Το Fortnite κέρδισε 500 εκατ. δολάρια μόνο στο iOS σε 326 ημέρες

Το Fortnite κέρδισε 500 εκατ. δολάρια μόνο στο iOS σε 326 ημέρες

Η έκδοση Fortnite για το λειτουργικό σύστημα iOS κατάφερε να κερδίσει 500 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι τα τέλη του 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ερευνήτριας εταιρείας Sensor Tower που μελετά την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών για κινητές συσκευές.

Το διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Fortnite που δημιουργήθηκε από την Epic Games διατίθεται δωρεάν για λήψη στις κινητές συσκευές iOS (όπως iphone), και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφόρησε στο iOS στις 15 Μαρτίου 2018.

Ωστόσο το αξιοσημείωτο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τα τεράστια κέρδη των 500 εκατομμυρίων δολαρίων προήλθαν μόλις σε 326 μέρες, κάτι που αναμφισβήτητα χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα και λογικά θα πρέπει να προβληματίζει τους ανταγωνιστές του.

Αυτή η επιτυχία θεωρείται η μεγαλύτερη στο είδος του και κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του hit Clash of Clans, το οποίο κέρδισε 500 εκατομμύρια δολάρια σε 389 ημέρες μετά την κυκλοφορία του το 2012.

Επίσης μία άλλη σημαντική πτυχή του θέματος είναι πως η έκδοση Fortnite για iOS πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 1,53 εκατομμύρια δολάρια κέρδη την ημέρα, ένα πραγματικά ιλιγγιώδες ποσό που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Παρόλο που το Fortnite διατίθεται δωρεάν προς το ευρύ κοινό, οι παίκτες ξοδεύουν αρκετά χρήματα εντός του παιχνιδιού για να αγοράσουν όπλα, χαρακτήρες και άλλα χαρακτηριστικά, επιπλέον μπορούν να αγοράσουν το ψηφιακό νόμισμα του παιχνιδιού που ονομάζεται V-Bucks, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν τα προαναφερόμενα στοιχεία.

Εν τούτοις οφείλω να επισημάνω πως η εφαρμογή Fortnite δεν διατίθεται μέσω της πλατφόρμας του Google Play Store, προφανώς γιατί η Epic Games θέλει να αποφύγει το χαράτσι των 30% επί των εσόδων που επιβάλλει η Google προς τους προγραμματιστές. Επομένως όσοι θέλουν να κατεβάσουν το παιχνίδι μπορούν να το πράξουν απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, στα προαναφερόμενα κέρδη δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τις άλλες πλατφόρμες όπως Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα έσοδα του παιχνιδιού βρίσκονται σε δυσθεώρητα επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας