Το Facebook κατηγορείται για αδράνεια για τις Ρωσικές διαφημίσεις στο δημοψήφισμα του Brexit

Το Facebook κατηγορείται για αδράνεια για τις Ρωσικές διαφημίσεις στο δημοψήφισμα του Brexit

Το Facebook κατηγορείται για αδράνεια για τις Ρωσικές διαφημίσεις για την αλλοίωση του δημοψηφίσματος του Brexit.

Ο κ. Damian Collins, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, επανέλαβε το αίτημά του για ενημέρωση στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τον αντίκτυπο των ψεύτικων ειδήσεων και των Ρωσικών διαφημίσεων στα social media που είχαν σκοπό να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του περασμένου έτους για το αν θα εγκαταλείψει η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κοινοβουλευτική εκλογική επιτροπή της Μεγάλης Βρετανίας και η Electoral Commission, ζήτησαν από το Facebook και το Twitter να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφημίσεις που διεξήχθησαν από τη Ρωσία στις πλατφόρμες τους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, αφορμή για αυτό το αίτημα στάθηκαν οι πληροφορίες που προήλθαν από Ρωσική πηγή και διάφορες ενδείξεις ύποπτης δραστηριότητας από άτομα που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Το παράδοξο της υπόθεσης όμως είναι ότι σε επιστολή προς την εκλογική επιτροπή, το Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία τούς έχει πληρωθεί μόνο για τρεις διαφημίσεις προς το Βρετανικό κοινό κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Brexit, αξίας μόλις 0,97 δολάρια.

Επιπλέον το Facebook δήλωσε ότι: Το ποσό αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρέξουν μόνο τρεις διαφημίσεις (κάθε μία από τις οποίες απευθυνόταν επίσης και σε Αμερικανικά ακροατήρια που αφορούσε και τη μετανάστευση, και όχι αποκλειστικά το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση), παρέχοντας περίπου 200 εμφανίσεις στους θεατές του Ηνωμένου Βασιλείου σε διάστημα τεσσάρων ημερών τον Μάιο του 2016.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης δήλωσε ότι έλαβε το αίτημα “πολύ σοβαρά” και υποστήριξε πώς θα βοηθήσει έμπρακτα στην έρευνα της επιτροπής.

Ο κ. Collins δήλωσε: Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία σοβαρή ενέργεια από το Facebook για να αναζητήσουμε κι άλλους ψεύτικους λογαριασμούς και σελίδες που θα μπορούσαν να συνδεθούν με Ρωσικά υποστηριζόμενα γραφεία, τα οποία ήταν ενεργά κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο από την ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας