ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Facebook εξασφαλίζει περισσότερα κέρδη ανά εργαζόμενο

Το Facebook εξασφαλίζει περισσότερα κέρδη ανά εργαζόμενο

Το Facebook εξασφαλίζει περισσότερα κέρδη ανά εργαζόμενο από τη Microsoft & την Google.

Το Facebook έχει ξεπεράσει τη Microsoft και τη μητρική εταιρία Alphabet της Google για την εξασφάλιση μέγιστου κέρδους ανά εργαζόμενο το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ενώ το Twitter υπέστη έντονη απώλεια, σύμφωνα με έκθεση των ΜΜΕ. Το Facebook, το οποίο απασχολούσε 20.658 άτομα το προηγούμενο τρίμηνο, γνωρίζοντας αύξηση 43% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο φτάνοντας τα 188.498 δολάρια ανά υπάλληλο, σύμφωνα με μια αναφορά στο ReCode.

Η Microsoft έφτασε τα 52.400 δολάρια και η Alphabet τα 46.610 δολάρια ανά υπάλληλο, δηλααδή τέσσερις φορές λιγότερα κέρδη ανά εργαζόμενο από το Facebook τους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η Verizon, η AT & T και η Ford ακολούθησαν με $ 27.405, $ 15.410 και $ 10.098 ανά υπάλληλο αντίστοιχα. Το Twitter, το οποίο είδε καθαρή απώλεια 116 εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο, έχασε σχεδόν 36.000 δολάρια ανά υπάλληλο.

Ο λόγος για την αποτελεσματικότητα του Facebook είναι ότι τα προϊόντα λογισμικού που διαθέτει δεν απαιτούν ανθρώπινη διαδικασία παραγωγής και διανομής. “Φυσικά, ακόμη και οι θέσεις εργασίας που είχαν ανατεθεί προηγουμένως στον άνθρωπο εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ρομπότ και πρακτικά το τρέχον μοντέλο είναι ιδανικό για τις μεγάλες βιομηχανίες ή εταιρείες, διότι θα τους εξασφαλίσει λιγότερα πάγια έξοδα”, πρόσθεσε η έκθεση.

Η έρευνα που περιορίστηκε να επιλέξει μεγάλες εταιρείες που ανέφεραν ότι οι υπάλληλοί τους υπολογίζουν τα τελευταία τριμηνιαία κέρδη τους, δεν συμπεριέλαβε την Apple, καθώς δεν διαθέτουν τριμηνιαίο αναπροσαρμοσμένο αριθμό εργαζομένων.

Είναι γεγονός πως με το πέρασμα των χρόνων έχει αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου ο ανθρώπινος από τις θέσεις εργασίας και στις θέσεις τους έχουν εισέλθει τα ρομποτικά συστήματα, αφού είναι πραγματικότητα πως μπορεί να τους εξασφαλίσει περισσότερη παραγωγικότητα σε όλους τους τομείς, επειδή ο ανθρώπινος οργανισμός έχει όρια και δεν μπορεί να εργάζεται σε γρήγορους ρυθμούς, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για χειρονακτική εργασία ή αν λάβουμε υπόψη μας και τις υπερωρίες τα πράγματα σκουραίνουν για τους ανθρώπους.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166