Το Dropbox συνεργάζεται με το Google Cloud Identity για προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας

Το Dropbox συνεργάζεται με το Google Cloud Identity για προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας

Η ασφάλεια θεωρείται η κορυφαία προτεραιότητα για όλες τις σοβαρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Μόνο το 2017, υπήρχαν περίπου 16,7 εκατομμύρια θύματα απάτης στο διαδίκτυο από τα οποία κλάπηκαν τα διαπιστευτήρια τους – ένα υψηλό νούμερο το οποίο αποδεικνύει το μέγεθος της κατάστασης.

Και η πιο κοινή μέθοδος με την οποία οι επιτιθέμενοι χακάρουν τους οργανισμούς σήμερα είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing),

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Dropbox επιδιώκει διαρκώς να καλύψει οποιαδήποτε κενά ασφαλείας στην πλατφόρμα της, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην παρούσα φάση υπάρχουν περίπου 300.000 ομάδες που χρησιμοποιούν την συνδρομητική υπηρεσία Dropbox Business, ιδίως για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Η εταιρία από το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα μια σημαντική συνεργασία με το Google Cloud Identity, όπως και άλλες εκτεταμένες συνεργασίες με την BetterCloud, Proofpoint, Coronet και Sailpoint.

Η Dropbox ανέφερε: «Τα πρόσθετα εργαλεία και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους συνεργάτες μας στην πλατφόρμα του Dropbox συμπληρώνουν τα εγγενή χαρακτηριστικά ασφάλειας του Dropbox Business που έχουν ήδη σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η προσθήκη του Google Cloud Identity θα επιτρέψει στους διαχειριστές των ομάδων στο Dropbox να διαχειρίζονται την πρόσβαση σε αυτά τα άτομα και να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς Dropbox χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης της Google με έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Με την ενσωμάτωση αυτών των νέων δυνατοτήτων, οι διαχειριστές των ομάδων θα μπορούν να ελέγξουν πιο εύκολα τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τους επιτήδειους που θέλουν να προκαλέσουν κάποια ζημιά στις επιχειρήσεις.

Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα του Dropbox ενδέχεται να ανεβάσουν το κόστος στα συνδρομητικά πακέτα που παρέχει η εταιρεία. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κανένας δεν είναι διατεθειμένος να σκορπάει τα λεφτά του δεξιά και αριστερά επειδή υποτίθεται αναβαθμίζεται η πλατφόρμα της εκάστοτε εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας