Το Facebook κατασκευάζει ειδικά προσαρμοσμένα τσιπ για να καλύψει τις ανάγκες του

Το Facebook κατασκευάζει ειδικά προσαρμοσμένα τσιπ για να καλύψει τις ανάγκες του

Το Facebook κατασκευάζει ειδικά προσαρμοσμένα τσιπ για να καλύψει τις ανάγκες του.

Το Facebook βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής των δικών του τσιπ για καλύτερο φιλτράρισμα περιεχομένου βίντεο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα από τους χρήστες, αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής το τμήματος τεχνητής νοημοσύνης Yann LeCun σε μια ομιλία στο συνέδριο της Viva Technology στο Παρίσι.

Οι συμβατικές μέθοδοι δεν επαρκούν πλέον, καθώς απαιτούν υπερβολική ενέργεια και εξαιρετικά μεγάλη επεξεργαστική ισχύ σύμφωνα με το Bloomberg. Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι το Facebook χτίζει το δικό του semiprocessor.

Ωστόσο το Facebook μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές της Intel για πολλές από τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, Η μετάβαση σε ένα εξειδικευμένο τσιπ θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να φιλτράρει πιο γρήγορα το περιεχόμενο των βίντεο για παραβιάσεις των όρων υπηρεσίας της, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση που ένα άτομο προσπαθεί να αυτοκτονήσει ή εκτελεί κάποια πράξη βίας.

Το Facebook χρησιμοποιεί σήμερα διάφορες μορφές μεθόδους εντοπισμού αυτών των πράξεων για να αφαιρέσει το ακατάλληλο περιεχόμενο από τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ISIS.

Οι δυναμικές μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) από εταιρείες όπως η AMD και η Nvidia βοηθούν στον ταχύτερο εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων μη επισημασμένων δεδομένων, όπως εικόνες και βίντεο από όλες τις χώρες του πλανήτη (ανεξαρτήτου γλώσσας).

Από την άλλη πλευρά η Google συνεχίζει να επιταχύνει την ανάπτυξη των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης με τη μονάδα επεξεργασίας tensor processing unit (TPU) και το Stratix 10, ένα τσιπ τύπου FPGA (chip programmable gate array) της Intel.

Η Apple, η Google και η Amazon σχεδιάζουν επίσης να κατασκευάσουν εξειδικευμένα τσιπ για να επιταχύνουν τις υπηρεσίες AI για τα προϊόντα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας