Το Fortnite ενδέχεται να μην επιστρέψει στο iPhone για ένα χρόνο

Το Fortnite ενδέχεται να μην επιστρέψει στο iPhone για ένα χρόνο

Η Epic Games αποκάλυψε δημοσίως την επιστολή που έστειλε στην Apple όπου ανακοινώνει τη διακοπή των σχέσεων με την εταιρεία, και πως δεν προτίθεται να ξανά συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Προγραμματιστών της Apple για τους επόμενους 12 μήνες, κάτι που σημαίνει πως πλέον το fortnite δεν θα είναι διαθέσιμο στους παίκτες που έχουν συσκευή iPhone ή iPad και λειτουργικό σύστημα iOS.

Ωστόσο, τούτο το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται πρώτης όψεως, διότι το fortnite είναι ένα από τα βιντεοπαιχνίδια με τη μεγαλύτερη βάση χρηστών παγκοσμίως με δεκάδες εκατομμύρια ενεργούς παίκτες. Με λίγα λόγια όσοι είναι πιστοί οπαδοί του fortnite δυστυχώς θα αναγκαστούν να βρουν άλλο τρόπο για να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, δηλαδή είτε θα στραφούν σε Android Smartphone, είτε σε υπολογιστή με Windows κ.λπ.

Όσοι από εσάς απορείτε για αυτήν την εντυπωσιακή ενέργεια από μεριάς Epic Games, οφείλετε να ξέρετε πως μόνο αδικαιολόγητη και απερίσκεπτη δεν θεωρείται η παρούσα πράξη, διότι πριν ένα μήνα περίπου το Apple αφαίρεσε αιφνιδίως και χωρίς καμία προειδοποίηση το συγκεκριμένο παιχνίδι από το App Store της, αφού κατά τα λεγόμενα της εταιρείας είχε παραβεί τους κανονισμούς που διέπουν την διάθεση εφαρμογών προς τους χρήστες, δηλαδή τις εντός παιχνιδιού αγορές (in-app purchases), κάτι που εξόργισε τον κολοσσό ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, και μάλιστα κατέθεσε μήνυση εναντίον της Apple για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Επίσης μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι η βαριά φορολογία που έχει θεσπίσει η Apple για τις εφαρμογές που είναι καταχωρημένες στο App Store της, πράγμα που σημαίνει ότι όσες συναλλαγές γίνονται μέσα στις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο iPhone και iPad παρακρατείται το 30% από τα ακαθάριστα κέρδη τους, οδηγώντας σε αδιέξοδο αρκετές εταιρείες προγραμματισμού και ανάπτυξης εφαρμογών.

Εν τούτοις, κατά την προσωπική μου άποψη, εκτιμώ πως αυτή αυτή η παρορμητική κίνηση, τυπικά δεν ζημιώνει μόνο την Apple, αλλά και την ίδια την Epic Games, προφανώς γιατί ορισμένοι παίκτες δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν το iPhone και να πάνε σε κάποια άλλη συσκευή για να παίξουν fortnite. Άλλωστε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, και κανένας δεν είναι αναντικατάστατος σε τούτη τη γη, πόσο μάλλον στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών που διατίθενται χιλιάδες αξιόλογα παιχνίδια με εξίσου ποιοτικά χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας