ΑρχικήΕιδήσειςΤο Facebook ανοίγει γραφείο AI στο Μόντρεαλ

Το Facebook ανοίγει γραφείο AI στο Μόντρεαλ

Το Facebook ανοίγει γραφείο AI στο Μόντρεαλ.

Το Facebook επεκτείνει την ομάδα του AI στο Μόντρεαλ, σε μια κίνηση που θα επιτρέψει στον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης να συγκεντρώσει σε μία εστία όλο το ταλέντο που ασχολείται με το AI μέσα και γύρω από την πόλη.

Ο Joelle Pineau, ο συν-διευθυντής του εργαστηρίου λογικής και μάθησης του Πανεπιστημίου McGill, και ο επόμενος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εκμάθησης Μηχανών, θα ηγηθεί της προσπάθειας. Επίσης θα διατηρήσει τη θέση του στο McGill εκτός από τον ηγετικό του ρόλο στο FAIR. Ο Pineau θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Pascal Vincent για να καταφέρουν κάτι πού θεωρείτε πρωτοπόρο, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Ο Yann LeCun, επικεφαλής της AI Scientist του Facebook, δήλωσε σε μια ηλεκτρονική δήλωση ότι το γραφείο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα ενίσχυσης της μάθησης και του διαλόγου.

Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τα νέα. Η εμπλοκή των δύο καθηγητών αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Globe and Mail και επιβεβαιώθηκε από το Facebook.

Το ταλέντο του AI είναι δύσκολο να βρεθεί και το Μόντρεαλ φιλοξενεί ερευνητές που εργάζονται σε μερικές από τις τελευταίες τεχνικές της βαθιάς μάθησης. Η πόλη φιλοξενεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών Αλγορίθμων του Μόντρεαλ, Αγγλιστί Montreal Institute of Learning Algorithms(MILA), ένα εργαστήριο μηχανικής μάθησης με επικεφαλής τον Yoshua Bengio, έναν από τους πρωτοπόρους στον τομέα.

Η LeCun δήλωσε ότι το Facebook θα συνεργαστεί με το Καναδικό Ινστιτούτο Προηγμένων Ερευνών (CIFAR), το Ινστιτούτο Αλγόριθμων Μάθησης του Μόντρεαλ (MILA), το Πανεπιστήμιο McGill και το Université de Montréal.

“Το Μόντρεαλ έχει ήδη μια φανταστική ακαδημαϊκή κοινότητα AI, ένα συναρπαστικό οικοσύστημα νεοσύστατων επιχειρήσεων και πολλά υποσχόμενες κυβερνητικές πολιτικές που ενθαρρύνουν τη έρευνα για το AI”, έγραψε ο LeCun . “Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της ευρύτερης κοινότητας και προσβλέπουμε στην δέσμευση να αναπτύξουμε δραστικά ολοκληρωτικό σύστημα που περιστοιχίζει αυτήν την ιδέα για τη συνέχιση της ευημερίας”.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau έχει προγραμματίσει να μιλήσει αύριο το πρωί σε εκδήλωση στο Μόντρεαλ που φιλοξενείται από το Facebook AI Research, σύμφωνα με μια άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα από το γραφείο Τύπου του . Το θέμα των παρατηρήσεων αυτών καθώς και ο σκοπός του γεγονότος είναι αμφότερα ασαφείς.

Είναι γεγονός πως το Facebook στην παρούσα φάση απέχει ακόμη πόλύ μακριά από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η Google έχει ήδη ένα γραφείο στην πόλη που επικεντρώνεται στη μηχανική μάθηση και η Microsoft πρόσφατα εξαγόρασε μια startup επιχείρηση με βάση το Μόντρεαλ που ειδικεύεται στην βαθιά μάθηση που ονομάζεται Maluuba.

Η Element AI, η οποία αύξησε κατά 102 εκατομμύρια δολάρια το μετοχικό της κεφάλαιο το προηγούμενο έτος για να δημιουργήσει μια επιχείρηση που βοηθά άλλες οργανώσεις να εφαρμόσουν και να αναπτύξουν την τεχνητή νοημοσύνη, έχει την έδρα της στην πόλη και έχει συγκεντρώσει επενδύσεις από την Microsoft Ventures, την Intel Capital και άλλους.

Το Facebook έχει ήδη παρουσία στο Μόντρεαλ, με γραφείο πωλήσεων που δημιουργήθηκε για να συνεργαστεί με τους κατοίκους του Κεμπέκ. Η εταιρεία έχει δύο άλλα γραφεία στον Καναδά, το ένα βρίσκεται στο Τορόντο και το άλλο στο Βανκούβερ.

Ο Pineau και ο Vincent ανέφεραν πως δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια κατά τη διάρκεια του Τύπου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166