ΑρχικήΕφαρμογέςΤο Tarjimly δημιούργησε εφαρμογή μετάφρασης προσαρμοσμένη για πρόσφυγες

Το Tarjimly δημιούργησε εφαρμογή μετάφρασης προσαρμοσμένη για πρόσφυγες

Η μη κερδοσκοπική υπηρεσία Tarjimly που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και συνδέει τους πρόσφυγες με τους μεταφραστές με σκοπό να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία μιας ειδικά προσαρμοσμένης εφαρμογής για iOS και Android.

Το Tarjimly προηγουμένως διατίθονταν μέσω του Facebook Messenger και είχε παρουσιαστεί στη διάσκεψη προγραμματιστών του F8 το 2017 από τον Mark Zuckerberg ως ένα αξιόλογο αυτοματοποιημένο σύστημα bot που θα βοηθούσε τους ανήμπορους πρόσφυγες να αναφέρουν τα προβλήματά στους μεταφραστές και μετά αυτοί με τη σειρά τους να τα μεταφέρουν στο αρμόδιο τμήμα για να επιμεληθούν της κατάστασης.

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Tarjimly, οι δημιουργοί της υπηρεσίας λένε ότι έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον από 15.000 πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Ένα τρανό παράδειγμα της χρησιμότητας που παρέχει η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ό,τι έχει βοηθήσει εκατοντάδες γυναίκες από τη Συρία να αναφέρουν στους ιατρούς εάν το παιδί τους έχει αλλεργία σε κάποιο φάρμακο ή από ποια συμπτώματα πάσχει.

Το Tarjimly σημαίνει στα αραβικά “μετέφρασε για μένα”. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση (αγγλικά: mechanical learning) για να αξιολογήσει τις γλωσσικές δεξιότητες των 8.000 εθελοντών μεταφραστών που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους μέσα από αυτών των μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Όποιος μιλάει περισσότερες από δύο γλώσσες μπορεί να εγγραφεί ως εθελοντής στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που οι πρόσφυγες είναι αμέτρητοι και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Οι εθελοντές Tarjimly ομιλούν συλλογικά 80 γλώσσες.

Ωστόσο οφείλουμε εστιάσουμε την προσοχή μας στο γεγονός πως όσοι καταφέρουν τελικά να μπουν στα Ελληνικά νησιά δεν γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα πέραν της μητρικής τους, επομένως καταλαβαίνουμε όλοι τη σημαντικότητα αυτής της εφαρμογής.

Το καλό κομμάτι της υπόθεσης είναι πως υπάρχουν ακόμη άτομα που νοιάζονται ειλικρινά για τους συνανθρώπους τους, και μάλιστα το πράττουν αφιλοκερδώς.

Επίσης πρέπει όλοι να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας πως οι πρόσφυγες που έρχονται μέσω θάλασσας από την Τουρκία στα Ελληνικά νησιά είναι πραγματικά ταλαιπωρημένοι και μάλιστα πολλά άτομα πνίγονται στα νερά γιατί δεν γνωρίζουν κολύμπι. κάτι που φυσικά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να βιώσει τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Μετάφραση (online translate) οι καλύτερες πλατφόρμες

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166