Γαλλία και Γερμανία ζητούν την απαγόρευση του Bitcoin

Γαλλία και Γερμανία ζητούν την απαγόρευση του Bitcoin
Στη φωτογραφία βλέπετε τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας

Γαλλία και Γερμανία ζητούν την απαγόρευση του Bitcoin.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και οι ανώτεροι κεντρικοί τραπεζίτες της Γαλλίας και της Γερμανίας συμφώνησαν από κοινού τη λήψη μέτρων κατά του Bitcoin και άλλων παρόμοιων ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η τιμή τους γνωρίζει σκαμπανεβάσματα σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα, κάτι που είναι επικίνδυνο για τους επενδυτές και κατ’ επέκταση τους πολίτες των χωρών τους.

«Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικούς κινδύνους για τους επενδυτές, οπότε πρέπει να παρακολουθούνται στενά για ευνόητους λόγους», ισχυρίζονται σε επιστολή οι προαναφερόμενοι που απευθύνεται σε συναδέλφους Υπουργούς Οικονομικών των G20.

Η επιστολή, η οποία ζήτησε να γίνει μία εκτενής συζήτηση αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα στην ημερήσια διάταξη της φετινής συνόδου κορυφής των G20, η οποία υπογράφηκε από τον Γερμανό Υπουργό οικονομικών Peter Altmaier και τον ομόλογό του Bruno le Maire της Γαλλίας.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη λάβει συγκεκριμένα κανονιστικά μέτρα σχετικά με τα «κρυπτονομίσματα» για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, το οποίο είναι κάτι που και η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας