% θέλει να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως σύμβουλοι, το 5% σκοπεύει να εγκαταλείψει συνολικά τη συγκεκριμένη βιομηχανία και το 2% θα επιδιώξει να συνταξιοδοτηθεί.

Περισσότεροι από το ήμισυ (σχεδόν το 51% ) όλων των επαγγελματιών της πληροφορικής που εξετάστηκαν για την έκθεση, αναμένουν αύξηση των οικονομικών αποδοχών τους κατά τους επόμενους 12 μήνες και το 21% πιστεύει πως θα πάρει προαγωγή σε μία υψηλότερη θέση. Ωστόσο το ένα τέταρτο (24%) αναμένει πως τα πράγματα θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια, δηλαδή είναι παντελώς απογοητευμένοι.

Η έρευνα υποδηλώνει επίσης ότι όσο πιο λίγο είναι το εργατικό δυναμικό, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία για αλλαγή του περιβάλλοντος και το 36% θέλει κατηγορηματικά να αλλάξει θέσεις εργασίας.

Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία είναι ικανοποιημένη, αλλά αισθάνεται ότι δεν πληρώνεται για αυτό που αξίζει και κατά συνέπεια υπάρχει η πεποίθηση πως η δουλειά τους δεν εκτιμάται δεόντως.

Ο Peter Tsai , ανώτερος αναλυτής στο τεχνολογικό τμήμα της Spiceworks, δήλωσε: «Αν και η πλειοψηφία των επαγγελματιών της πληροφορικής είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους, πολλοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αμείβονται με υψηλότερα χρηματικά ποσά. Οπότε βάσει αυτών των συνθηκών αρκετοί θα πάρουν την πρωτοβουλία να αναζητήσουν καινούργιο εργοδότη που θα είναι πρόθυμοι να τους πληρώσουν ανάλογα».

Ο Peter Tsai πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής θα επιδιώξουν να αλλάξουν θέσεις εργασίας για να προωθήσουν τις δεξιότητές τους, ιδιαίτερα στον τομέα ασφάλειας του διαδικτύου. Καθώς οι παραβιάσεις δεδομένων και οι εστίες ransomware συνεχίζουν να στοιχειώνουν τις επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες της τεχνολογίας της πληροφορικής αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες ασφαλείας και τα επόμενα χρόνια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166