ΑρχικήΟικονομίαΙαπωνική εταιρεία θα αρχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της σε bitcoin

Ιαπωνική εταιρεία θα αρχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της σε bitcoin

Μια ιαπωνική εταιρεία θα αρχίσει να πληρώνει μέρος των μισθών των εργαζομένων της σε Bitcoin, καθώς αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση αυτού του περίφημου ψηφιακού νομίσματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της.

Η GMO Internet, η οποία εκμεταλλεύεται μια σειρά από επιχειρήσεις που σχετίζονται με το διαδίκτυο, όπως η χρηματοδότηση διαφόρων έργων, η διαδικτυακή διαφήμιση και σε υποδομές του διαδικτύου, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να πληρώνει μηνιαίως έως και 100.000 γιεν (890 δολάρια) σε Bitcoin στους υπαλλήλους της στην Ιαπωνία από τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

«Οι εργαζόμενοι μας θα μπορούν να λαμβάνουν τους μισθούς τους σε Bitcoin, εφόσον το θελήσουν», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας Harumi Ishii. «Ελπίζουμε ότι με αυτήν τη διαδικασία της μισθοδοσίας θα βελτιώσουμε στο έπακρο την κατανόηση του εικονικού νομίσματος, χρησιμοποιώντας το σε πραγματικές συνθήκες, όπως θα κάναμε με οποιοδήποτε άλλο φυσικό νόμισμα»

Ωστόσο αυτή η μεθοδολογία απευθύνεται (δηλαδή ο τρόπος πληρωμής των μισθών) σε περίπου 4.000 υπαλλήλους του ομίλου GMO.

Η παγκόσμια τιμή του Bitcoin αυξήθηκε φέτος με τρελό ρυθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο, τον Ιανουάριο του 2017 1 Bitcoin άξιζε 1.000 δολάρια και αυτή την εβδομάδα έφτασε στα 17.000 δολάρια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166