Το Facebook δοκιμάζει την καταψήφιση για την αντιμετώπιση των ψεύτικων ειδήσεων

Το Facebook δοκιμάζει την καταψήφιση για την αντιμετώπιση των ψεύτικων ειδήσεων

Το Facebook δοκιμάζει την καταψήφιση για την αντιμετώπιση των ψεύτικων ειδήσεων και των καταχρηστικών σχολίων.

Το Facebook δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για την πλατφόρμα, το «down vote» που θα επιτρέψει στους χρήστες να κρύψουν τα ανεπιθύμητα σχόλια από μία ανάρτηση και να παράσχουν ανατροφοδότηση σχετικά με αυτά.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά επέμεινε ότι αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα είναι το κουμπί τύπου dislike που έχει ζητηθεί ευρέως από τους χρήστες.

Το καινούργιο χαρακτηριστικό θα λειτουργεί για την απόκρυψη των επιλεγμένων σχολίων και, στη συνέχεια, την επισήμανση της δημοσίευσης ως «προσβλητικής», «παραπλανητικής» ή «δυσφημιστικής».

Η καταψήφιση (down vote) θα είναι μέρος μιας δέσμης μέτρων που σχεδιάστηκαν για τη βελτίωση της κοινότητας του Facebook.

Η εταιρεία δήλωσε: Εξετάζουμε το εργαλείο για τους χρήστες μας, ούτως ώστε να μας δίνουν τα σχόλιά τους σχετικά τις ψεύτικες ειδήσεις στις δημόσιες σελίδες και τους σχολιασμούς που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σύνολο των ανθρώπων.

Το Facebook επιβεβαίωσε ότι αυτή η δοκιμασία θα περιοριζόταν αρχικά σε ένα μικρό σύνολο ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων δικτύωσης έχουν αντιμετωπίσει πρόσφατα μια καταιγίδα δριμείας κριτικής για τη χαλαρή τους προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καταχρηστικού περιεχομένου ή και της παραπληροφόρησης. Ειδικότερα κατά το παρελθόν, το Twitter έχει επικριθεί πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους, επειδή δεν προέβη σε σημαντικά βήματα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας