Το Facebook μειώνει την ορατότητα των ομάδων που ασχολούνται με θέματα υγείας

Το Facebook μειώνει την ορατότητα των ομάδων που ασχολούνται με θέματα υγείας

Το Facebook ετοιμάζεται να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση και τα ψεύτικα νέα που μαστίζουν την πλατφόρμα με μερικές σημαντικές παρεμβάσεις που σχετίζονται με τις ομάδες. Εκείνο το στοιχείο που χρήζει άξιο αναφοράς είναι πως πλέον οι ειδήσεις που αφορούν τα θέματα ιατρικής και υγείας θα σταματήσουν να προτείνονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα στο κοινό που δεν τους ακολουθεί.

Τα τελευταία χρόνια, το Facebook έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι είναι η πηγή και η αιτία της εξάπλωσης των θεωριών συνωμοσίας και της παραπληροφόρησης που σχετίζεται με την υγεία, για αυτό το λόγο η πλατφόρμα επέλεξε επί της ουσίας να είναι αδύνατο να προταθεί η εκάστοτε σελίδα σε άτομα που δεν τη γνωρίζουν, εξαιρουμένων των πιστοποιημένων οργανισμών και άλλων έγκυρων μέσων.

Μαζί με αυτήν την καινοτομία, υπάρχει επίσης μια αλλαγή στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις ομάδες που παραβιάζουν τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου. Συγκεκριμένα, θα αποτραπεί σε διαχειριστές και χρήστες που ανήκουν σε μια ομάδα που μόλις καταργήθηκαν νσ μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα παρόμοια σελίδα, οπότε θα εφαρμοστεί ένα είδος μπλοκαρίσματος για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των αντιγράφων.

Επιπλέον, εάν μια ομάδα παραμείνει χωρίς διαχειριστή, το Facebook θα προχωρήσει στην άμεση αρχειοθέτηση του. Και πάλι όσον αφορά τη μετριοπάθεια, το κοινωνικό δίκτυο θα καλέσει τους διαχειριστές να ακολουθήσουν πιστά τους καινούργιους όρους χρήσης που διέπει το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, διαφορετικά θα πέσει πέλεκυς και θα καταργηθούν οι σελίδες και οι ομάδες που δεν συμμορφώνονται.

Αυτή είναι η τελευταία από τις ενέργειες που έκανε το Facebook για να προσπαθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι τώρα βλέπουν στο κοινωνικό δίκτυο του Zuckerberg ως δυνητικά επικίνδυνο μέρος που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δημόσια συζήτηση.

Σε γενικές γραμμές, τέτοιου είδους προσπάθειες θεωρούνται ευπρόσδεκτες. διότι είναι καιρός πλέον να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία που υπάρχει, σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθούν δισεκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα, όπως στην περίπτωση του Facebook, κάτι που συνεπάγεται ότι ορισμένες παρασπονδίες πάντα θα υφίστανται, άσχετα εάν αυτές οι πλατφόρμες είναι εξοπλισμένες με τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας