ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Chrome δεν θα αναπαράγει αυτόματα περιεχόμενο με ήχο από τον Ιανουάριο...

Το Chrome δεν θα αναπαράγει αυτόματα περιεχόμενο με ήχο από τον Ιανουάριο του 2018.

Το Chrome δεν θα αναπαράγει πλέον αυτόματα περιεχόμενο με ήχο από τον Ιανουάριο του 2018.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι το Chrome πρόκειται να πολεμήσει την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο και όλα τα παρελκόμενα. Από το επόμενο έτος, το Chrome θα σταματήσει να παίζει αυτόματα κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι περιεχομένου σε μία ιστοσελίδα, αφού η πλειοψηφία των χρηστών διαδικτύου δείχνει να ενοχλείται αφάνταστα με αυτή τη λειτουργία, και κατά συνέπεια υποβαθμίζεται ο παγκόσμιος ιστός.

Όλοι οι χρήστες δεν έχουν τις ίδιες προτιμήσεις για τα μέσα αυτόματης αναπαραγωγής, οπότε η Google εξέτασε το να αφήσει τους χρήστες να τροποποιήσουν μέσω του browser ολόκληρους ιστότοπους, δηλαδή πώς θα τους εμφανίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η εταιρεία πειραματίζεται με μια τέτοια επιλογή τον περασμένο μήνα και είναι πλέον είναι μέρος ενός σχεδίου που θα αναβαθμίσει δραστικά το πρόγραμμα περιήγησης της και κατ’ επέκταση το web.

Το Chrome 63 θα προσθέσει μια νέα επιλογή χρήστη για να απενεργοποιήσει πλήρως τον ήχο για μεμονωμένους ιστότοπους. Αυτή η επιλογή σίγασης ιστότοπου θα διατηρηθεί μεταξύ των περιόδων περιήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν πότε και πού θα ακούγεται ο ήχος.

Το Chrome 64 θα μεταφέρει τους ελέγχους στο επόμενο επίπεδο. Με αυτήν την έκδοση, το πρόγραμμα περιήγησης της Google θα επιτρέψει την αυτόματη αναπαραγωγή μόνο όταν οι χρήστες επιθυμούν να παίξουν οι ιστότοποι οπτικοακουστικό υλικό χωρίς την άδειά τους.

Εδώ είναι το χρονοδιάγραμμα της Google που θα καταστήσει τον ήχο αυτόματης αναπαραγωγής πιο συνεπής με τις προσδοκίες των χρηστών στο Chrome:

  • Σεπτέμβριος 2017: Δίνεται η δυνατότητα αποκλεισμού του ιστότοπου στο Chrome 63 Beta, έναρξη συλλογής δεδομένων MEI (Mei Index Engagement Index) στο Chrome 62 Canary and Dev.
  • Οκτώβριος 2017: Διαγραφή ιστοσελίδων που δε συμμορφώνονται στο Chrome 63 λόγω πολιτικής αυτόματης αναπαραγωγής
  • Δεκέμβριος 2017: Πολιτικές αυτόματης αναπαραγωγής θα είναι διαθέσιμες στο Chrome 64 Beta
  • Ιανουάριος 2018: Οι πολιτικές αυτόματης αναπαραγωγής θα είναι μόνιμα και σταθερά διαθέσιμες στο Chrome 64.

Η εταιρεία δικαιολογεί αυτή τη νέα προσέγγιση λέγοντας ότι ενώ η “Η διακοπή αυτόματης αναπαραγωγής μπορεί να κάνει ταχύτερη και ευκολότερη την περιήγηση στον ιστό”, η αναπάντεχη αναπαραγωγή των μέσων είναι επίσης “μία από τις συχνότερες ανησυχίες των χρηστών” επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα τους για κακό σκοπό, να καταναλώσει περαιτέρω ισχύ της συσκευής ή του υπολογιστή του και να κάνει το ανεπιθύμητο θόρυβο αφόρητο κατά την περιήγηση. “Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Google είναι ότι αυτές οι αλλαγές θα ενοποιήσουν την συμπεριφορά ιστού το σταθερού υπολογιστή με τις κινητές συσκευές, καθιστώντας την ανάπτυξη πολυμέσων πιο προβλέψιμη μεταξύ των πλατφορμών και των φυλλομετρητών.

Όσον αφορά το ανεπιθύμητο περιεχόμενο κατά την περιήγηση, η Google πρόκειται να αναλάβει να λάβεις σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι το Chrome θα φέρει ενσωματωμένο ένα blocker διαφημίσεων . Η λειτουργία θα εμποδίσει όλες τις διαφημίσεις σε έναν ιστότοπο (συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων της Google) εάν μόνο μία διαφήμιση δεν πληροί συγκεκριμένα πρότυπα.

Ο αποκλεισμός διαφημίσεων του Chrome έχει προγραμματιστεί να φτάσει στις αρχές του 2018 και προβλέπεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Hable con ella (soundtrack)

Insomnia & The Others (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166