Το Facebook διέγραψε 3 εκατ. αναρτήσεις του ISIS και της Αλ Κάιντα το 3ο τρίμηνο του 2018

Το Facebook διέγραψε 3 εκατ. αναρτήσεις του ISIS και της Αλ Κάιντα το 3ο τρίμηνο του 2018

Το Facebook δήλωσε στο επίσημο ιστολόγιο της πλατφόρμας του ότι διέγραψε 9,4 εκατομμύρια αναρτήσεις που σχετίζονται με τρομοκρατικό περιεχόμενο το δεύτερο τρίμηνο του 2018, και 3 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το Facebook ορίζει ως τρομοκρατικές αναρτήσεις εκείνο το περιεχόμενο που σχετίζεται με τον ISIS, την Αλ Κάιντα και όλα τα παρακλάδια τους, ωστόσο στα προαναφερόμενα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν προσπάθειες εξουδετέρωσης περιεχομένου που υμνεί την ρητορική μίσους από διάφορες φασιστικές ομάδες και ούτω καθεξής.

Βέβαια αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι για να εξαλειφθεί παντελώς όλο το προπαγανδιστικό περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο είναι πρακτικά αδύνατο, διότι το Facebook αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, και καθημερινά δημοσιεύονται δεκάδες δισεκατομμύρια αναρτήσεις, όπου σημαίνει πως χρειάζεσαι αρκετούς πόρους, τόσο από ανθρώπινο δυναμικό που θα επιμελείται το θέμα, όσο και αυτοματοποιημένα συστήματα που αποδεικνύεται πως ακόμη δεν έχουν αγγίξει τις προσδοκίες της αποτελεσματικότητάς τους.

Οι εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές του Facebook ορίζουν ως μια τρομοκρατική οργάνωση τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που προβαίνουν σε προμελετημένες πράξεις βίας κατά προσώπων ή ομάδων για εκφοβισμό, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών, προκειμένου να επιτύχουν πολιτικούς ή ιδεολογικούς σκοπούς.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως το Facebook έδωσε επίσης μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και πώς αποφασίζει πότε πρέπει να αναλάβει δράση.

Συγκεκριμένα το Facebook λέει ότι τώρα χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα μηχανικής μάθησης που βαθμολογεί για το πόσο πιθανό είναι κάποια ανάρτηση να σηματοδοτεί την υποστήριξη του προς το Ισλαμικό Κράτος (γνωστό και ως ISIS), την Αλ Κάιντα ή άλλες συνδεδεμένες ομάδες. Έπειτα αναλαμβάνει δράση μία εξειδικευμένη ομάδα από το Facebook που δίνει προτεραιότητα στις αναρτήσεις που έχουν λάβει την υψηλότερη βαθμολογία. Εάν η βαθμολογία είναι πολύ υψηλή, μερικές φορές το αυτοματοποιημένο σύστημα του Facebook αφαιρεί αυτόματα το περιεχόμενο πριν καν ακόμα το δουν οι αξιολογητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας